Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Εποχική γρίπη: Καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα – Στην Εντατική ένας ασθενής

- Advertisement -

Ξεκίνησε η επιδημιολογική επιτήρηση της γρίπης για την περίοδο 2019 – 2020 στη χώρα μας, με τα πρώτα κρούσματα να έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με την έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την εβδομάδα 30 Σεπτεμβρίου – 06 Οκτωβρίου 2019, ελέγχθηκαν συνολικά 17 κλινικά δείγματα, όλα από νοσοκομεία. Από αυτά, τα 2 (11,8%) ήταν θετικά στον ιό της γρίπης τύπου Α και ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2).

Επίσης, καταγράφηκε ένα σοβαρό, εισαγόμενο κρούσμα που χρειάστηκε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 71 ετών, ταξιδιώτη, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί κατά της γρίπης αν και ανήκε σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός. Το κρούσμα οφείλεται στον ιό γρίπης τύπου Α(Η3Ν2).

Η δραστηριότητα της γρίπης βρίσκεται προς το παρόν σε χαμηλά επίπεδα, σημειώνει ο ΕΟΔΥ και τονίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως καλύτερου τρόπου προφύλαξης.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός έχει ξεκινήσει και το αντίστοιχο εμβόλιο βρίσκεται ήδη στα φαρμακεία της χώρας από την αρχή του μήνα

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog