Παρουσία των εργαζομένων του ΣΠΑ και την παρέμβαση του Προέδρου του Σωματείου τους Νίκου Γλέζου και της δικηγόρου τους κ. Πίκουλα, έγινε η  σχετική συζήτηση με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών επί του 4ου θέματος της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε στο αίτημα των εργαζομένων για τη μεταφορά τους από την Τουριστική στο Δήμο.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης πρότεινε να ρωτηθεί ο έμπειρος νομικός της ΚΕΔΕ, για αυτά τα θέματα, κ. Ζυγούρης.

Πίκουλα Ελευθερία (δικηγόρος εργαζομένων) Να παρθεί εδώ η απολιτική απόφαση γιατί έχει σημασία να καταδεικνύεται σχετικά προς τους αρμόδιους.

Ασημακόπουλος Χρήστος. Να προσληφθούν όλοι στο δήμο αλλά και όλοι εκεινοι που δουλεύουν τόσα χρόνια με συμβάσεις και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μη σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας.

Πρωτοπαππά Μαρία.Μπορούν να απορροφηθούν στο δήμο.Οι εργαζόμενοι εργάζονται εκεί 20 χρόνια κιαι έχουν δίκιο να φοβούνται μη χάσουν τη δουλειά τους.Να στείλουμε αύριο ερώτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο αρμόδιο τμήμα, ώστε να έχουμε γρήγορα απάντηση.

Ζερβός Κώστας. Δηλαδή το Σπα κλείνει;;Θα πάρουμε τους υπαλλήλους στο δήμο και αν δεν κλείσει θα πάρουμε άλλους υπαλλήλους;Σαν εργοδότες πρέπει να εξασφαλίσουμε την εργασιακή ειρήνη και ασφάλεια. Τι λέμε τώρα. Το χάσαμε το Σπα και συζητάμε που θα πάνε οι υπάλληλοι;

Γκιώνης Γιώργος. Πολιτική απόφαση μπορούμε να πάρουμε, αν δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση όμως, δεν μπορουμε να κάνουμε τίποτα, ούτε μεταφορά των υπαλλήλων. Ο καθ΄ύλην αρμόδιος νομικός της ΚΕΔΕ μπορεί να μας πει τι να κάνουμε, αλλά εδώ δεν έχουμε καν νομική εισήγηση. Και αν δεν κλείσει το ΣΠΑ, ποιοι θα δουλέψουν εκεί. Αν γίνει η μεταφορά των υπαλλήλων, απαγορεύεται να δουλεύουν εκεί.

Νίκος Γλέζος. Θα γίνει και άλλη νομοθετική ρύθμιση για να μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

Βασιλείου Δημήτρης. Αν κλείσει και το Καζίνο, θα προσλάβουμε 1300 εργαζόμενους στο δήμο; Ολους στο δήμο θα τους πάρουμε;

Λογοθέτης Κώστας. Να προσλάβουμε όλο το Λουτράκι στο δήμο, λέω εγώ.Αλλωστε εργολάβοι φέρνουν τους εργαζόμενους για δουλειά.Πολιτική αοόφαση μπορούμε να πάρουμε, αλλά νομικά είναι κούφια.Εχουμε δύο αιτήματα eδώ, ενα των εργαζομένων και ένα του σωματείου αλλά όχι νομική άποψη.Να θυμηθούμε όμως και τους 29 της ΔΗΚΕΠΑΘ. . Αν προσληφθούν στο δήμο οι υπάλληλοι του ΣΠΑ,δεν μπορούν να ξαναδουλέψουν εκεί. Εύκολο να λέμε ότι θα τους πάρουμε για να φαινόμαστε καλοί, προς άγραν ψήφων κυρίως, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Χρειάζεται νομική εισήγηση πρωτίστως, να βρεθεί το νομοθετικό πλαίσιο, αν υπάρχει.

Καραπανάγος Γιάννης. Οι εργαζόμενοι σας ζήτησαν κ. δήμαρχε να συναντηθείτε και δεν το κάνατε.’

(Δήμαρχος. Να μην το ξαναπείτε αυτό, όποιος ζητάει τον δήμαρχο, τον βλέπει.Πόσο μάλλον οι εργαζόμενοι. Βλέπω όλο τον κόσμο, όλη μέρα. Να μην το ξαναπείτε αυτό. Ο Δήμαρχος είναι εδώ για όλο τον κόσμο)

υπήρξε ένταση μεταξύ Καραπανάνου και Γκιώνη, παρενέβη ο Πέρρας λέγοντας στον Καραπανάγο ότι πετά φωτοβολίδες και στη συνέχεια ο Γλέζος – εργαζόμενος – ζήτησε συγγνώμη γιατί νόμιζε πως ο δήμαρχος δεν ήθελε να συναντηθεί μαζί τους και μετέφερε λάθος στον Γιάννη Καραπανάγο.

Η Μαρία Πρωτοπαππά πρότεινε να αποσταλεί σχετικό ερώτημα και στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο καθ΄ύλη  αρμόδιο τμήμα.

Τελικά το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να αποστείλει σχετικά ερωτήματα στον καθ΄ύλην αρμόδιο νομικό της ΚΕΔΕ κ. Ζυγούρη και στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με τη γνωμοδότησή τους , το δημοτικό συμβούλιο θα πράξει ανάλογα.