Την παραίτησή τους από την Τουριστική Λουτρακίου υπέβαλλαν η Σωτηρία Κορδαλή, ο Βαγγέλης Βλάσσης και ο Μιχάλης Θυμής πριν λίγες μέρες.

Εχουν ακουστεί διάφορα γι’αυτές τις παραιτήσεις, εμείς θεωρούμε ότι τα πράγματα είναι πολύ απλά..

Οι δύο τελευταίοι δεν είναι πλέον δημοτικοί σύμβουλοι και δεν επιθυμούν λόγω φόρτου εργασίας,ενώ η Σωτηρία Κορδαλή λόγω ότι προσφάτως γέννησε έχει κώλυμα, το οποίο είχε συζητήσει με το δήμαρχο. Οι τρεις σύμβουλοι θα αντικατασταθούν από συμβούλους της αντιπολίτευσης όπως πρότεινε ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τη νέα σύνθεση, με σκοπό όπως είπε να εκπροσωπούνται  οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στην Τουριστική και να συμμετάσχουν με τις προτάσεις τους στην τροποποίηση του καταστατικού.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε οτι οι παραιτήσεις των τριών δεν έχουν γίνει ακόμα αποδεκτές. Θα πρέπει να συνεδριάσει  το Διοικητικό Συμβούλιο της Τουριστικής να κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις και ταυτόχρονα την αντικατάσταση των μελών.

Σύμφωνα με το Νόμο η δημοτική αρχή έχει το δικαίωμα να εκπροσωπείται από τα 3/5 των μελών της Τουριστικής. Δηλαδή 6 μέλη από τα 9 του διοικητικού συμβουλίου.Πρέπει επίσης να τροποποιηθεί το καταστατικό  της ΑΕ. Οπως είχε προτείνει ο δήμαρχος , καλό θα είναι να συμμετέχει η αντιπολίτευση στην τροποποίηση.Σε δείγμα καλή θελήσεως, συνεργασίας και συμμετοχής των λοιπών παρατάξεων στο μέγιστο βαθμό η δημοτική αρχή προτείνει να έχει 5 μελη δικά της και 4 οι λοιπές παρατάξεις.

Οι λοιπές παρατάξεις στο σύνολό τους επίσης έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τα άτομα που θα αποτελούν πλέον τα μέλη του νέου ΔΣ της Τουριστικής.

Λόγω του ποσοστού των παρατάξεων εστάλη μέηλ στους τρεις πρώτους (Πρωτοπαππά, Λογοθέτη, Καραπανάγο) ενώ η παράταξη του Κωστή Ζερβού εκπροσωπείται ήδη από την Ανδριάννα Κουρούκλη. Εκτός και αν ο κ. Ζερβός θελήσει να παραιτηθεί η κ. Κουρούκλη και να εκπροσωπήσει ο ίδιος την παράταξή του ή ο Αλκιβιάδης Δρίτσας.

Τα μέλη που αποτελούν το ΔΣ της Τουριστικής αυτή τη στιγμή είναι

Ρουμελιώτης Γιώργος Πρόεδρος

Σακελλαρίου Τάσος Αντιπρόεδρος

Παπαθανασίου Αθανάσιος

Παντελέου Κων/νος

Ράτης Σπυρίδων

Ανδριάννα Κουρούκλη (εκτός αν αλλάξει κάτι όπως αναφέραμε παραπάνω)

Αναμένεται να προτείνουν τα μέλη τους οι Πρωτοπαππά, Λογοθέτης και Καραπανάγος