Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Kόρινθος: Mε επιτυχία ο καθαρισμός και η καταγραφή απορριμάτων με τη συμμετοχή των μαθητών

- Advertisement -

Ολοκληρώθηκε στην ακτή Καλάμια της Κορίνθου ο τρίτος επαναληπτικός κύκλος καθαρισμού και καταγραφής των απορριμμάτων από την ΟΖΟΝ και τους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου.

Η δράση διενεργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος “Κορινθιακός-η δική μας θάλασσα” με τη στήριξη του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) “ο Αρίων”.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και εθελοντές καθάρισαν σχολαστικά και κατέγραψαν λεπτομερώς τα απορρίμματα σε προκαθορισμένο τμήμα της παραλίας. Τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος της δράσης, συζητήθηκε με τα παιδιά το διογκούμενο πρόβλημα των απορριμμάτων, ο τρόπος που αυτά φτάνουν στη θάλασσα, καθώς επίσης και οι επιπτώσεις των απορριμμάτων στο θαλάσσιο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Σε 100 μέτρα παραλίας συλλέχθηκαν συνολικά 1.660 αντικείμενα μεγαλύτερα από 2,5 εκατοστά εκ των οποίων το 86% ήταν πλαστικά. Μεταξύ των πλαστικών καταγράψαμε 199 ζελατίνες, περιτυλίγματα ή άλλες μορφές συσκευασίας προϊόντων, 124 υλικά και συσκευασίες μιας χρήσης, 38 μπατονέτες καθαρισμού αυτιών, 30 μπαστουνάκια από γλειφιτζούρια, 824 μικρά θραύσματα από πλαστικό και φελιζόλ. Στην παραλία βρέθηκαν επίσης 56 κομμάτια γυαλί.

Το έργο “Κορινθιακός-η δική μας θάλασσα” υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

OZON_KORINTHIAKOS_DSC_0463_RE1.JPG

OZON_KORINTHOS_DSC_0434_RE.JPG

OZON_KORINTHOS_DSC_0440_RE.jpg

OZON_KORINTHOS_DSC_0446_RE1.jpg

OZON_KORINTHOS_DSC_0450_RE1.jpg

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog