Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αυταρχισμός, συντήρηση και κατεστημένα συμφέροντα κυριαρχούν στο αθλητικό σ/ν και εκθέτουν τη χώρα

- Advertisement -

Στη 3η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός.
Ο Βουλευτής στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι με τις διατάξεις του νομοσχεδίου αναστέλλεται η εφαρμογή της ποσόστωσης φύλου και της απλής αναλογικής στις εκλογές σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών που είχαν θεσπιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ενώ συμπλήρωσε ότι αναστέλλεται και η υποχρεωτική ψήφος δια αντιπροσώπου και όχι με εξουσιοδότηση από “σωματεία – σφραγίδες”, ενώ καταργείται η διάταξη περί θητειών στις ομοσπονδίες, όπως είχε ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κύριος Ψυχογιός ανέφερε ότι εισάγεται αυθαίρετη και αντισυνταγματική διάταξη που επεκτείνει την εφαρμογή της ποινικής ευθύνης σε πράξεις βίας μακριά από τα γήπεδα ακόμα και όταν δεν υπάρχει προγραμματισμένη κάποια αθλητική συνάντηση, δίνοντας έτσι υπερξουσίες στην αστυνομία και στοχοποιώντας συνολικά το οπαδικό κίνημα και τις κοινωνικές δράσεις του.
Στη συνέχεια κατέδειξε ότι μετατρέπεται η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, επιτρέποντας τη σύναψη συμβάσεων, τη διενέργεια αναθέσεων, προσλήψεων και άλλων πράξεων, χωρίς κανέναν κρατικό έλεγχο.
Τέλος τόνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η Γ.Γ.Α. έκαναν ένα εξαιρετικό έργο στον τομέα των υποδομών, μέσα από χρηματοδοτήσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), του «Φιλόδημος II» κλπ. Ενισχύοντας καθοριστικά τον μαζικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό σε όλη την Ελλάδα και όχι επιλεκτικά σε συγκεκριμένες περιοχές όπως γινόταν μέχρι το 2014.

 

https://www.facebook.com/gpsychogiosmpsyriza/videos/563363324234591/

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog