Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Διπλή βράβευση του Δ. Σικυωνίων για την Κοινωνική Πολιτική του στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων

- Advertisement -

Δύο βραβεία απέσπασε ο Δήμος Σικυωνίων στο πλαίσιο του 15ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Δικτύου Υγιών Πόλεων. Τα βραβεία του αφορούσαν στην Κοινωνική Πολιτική που ασκεί μέσω της δέσμευσή του στην Προαγωγή της Υγείας και την εκπλήρωση των κριτηρίων που έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Ευρώπης).

Το Δίκτυο Υγιών Πόλεων ιδρύθηκε το 2007 και αποτελείται σήμερα από 228 Δήμους. Ο δήμος Σικυωνίων ήταν από τους πρώτους δήμους που εντάχθηκαν στο δίκτυο και τα 10 τελευταία χρόνια που είναι μέλος, έχει πραγματοποιήσει στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί, πολλές δράσεις που αποσκοπούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και δράσεις προληπτικής ιατρικής. Έτσι κατά διαστήματα υλοποιούνται ΔΩΡΕΑΝ καρδιαγγειακοί έλεγχοι, έλεγχοι οστικής μάζας, τεστ ΠΑΠ, μαστογραφίες, ουρολογικοί και πνευμονολογικοί έλεγχοι ενώ οργανώνονται και ημερίδες προληπτικής ιατρικής για την ενημέρωση των πολιτών. Επιπλέον, στο πλαίσιο της υποστήριξης και της ενημέρωσης των δημοτών μας για την πρόληψη νοσημάτων και την προαγωγή της δημόσιας υγείας ιδρύθηκε ΚΕΠ Υγείας το οποίο παρέχει υπηρεσίες υγείας ανάλογα με τα προσωπικά προβλήματα υγείας που αναφέρονται, οργανώνει προγράμματα μαζικού ελέγχου υγειών πολιτών και συμβάλλει στην αντιμετώπιση του μη οξέος μικρού κινδύνου, σε ώρες μη λειτουργίας των πρωτοβάθμιων υπηρεσιών περίθαλψης.

Το φετινό Συνέδριο του Δικτύου, το οποίο πραγματοποιήθηκε 14 -16 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, είχε ως θέμα «Κανείς δε μένει πίσω» και στο πλαίσιο του αναπτύχθηκαν οι έξι πυλώνες της Πολιτικής των Υγιών Πόλεων που είναι:  Άνθρωποι, Τόπος, Ευημερία, Ειρήνη, Συμμετοχή και Πλανήτης. Ο Δήμος Σικυωνίων εκπροσωπήθηκε από τον δήμαρχο Σπύρο Σταματόπουλο, ο οποίος και παρέλαβε τα δύο βραβεία.

 

Μετά τη βράβευση ο δήμαρχος Σικυωνίων έκανε σύντομες δηλώσεις στις οποίες ανέφερε:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να παραλαμβάνω τιμητικές διακρίσεις για το δήμο Σικυωνίων, οι οποίες επιβραβεύουν τη διαρκή και κοπιώδη δουλειά, που γίνεται στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ευαισθησία για τον συνάνθρωπο. Ο δήμος μας αναγνώρισε από την αρχή τη σπουδαιότητα της ενδυνάμωσης και της λειτουργίας του Δικτύου Υγιών Πόλεων καθώς και τις πολλές και σημαντικές υπηρεσίες του στους δημότες, γι’ αυτό εξάλλου και ήταν από τους πρώτους που στήριξαν τις δράσεις του. Σήμερα αισθάνομαι ότι επιβραβεύονται οι αγώνες και οι κόποι όλων αυτών των ανθρώπων που δουλεύουν ακούραστα για τις δράσεις του Δικτύου στο δήμο μας, αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο και κάνοντας πολλές φορές, εθελοντική δουλειά. Αυτή η επιβράβευση μάς γεμίζει με δύναμη και επιπλέον διάθεση προσφοράς προς τους δημότες μας. Με πείσμα και ανανεωμένη αισιοδοξία συνεχίζουμε το έργο μας στην κοινωνική πολιτική του δήμου Σικυωνίων, έτσι ώστε να αγκαλιάσει όλο και περισσότερους δημότες που έχουν ανάγκη τη συμβουλή, τη συνδρομή και την υποστήριξή μας».

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog