Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας:ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

- Advertisement -

 

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων, επιχειρείται την Πέμπτη, 24 Οκτώβρη «κάλεσμα» έξω από το στρατόπεδο της Κορίνθου, από την τοπική οργάνωση του κόμματος Ελληνική Λύση, με σκοπό τη διαμαρτυρία ενάντια στην προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων στην πόλη μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας καλεί τα μέλη του, τους φίλους και τους προοδευτικούς πολίτες της Κορίνθου να σταθούν απέναντι σε τέτοιες προσπάθειες διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης και συγχαίρει τους Κορίνθιους πολίτες για την ψυχραιμία και την αλληλεγγύη που, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, έχουν μέχρι τώρα επιδείξει όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Επίσης καλούμε την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς να διερευνήσουν τη νομιμότητα μιας τέτοιας συγκέντρωσης ακραίων στοιχείων με πιθανό σκοπό να προκαλέσουν αναταραχή, έξω από έναν χώρο όπου φιλοξενούνται οικογένειες και μικρά παιδιά.

Η απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης καταστάσεων που επιβάλλεται να προσεγγίζονται με σύνεση και ψυχραιμία αποτελεί προσβολή για την Κορινθιακή κοινωνία, η οποία γνωρίζει πολύ καλά το ποιόν αυτών που αποσκοπούν στο να αντλήσουν πολιτικά οφέλη αδιαφορώντας, αν όχι προσδοκώντας, για τον κίνδυνο διατάραξης της ομαλής και δίχως εντάσεις μέχρι τώρα παρουσίας των ταλαιπωρημένων συνανθρώπων μας στην Κόρινθο.

Απέναντι στην ξενοφοβία, το ρατσισμό και την διχαστική ρητορική η πόλη μας απαντά με τη φιλόξενη και ανθρώπινη απέναντι στους πρόσφυγες στάση της.

 

Κόρινθος, 23 Οκτωβρίου 2019

Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog