Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Βαθύτατα ταξικός και ακραία αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός της Νέας Δημοκρατίας για το 2020”

- Advertisement -

Φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, φοροεπιβαρύνσεις στον λαό

Ο προϋπολογισμός της Νέας Δημοκρατίας που συζητείται στην Βουλή για το 2020, αποδεικνύει για άλλη μια φορά τον νεοφιλελεύθερο προσανατολισμό της και την σταθερή κατεύθυνση της στην εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου.

Παρά την επικοινωνιακή διαχείριση και τα ψέμματα εκ μέρους των στελεχών της, που υπόσχονται μειώσεις και ελαφρύνσεις φόρων για όλους, η αλήθεια είναι ότι οι φοροαπαλλαγές αφορούν μόνο το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού προβλέπονται αυξήσεις φόρων, μέσω διαφόρων τρόπων, και μειώσεις κοινωνικών δαπανών.

Οι πρόσθετες φοροελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις φτάνουν περίπου στα 650 εκατομμύρια, ενώ ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων θα αυξηθεί κατά 325 εκατομμύρια, ο ΦΠΑ που αφορά την λαϊκή κατανάλωση θα αυξηθεί κατά 470 εκατομμύρια και οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης κατά 88 εκατομμύρια.

Μεγάλες μειώσεις θα υπάρξουν στις κοινωνικές παροχές και στα κονδύλια για υγεία, παιδεία και κοινωνική μέριμνα.

Επίσης οι υποσχέσεις για αυξήσεις στις συντάξεις δεν προκύπτουν από τον προϋπολογισμό, αφού το σχετικό κονδύλι όχι μόνο δεν είναι αυξημένο αλλά αντιθέτως είναι μειωμένο κατά 192 εκατομμύρια σε σχέση με πέρσι!

Συνολικά ο προϋπολογισμός της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει την σκληρή λιτότητα των προηγουμένων κυβερνήσεων για τον λαό, ενώ ενισχύει τις φοροαπαλλαγές για τις μεγάλες επιχειρήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο.

Η μόνος δρόμος είναι η ανάπτυξη κοινωνικών αγώνων, που μπορεί να φέρουν την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και την χάραξη μιας νέας πορείας για το λαό και τον τόπο με ειρήνη, ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

17/12/2019

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog