Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πανελλαδική πρωτιά: Πάνω από 20 εκατοστά το νερό στους Αγίους Θεοδώρους

- Advertisement -

Μεγάλες ποσότητες νερού έπεσαν σε πολλές περιοχές της χώρας το διήμερο Κυριακή 24/11 και Δευτέρα 25/11. Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης σε διάρκεια 37 ωρών (έως τις 13:30 το μεσημέρι της Δευτέρας 22/11) όπως αυτά καταγράφηκαν από 333 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

 

Η κακοκαιρία «Γηρυόνης» έχει προκαλέσει ισχυρές βροχές σε πολύ μεγάλες περιοχές της χώρας, καθώς και καταιγίδες κυρίως στα νότια και δυτικά τμήματα αυτής. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η αθροιστική βροχή που έχει καταγραφεί από το ξεκίνημα των φαινομένων του «Γηρυόνη» έως το πρωί της Δευτέρας 25/11. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας η συνολική βροχή του διημέρου ξεπέρασε τα 200 χιλιοστά.

 

Παράλληλα το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ»μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας κατέγραψε 3.500 κεραυνούς εντός της Ελληνικής επικράτειας, η γεωγραφική κατανομή των οποίων αποτυπώνεται στο χάρτη που ακολουθεί.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog