Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μήνυμα του Γιάννη Καραπανάγου για το έπος των ηρώων της 28ης Οκτωβρίου 1940

- Advertisement -

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ”ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ” ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940!

Ημέρα γιορτής, υπερηφάνειας αλλά και μνήμης, είναι για το Έθνος μας η 28η Οκτωβρίου 1940. Γιορτάζουμε, θυμόμαστε και τιμούμε όλους εκείνους που σε μια στιγμή μεταμορφώθηκαν από απλοί καθημερινοί άνθρωποι σε ήρωες και αγωνίστηκαν με σθένος και αυταπάρνηση για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Τα διδάγματα της εποποιίας του 1940, εκτός από πολύτιμα αποτελούν επιτακτική ανάγκη να παραμείνουν αναλλοίωτα καθώς εξακολουθούν μετά από 79 χρόνια να είναι επίκαιρα, σε μια εποχή όπου οι εθνικές προκλήσεις είναι διαφορετικές, αλλά εξίσου σημαντικές.

Η επέτειος του “ΟΧΙ” μας διδάσκει τι μπορεί να πετύχει ένας μικρός λαός, όταν υπερασπίζεται ενωμένος την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπειά του, αφού έγραψε με το αίμα του, διαχρονικά, σελίδες δόξας και υπέρτατου ψυχικού μεγαλείου, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά  για την έκβαση ενός πολέμου και δημιουργώντας πρότυπα ηρωισμού και αυτοθυσίας για ολόκληρη την Υφήλιο. Γιατί η ελευθερία δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται με τόλμη, αρετή, κόπο και θυσίες.

Ας αποδώσουμε έμπρακτα φόρο τιμής στον αγώνα των προγόνων μας, οι οποίοι επέλεξαν το δρόμο του εθνικού και κοινωνικού χρέους, αντλώντας έμπνευση και δύναμη από το παράδειγμά τους και να δώσουμε τις δικές μας μάχες, με αποκλειστικό γνώμονα το καλό του τόπου μας, προχωρώντας μπροστά ενωμένοι, με αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις μας.

ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στους ΗΡΩΕΣ του ΕΠΟΥΣ του ’40.

Ιωάννης Β. Καραπανάγος

Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού “αλλάzουμε ΜΑΖΙ”

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog