Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ομιλία Χρίστου Δήμα στην Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2020 + (ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

Στη συζήτηση για το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020 τοποθετήθηκε χθες από το βήμα της Βουλής ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας.
Κατά την εισήγησή του ο κ. Δήμας αναφέρθηκε στη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από τις δομές του Υπουργείου Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στην ίδρυση του Εθνικού συμβουλίου Έρευνας Τεχνολογίας και Καινοτομίας το οποίο θα είναι το κύριο όργανο χάραξης εθνικής στρατηγικής για την Έρευνα και την Καινοτομία. Ειδική αναφορά έγινε επίσης στην δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας, στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ, που θα μετατραπούν σε φυσικό χώρο καινοτομίας για Ερευνητικά Κέντρα, startups και  μεγάλες βιομηχανίες ώστε να μπορούν να αναπτύξουν ιδέες και συνέργειες. Στόχος είναι η ώσμωση που θα δημιουργηθεί να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας και να ενισχύσει την εξέλιξη των ερευνητικών αποτελεσμάτων σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες.
Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο Υφυπουργός ανακοίνωσε τους επόμενους στόχους για το αμέσως επόμενο διάστημα. Πιο συνοπτικά αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης των ερευνητικών και τεχνολογικών ευρημάτων από την δημόσια διοίκηση ώστε να συμβάλουν καθοριστικά στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας σε κρίσιμους τομείς όπως η Εθνική Άμυνα και η ασφάλεια. Επίσης, η στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και η υπογραφή συμφωνίας με τις ΗΠΑ στον τομέα της Έρευνας, της Καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.
«Κύρια επιδίωξή μας είναι η Ελλάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της Έρευνας και της Καινοτομίας στα Βαλκάνια και την Νοτιανατολική Ευρώπη. Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εργαζόμαστε καθημερινά με απώτερο σκοπό την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας.»

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι επενδυσεις κυριε Δημα εχετε σπουδασειΚιολας θελουν αναπτυξη και οχι ανεργια Αυτο την ανεργια εννοω το πετυχατε πεταξατεΣτο δρομο 30.333 στην κοινωφελη σας λεω και θαΓινει οτι την τετραετια δεν θα την βγαλετε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog