Στην 8η τακτική Γενική Συνέλευση του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου προσκλήθηκαν όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι να διατυπώσουν τις θέσεις και απόψεις για τον τουρισμό…

Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Δημήτρης Βασιλείου, είπε ότι σαν υποψήφιος δήμαρχος, πήγε στη ΓΣ του LTO για να κατανοήσει ποιος είναι αυτός ο φορέας. Ο κ. Καραβούλης έδωσε μια πάρα πολύ καλή εικόνα. Το budget είναι πολύ μικρό είπε, επίσης. Δεν είναι χρήματα αυτά για ένα οργανισμό που πασχίζει να προβάλλει το Λουτράκι ως τουριστικό προορισμό. Το πρόγραμμά μας δεν είναι ακόμη έτοιμο, χρειάζεται υποδομές για να είναι υλοποιήσιμο, ψάχνουμε και δεν τις βρίσκουμε.

Πρότεινε να γίνεται μια ημερίδα ή διημερίδα κάθε χρόνο για τον τουρισμό με τη συμμετοχή όλων των φορέων.

Η στήριξη θα πρέπει να είναι όχι μόνο οικονομική αλλά και ηθική. Εμείς θα ανακοινώσουμε έργα όταν θα μπορούν να γίνουν και το κόστος τους.

Στη συνέχεια απάντησε στο ερώτημα του κ. Βραχάτη για τη μετατροπή της Κοινοπραξίας είπε πως δεν συμφέρει να μετατραπεί το κοινοπρακτικό σε ΑΕ με διαφορετικούς όρους από το σημερινό. Δεν είναι θέμα που μπορεί να συζητηθεί στη ΓΣ του LTO, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλείου

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του κ. Δημήτρη Βασιλείου

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Ηλιακόπουλος Παναγιώτης  τόνισε πως θα επαναφέρει την Επιτροπή Τουρισμού στον δήμο κι από εκεί θα χαράσσεται η συνολική τουριστική αναπτυξιακή πολιτική με όραμα, σχέδιο και στρατηγική του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων.

Εδωσε έμφαση ότι ολόκληρος ο δήμος θα αποκτήσει ταυτότητα ως τουριστικός προορισμός με τα πάντα να κινούνται εκ παραλλήλου ή ως παρελκόμενα από τον πρωτογενή αγροτικό τομέα μέχρι τις τριτογενείς υπηρεσίες και το εμπόριο εκ παραλλήλου ή ως παρελκόμενα της συγκεκριμένης τουριστικής βιομηχανίας.

Για το θέμα της μετατροπής της κοινοπραξίας σε ΑΕ απάντησε στον κ. Βραχάτη ότι η συζήτηση μπορεί να ξεκινήσει υπό την προϋπόθεση ότι το Club Hotel Loutraki S.A. θα αναγνωρίσει όλες ανεξαιρέτως τις υποχρεώσεις του προς την Λουτράκι Α.Ε., όταν μάλιστα για κάποιες εξ’ αυτών υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του κ. Παναγιώτη Ηλιακόπουλου