Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Περιφερειακό Συμβούλιο:Ανάγκη άμεσης έναρξης κατασκευής του αυτοκινητόδρομου από Πάτρα μέχρι την Τσακώνα

- Advertisement -

Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου θα μετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην περιοχή της Βουπρασίας, στα όρια Ηλείας – Αχαΐας, στις 12 το μεσημέρι αύριο Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, με βασικό αίτημα τη συνέχιση των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Καλό Νερό – Τσακώνα.

Το σχετικό ψήφισμα, που εισηγήθηκε ο επικεφαλής της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Θανάσης Πετράκος, εγκρίθηκε με 18 ψήφους από το σώμα στη συνεδρίασή του, χθες Δευτέρα 25 του μήνα.

17 θετικές ψήφους έλαβε το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε από την πλευρά της η περιφερειακή αρχή και στο οποίο επίσης τονίζεται η απόλυτη ανάγκη για την άμεση εναρξη κατασκευής του εν λόγω αυτοκινητόδρομου στο σύνολό του.

“Η περιφερειακή αρχή δεν θα μετάσχει στην κινητοποίηση, ούτε ο περιφερειάρχης, ούτε οι αντιπεριφερειάρχες. Κατέθεσε το δικό της σχέδιο ψήηφίσματος στο οποίο επισημαίνει την απόλυτη ανάγκη για την άμεση έναρξη κατασκευής του εν λόγω κρίσιμου οδικού άξονα, στο σύνολό του, με χαρακτηριστικά αυτοκινητόδρομου” σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

ΨΗΦΙΣΜΑ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε τελικά, αναφέρονται τα εξής:

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου χαιρετίζει την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της Ηλείας, της Αχαΐας και των νησιών του Ιονίου οι οποίοι συγκρότησαν ‘Συμβούλιο Αιρετών’ και προχώρησαν σε προκήρυξη Πανηλειακής γενικής απεργίας, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου

2020 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή της Βουπρασίας στα σύνορα Αχαΐας – Ηλείας στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, με βασικό αίτημα τη συνέχιση των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία – Καλό Νερό – Τσακώνα που -άμα τη κατασκευή του- δεν θα πρέπει να έχει διόδια.

Σε αυτό τον σημαντικό αγώνα είναι παρούσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, διότι ο δρόμος αυτός δεν αφορά μόνο την Ηλεία την Αχαΐα, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά, αφορά και τη Μεσσηνία αλλά και όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Για αυτούς τους λόγους αποφασίζει:

1) Να συμπαραταχθεί με το ‘Συμβούλιο Αιρετών’ που έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία της Ηλείας και να συμμετέχει με ευρεία διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία από τα μέλη του στην κινητοποίηση του ‘Συμβουλίου Αιρετών’ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 στην περιοχή της Βουπρασίας.

2) Να συμμετέχει σε κάθε επόμενη κινητοποίηση που θα αποφασιστεί από το Συμβούλιο Αιρετών για το ίδιο θέμα.

3) Να συζητήσει σε επόμενη συνεδρίαση του και σε συνεργασία με τους δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της Μεσσηνίας και το Συμβούλιο Αιρετών διοργάνωση ανάλογης κινητοποίησης στο Καλό Νερό με βασικό αίτημα την άμεση δημοπράτηση της κατασκευής και του οδικού υποέργου Καλό Νερό – Τσακώνα και την απρόσκοπτη κατασκευή του Πάτρα – Πύργος – Ολυμπία χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις. Επιπλέον καθυστερήσεις θα οδηγήσουν να θρηνήσουμε και νέα θύματα. Επίσης διεκδικούμε και τη δημοπράτηση και κανονικοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα – Καλαμάτα”.

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Από την πλευρά της, η περιφερειακή αρχή στο σχέδιο ψηφίσματος που εισηγήθηκε αναφέρει τα εξής:

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στη συνεδρίασή του της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου 2020, αφού συζήτησε διεξοδικά το θέμα των χρόνιων καθυστερήσεων κατασκευής του οδικού έργου Πάτρα – Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, με ό,τι δυστυχώς αυτό συνεπάγεται σε κοινωνικό και αναπτυξιακό επίπεδο για τη χώρα -και την Δυτική Ελλάδα ειδικότερα-, ψηφίζει:

1) Ζητεί από την κυβέρνηση την άμεση έναρξη κατασκευής του έργου σε όλο το μήκος του άξονα, από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα

2) Θεωρεί πως η όποια περαιτέρω καθυστέρηση έναρξης κατασκευής του στρατηγικής σημασίας αυτού δρόμου θα χρεωθεί -και σωστά- αποκλειστικά στη σημερινή κυβέρνηση.

3) Προωθεί άμεσα τη συνεργασία και τη συμπόρευση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και με άλλους φορείς, ώστε να ασκηθεί η ενδεδειγμένη πίεση για την άμεση κατασκευή του δρόμου με γεωμετρικά στοιχεία αυτοκινητόδρομου”.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog