Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης ΕΦΕΠΑΕ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου

- Advertisement -

Στην υπογραφή της επιχειρησιακής συμφωνίας  προχώρησαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου  και ο  Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΦΕΠΑΕ) , που αφορά τη διαχείριση πόρων 33,17 εκατ. Ευρώ , από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 2014-2020».

 

Η υπογραφή έλαβε χώρα στην Τρίπολη την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, μεταξύ του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα και του προέδρου του ΕΦΕΠΑΕ κ. Θωμά – Φωκίωνα Αλγιανάκογλου παρουσία του Προέδρου της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα και του Προέδρου Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Ιωάννη Παναρίτη.

 

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, ο ενδιάμεσος φορέας των Επιμελητηρίων,  ως εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, θα είναι ο φορέας που θα διαχειριστεί τις επικείμενες δράσεις. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιευθούν προσκλήσεις, που θα αφορούν την ενίσχυση των επιχειρήσεων .

 

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ Θωμάς – Φωκίων Αλγιανάκογλου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του, επισημαίνοντας: «Είμαστε δίπλα σας και θα κάνουμε ότι χρειαστεί ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα ανάπτυξης που έχετε για την Περιφέρεια σας.»

 

“Πρόκειται για μια ‘γερή ένεση’ της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς τον ιδιωτικό τομέα” σχολίασε ο περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας και συμπλήρωσε πως «αυτά τα χρήματα θα πιάσουν τόπο και θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση της πραγματικής οικονομίας».

 

O Πρόεδρος της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων – Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, ανέφερε χαρακτηριστικά: « Ο ΕΦΕΠΑΕ και η Διαχειριστική έχει ως στόχος είναι να μην χαθούν χρήματα από τυπικά λάθη. Είμαστε εδώ ως συνεργάτες των επενδυτών. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και οι επενδυτές να μην φοβούνται να επενδύσουν.»

 

Είναι ιστορική ημέρα, καθώς η συνεργασία των επιμελητηρίων με την Περιφέρεια, με στόχο την επιχειρηματικότητα παίρνει σάρκα και οστά , τόνισε ο Προέδρος Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, κ. Ιωάννης Παναρίτης. Πλέον εναπόκειται σε εμάς τα επιμελητήρια , να προτείνουμε δράσεις σε όλους τους τομείς , προς όφελος φυσικά των επιχειρήσεων.

 

Παρόντες στην υπογραφή της επιχειρησιακής συμφωνίας ήταν επίσης, ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, οι Προέδροι των Επιμελητηρίων Αρκαδίας κ. Ιωάννης Τρουπής , Αργολίδας κ. Φώτιος Δαμούλος,  Κορινθίας κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, , Μεσσηνίας κ. Ευάγγελος Ξυγκώρος, , και η Γενική Διευθύντρια της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων κα. Μάγδα Πετροπούλου .

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog