Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σαν σήμερα, 19 Νοεμβρίου | Αριστοτέλης Ωνάσης : Το να είσαι φτωχός σήμερα δεν είναι πρόβλημα. Λύνεται. Το να είσαι φτωχός στο μυαλό… Ναι αυτό είναι πρόβλημα.

- Advertisement -

Γεγονότα 

1703: Πεθαίνει στις φυλακές της Βαστίλης ο άνθρωπος με τη σιδερένια μάσκα, η ζωή του οποίου υμνήθηκε από τον Βολταίρο και τον Αλέξανδρο Δουμά.

1863 –  Ο Αμερικανός πρόεδρος Αβραάμ Λίνκολν εκφωνεί ομιλία στο Γκέτισμπεργκ στα εγκαίνια του στρατιωτικού νεκροταφείου στο Γκέτισμπεργκ της Πενσυλβάνια.

Γεννήσεις 

1600 – Κάρολος Α’, βασιλιάς της Αγγλίας

1711 – (με το νέο ημερολόγιο) Μιχαήλ Λομονόσοφ, Ρώσος επιστήμονας και συγγραφέας

1805 – Φερντινάν ντε Λεσέψ, Γάλλος μηχανικός (Διώρυγα του Σουέζ)

1831 – Τζέιμς Γκάρφιλντ, ο εικοστός πρόεδρος των ΗΠΑ (1881)

1887 – Τζέιμς Σάμνερ, Αμερικανός χημικός (βραβείο Nobel 1946)

1917 –  Ίντιρα Γκάντι, Ινδή πολιτικός

1944 – Αγνή Μπάλτσα, διεθνούς φήμης ελληνίδα υψίφωνος.

1951 – Παναγιώτης Λαφαζάνης, `Ελληνας πολιτικός. (Λαϊκή Ενότητα)

1962 – Τζόντι Φόστερ, Αμερικανίδα ηθοποιός

Θάνατοι 

498 – Πάπας Αναστάσιος Β΄

1665 – Νικολά Πουσέν, Γάλλος ζωγράφος

1828 – Φραντς Σούμπερτ, Αυστριακός συνθέτης.

1883 – Καρλ Βίλχελμ Ζήμενς, Γερμανός μηχανικός

1958 – Κυριάκος Μάτσης, Κύπριος γεωπόνος και αγωνιστής της ΕΟΚΑ

“Λένε ότι δεν έχω ανατροφή. Ευτυχώς, οι άνθρωποι που έχουν, δεν έχουν συνήθως και αντίρρηση να παραβλέψουν αυτό το μικρό μου ελάττωμα, ακριβώς επειδή είμαι πάρα πολύ πλούσιος. Δεν μπορείς να αγοράσεις την ανατροφή, αλλά μπορείς να αγοράσεις την ανοχή και την έλλειψή της.”

Τα παραπάνω, είναι λόγια ενός πραγματικά σπουδαίου άντρα που αποτέλεσε μια κορυφαία προσωπικότητα… από τις διασημότερες στον κόσμο…Ένας Έλληνας ο οποίος πέρασε τα στενά σύνορα της χώρας του κι έγινε γνωστός σε όλον τον κόσμο…

Ο άνθρωπος που ενσάρκωσε μοναδικά τη στερεοτυπική εικόνα του Έλληνα. Εργατικός, φιλόδοξος, αισιόδοξος, πληθωρικός, γλεντζές κατάφερε όσα κανένας άλλος. Δημιούργησε μια ολόκληρη αυτοκρατορία μέσα από τις στάχτες της Μικρασιατικής Καταστροφής κι έγινε δεκτός στους κύκλους των διεθνών VIPs. Πραγματοποίησε εκείνο το τρελό όνειρο μέσα από σκληρή δουλειά , υπομονή, επιμονή κι ακαταμάχητη προσπάθεια.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

 Η ιδιωτική του ζωή, οι έρωτές του, οι επιχειρηματικές του επιτυχίες απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν όσα χρόνια και να περάσουν. Γιατί ήταν ένας μύθος.

2013 – Φρέντερικ Σάνγκερ, Άγγλος βιοχημικός

2014 – Μάικ Νίκολς, Αμερικανός σκηνοθέτης

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σαν σήμερα γενήθηκε ο Λαφαζάνης; Άρα θα έχουν γλεντοκοπήματα τα συντρόφια με βότκα και μπαλαλάικα. Θα παραβρεθεί να βγάλει λόγο και αυτός με τον σχεδόν αδολφικό μύστάκια; Πώς τον λένε ρε αυτόν;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog