Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ρεκόρ Γκίνες για 74χρονο τερματοφύλακα

- Advertisement -

Ένας 74χρονος Ισραηλινός τερματοφύλακας κατέχει πια το Ρεκόρ Γκίνες για τον γηραιότερο άνθρωπο που έχει αγωνιστεί σε επαγγελματικό αγώνα ποδοσφαίρου.

ο  Ισραηλινός Ισαάκ Χαγίκ κλείνει την άλλη εβδομάδα τα 74 χρόνια ζωής και αυτή την εβδομάδα έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που αγωνίστηκε σε επαγγελματικού αγώνα ποδοσφαίρου.

Ο Χαγίκ έπαιξε ως τερματοφύλακας στον αγώνα της Ιρόνι Ορ Γεχούντα εναντίον της Μακάμπι Ραμάτ Γκαν

«Είμαι έτοιμος και για άλλο ματς», είπε ο Χαγίκ, που έκανε κάποιες καλές αποκρούσεις στην ήττα της ομάδας του με 5-1, προσθέτοντας ότι «δεν είναι πηγή υπερηφάνειας μόνο για μένα, αλλά και για τον αθλητισμό του Ισραήλ γενικά».

Το επίτευγμα του Χαγίκ βραβεύθηκε σε επίσημη τελετή στην οποία πήραν μέρος αντιπρόσωποι από τα Ρεκόρ Γκίνες.

Ο Χαγίκ γεννήθηκε στο Ιράκ και όπως χιλιάδες άλλοι Εβραίοι που ζούσαν σε αυτή τη χώρα, μετανάστευσε μαζί με την οικογένεια του στο Ισραήλ, μετά την ίδρυση του καινούργιου κράτους το 1948.

Ένας από τους γιους του είπε πως έχει υπάρξει συμπαίκτης με τον πατέρα του. «Εγώ κουραζόμουν πριν από αυτόν, είναι απίστευτος», λέει ο Μοσέ Χαγίκ.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Ουρουγουανό Ρόμπερτ Καρμόνα που το 2015 σε ηλικία 53 ετών έπαιξε με την ομάδα του, Παν ντε Αζούκαρ

 

 

Πηγή: lifo.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog