Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΡΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟ ΜΠΕΝΟ

- Advertisement -

Με τον πρόεδρο του κίνησης πολιτών “Διάζωμα” Σταύρο Μπένο είχε συνάντηση εργασίας η αντιπεριφειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, Αθηνά Κόρκα.
Η αντιπεριφειάρχης υποδέχθηκε τον πρόεδρο και τα μέλη του Διαζώματος μαζί με την προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Κορινθίας κα. Κασίμη. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι δήμαρχοι Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης.
Μετά το τέλος της συνάντησης η κα Κόρκα δήλωσε:

“Είχα τη χαρά να υποδεχθώ μαζί με την προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Κορινθίας τον πρόεδρο του Διαζώματος Σταύρο Μπένο καθώς και μέλη αυτής της πρωτοβουλίας, με τους οποίους συμμετείχα σε ευρεία σύσκεψη στην οποία παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Σικυωνίων και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων.

Συζητήσαμε σημαντικά θέματα πολιτισμού για την Κορινθία και πιο συγκεκριμένα για:

– Την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Κρομμυώνας στους Αγίου Θεοδώρους με μελέτη που θα εκπονηθεί από το “Διάζωμα” ώστε η ανάδειξη και η συντήρηση του έργου να ενταχθεί στα έργα ΕΣΠΑ.

– Την δημιουργία και επίσπευση μελετών για το αρχαίο θέατρο Σικυώνας, με τις αντίστοιχες εγκρίσεις από το υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να υπάρξουν ώριμες μελέτες μέσα στο επόμενο εξάμηνο. Στόχος μας είναι να ενταχθεί η ανάδειξη αυτού του σημαντικού πολιτιστικού και ιστορικού μνημείου στα έργα αυτής της περιόδου.

Συνεχίζουμε δυναμικά για την ανάδειξη του πολιτισμού του τόπου μας.”

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog