Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Πελοπίδας Μαυρόπουλος: Η ενορχηστρωτική μπαγκέτα των “Νέων Δρόμων” του Γιώργου Δέδε!

- Advertisement -

Ο νεαρός αρχιμουσικός είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας, ο πρώτος μάλιστα από τα εννιά αδέρφια της οικογενείας!

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος αρμονίας, αντίστιξης και διπλωματούχος κλαρινέτου με τιμητική διάκριση.

Από νεαρή ηλικία δραστηριοποιείται ως επαγγελματίας μουσικός. Παράλληλα ανέπτυξε πλούσια πολιτιστική και κοινωνική δράση στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Ανέλαβε αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου μόλις στα 24 του χρόνια και την οδήγησε σε υψηλού επιπέδου μουσικές παραστάσεις (Carmen Flamengo, Vienna tales, Historia De Un Amor, Strauss Dynasty κ.τ.λ.), συνεργασίες με διάσημους μουσικούς και τραγουδιστές (συνεργασία με Γιάννη Κότσιρα, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Δημήτρη Μπάση και άλλους), σε ραγδαία αύξηση των μελών της με αποτέλεσμα την ευρεία κοινωνική αποδοχή και καταξίωση της στο πανελλήνιο.

Ίδρυσε τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής το 2014, ίδρυσε το Loutraki Festival το 2015 όπου είναι μέχρι σήμερα ο καλλιτεχνικός του διευθυντής, διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα Κορίνθου συμβάλλοντας στην καθιέρωση του στην Κορινθιακή κοινωνία, εμπνεύστηκε την ίδρυση του Σπιτιού του Αι Βασίλη στο Λουτράκι για την περίοδο των Χριστουγέννων όπως επίσης και διάφορων καλλιτεχνικών προγραμμάτων με έμφαση στη νεολαία και τη προσέγγιση των κατοίκων της περιοχής στην κλασική μουσική!  

Έχει συνεργαστεί με πολλούς πολιτιστικούς φορείς σε όλη την Κορινθία. Ενέταξε την πόλη του Λουτρακίου στο πανελλήνιο δίκτυο εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής το 2015 και ακολούθως την Κόρινθο!

Διδάσκει κλαρινέτο στο Ωδείο Φίλλιπος Νάκας στην Αθήνα, το μεγαλύτερο μουσικό  εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα, στα Μέγαρα και στο Μουσικό Σχολείο Κορίνθου, του οποίου είναι και ένθερμος υποστηρικτής.

Έχει ταξιδέψει σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη, την Τουρκία και την Αμερική, έχει στενές σχέσεις με επώνυμους καλλιτέχνες, παρουσιαστές και δημοσιογράφους και έχει αποδείξει έμπρακτα ότι ο πολιτισμός πέρα από τον εκπαιδευτικό του ρόλο, μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και για τον τουρισμό.

Οι εμφανίσεις της Φιλαρμονικής και του Loutraki Festival σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας (ΕΡΤ, ΑΝΤ1) αλλά και τον έντυπο Αθηναϊκό τύπο συνηγορούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ένας νέος Λουτρακιώτης με όραμα και πρωτοπόρες ιδέες, που έχει αποδείξει πως, με θέληση και σκληρή δουλειά μπορούν να γίνουν πραγματικότητα ακόμα και τα άπιαστα όνειρα!

Κάνοντας τα πρώτα του βήματα στον πολιτικό στίβο, στις Περιφερειακές Εκλογές της 26ης Μαΐου είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος  με τον Γιώργο Δέδε και την παράταξη «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο».

Ένας επιτυχημένος νέος με ανησυχίες που αξίζει την προσοχή όλων μας!

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog