Η Αδελφότης Ψαριωτών Κορινθίας και εφέτος τέλεσε θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας εορτάζοντας τον ‘Αγιο Δαμασκηνό τον Στουδίτη (27.11), υμνογράφο του Στυμφάλιου Εθνομάρτυρα και Νεομάρτυρα Αγίου Νικολάου του Νεοφανούς του εξ Ιχθύος της Κορινθίας.

Ο ‘Αγιος Δαμασκηνός ο Στουδίτης, για μας τους ψαραίους, τους Στυμφάλιους εν γένει και τους Κορινθίους, είναι ο ΄΄Απόστολος΄΄ του Αγίου Νικολάου του εξ Ιχθύος της Κορινθίας, διότι χωρίς τον ‘Αγιο Δαμασκηνό δεν θα ήταν γνωστός ο ‘Αγιος Νικόλαος ο Νεοφανής και θεωρούμε ελάχιστο φόρο τιμής την τέλεση θείας λειτουργιας για τον ‘Αγιο Δαμασκηνό τον Στουδίτη.

Η τέλεση της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε την 1.12.2019, ημέρα Κυριακή, στον Ιερό Ναό Αγ. Ελευθερίου Αχαρνών.

Ευχαριστούμε τον π. Θεμιστοκλή για την αποδοχή της προτάσεώς μας.

Παρέστησαν και μας τίμησαν ψαραίοι και φίλοι του Ψαρίου,  που διαμένουν στην Περιφέρεια Αττικής.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την νύφη του χωριού μας, την Ασπασία σύζυγο του Γεωργίου Χρ. Δούρου, για την συνεισφορά  της στην όλη εκδήλωση, καθώς τον διαχειριστή του  Πανψαριακού ιστότοπου www.psarikorinthias.gr κ. Γιαννη Σκούρτη, που πάντα φιλοξενεί τις ανακοινώσεις μας και προβάλλει τις δραστηριότητές μας

Η πολυσχιδής προσωπικότητα του Αγίου Δαμασκηνού του Στουδίτου, που εφέτος συμπληρώνονται 500 έτη από την γέννησή του και 460 έτη από την εις επίσκοπον χειροτονία του, και η διάκρισή του απ’ όλους τους πνευματικούς ανθρώπους της Ορθοδοξίας μας, κατά τον 16ο αιώνα, μας κάνει να ξαναμελετήσουμε με άλλο μάτι την υμνογραφία που έγραψε για τον Νεομάρτυρα ‘Αγιο Νικόλαο τον Νεοφανή τον εξ Ιχθύος της Κορινθίας το 1558, τέσσερα μόλις έτη μετά την θυσία του το 1554 .

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ