Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δήμος Κορινθίων : «Ανάδειξη της Τενέας με συμμετοχή του Δήμου στο «Urban Innovative Actions»

- Advertisement -

         Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κορινθίων 12.12.19

Την συμμετοχή του Δήμου Κορινθίων στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Urban Innovative Actions» υπερψήφισε το Δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων μετά από πρόταση του Δημάρχου χθες βράδυ. Ο Δήμος Κορινθίων μετέχει με την Τενέα, στοχεύει ωστόσο στην διάρκεια εκτέλεσης του προγράμματος και στα πλαίσια της αναθεώρησης των μελετών και του προϋπολογισμού να εντάξει και άλλες περιοχές. «Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για το Δήμο Άργους – Μυκηνών και Νεμέας» ενημέρωσε ο Δήμαρχος το σώμα και εξήγησε: «Η συμμετοχή μας έρχεται την τελευταία στιγμή διότι δεν είχαν αντιληφθεί πως δεν πληρούν οι δυο αυτοί δήμοι τα πληθυσμιακά κριτήρια. Ο χρόνος δεν μας επέτρεπε να τροποποιήσουμε την μελέτη και να εντάξουμε περισσότερες περιοχές, θα το επιδιώξουμε στην πορεία εκτέλεσης του προγράμματος. Τα οφέλη είναι σημαντικά αφού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, θεματικές και πολιτιστικές διαδρομές, δημιουργία θεματικών πάρκων και ψηφιακών μουσείων.

 

 

 

Σε 1 μήνα ξεκινά ανακύκλωση ενδυμάτων – υποδημάτων στην Κόρινθο

 

20 κάδοι κόκκινου χρώματος θα τοποθετηθούν στην πόλη σε 1 μήνα από σήμερα για την ολοκληρωμένη διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης. Ο Δήμαρχος παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση της εταιρίας RECYCOM, πρόταση η οποία καταγράφει περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη και περιλαμβάνει:

 

  • τοποθέτηση κάδων σε σημεία που ο δήμος θα υποδείξει
  • Συντήρηση , αντικατάσταση σε περίπτωση φθορών και συλλογή – μεταφορά από την εταιρία
  • Ανταποδοτικά οφέλη για τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου 9μέρος ρουχισμού και 100 ευρώ ανά μήνα για αγορά τροφίμων από το κοινωνικό παντοπωλείο)

 

Η ολοκληρωμένη διαχείριση μεταχειρισμένων ενδυμάτων και υποδημάτων εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία σε 35 δήμους της χώρας. Ο Δήμος Κορινθίων μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι ο 36ος με την σύμβαση να υπογράφεται μεταξύ του Δημάρχου και του αναδόχου τις επόμενες ημέρες.

 

 

 

 

«Το Δ.Σ υπερψήφισε την σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων που είχε προσβάλλει με προσφυγή του ο κ.Πνευματικός

 

Η προσπάθεια του κ.Πνευματικού να καταπέσουν τα συμβούλια  Νομικών Προσώπων, έπεσε στο κενό αφού το σώμα υπερψήφισε ακριβώς τις ίδιες συνθέσεις! « Η δικονομία και η τυπολατρία του κ.Πνευματικού θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα  στο Δημοτικό Συμβούλιο και το λέω αυτό γιατί και σήμερα θα ψηφίσουμε ακριβώς τις  ίδιες συνθέσεις» ανέφερε ο Δήμαρχος καταλογίζοντας στον κ.Πνευματικό αδυναμία κατανόησης του ρόλου του. «Δεν είστε Δήμαρχος πια κ.Πνευματικέ! Είστε μειοψηφία! Η αδυναμία σας να κατανοήσετε τον ρόλο σας μας ταλαιπωρεί! Οφείλετε να σέβεστε την πλειοψηφία και τις αποφάσεις της.»

 

 

Το μοναδικό μελανό σημείο της συνεδρίασης ήταν η απρεπής συμπεριφορά του κ.Πνευματικού σε Δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας . Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος κάλεσε τον κ.Πνευματικό να ζητήσει δημόσια συγνώμη και να διατηρήσει το επίπεδο που πρέπει να υπάρχει στο ανώτατο όργανο του δήμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog