Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το Λουτράκι τις μέρες του κορωνοϊού (εικόνες)

- Advertisement -

Λουτράκι 26 Μαρτίου 2020.

Ο καιρός σήμερα είναι βροχερός. Αποφάσισα να βγω για λίγο έξω, με την ειδική άδεια και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για να σας μεταφέρω τις εικόνες. (μουντές θα είναι σκέφτηκα)

Οι εικόνες  παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και την οχι και τοσο καλή διάθεση εξαιτίας της δυστυχίας που υπάρχει γύρω μας, είναι όμορφες. Το Λουτράκι συνεχίζει να είναι όμορφο και ας μοιάζει παντελώς έρημο.

 

Σα να περιμένει την άρση της απαγόρευσης, σα να περιμένει να γεμίσει και πάλι κόσμο, σα να περιμένει να ανοίξουν τα μαγαζιά, να ξεχυθούν όλοι έξω, να κορνάρουν τα αυτοκίνητα, να νευριάζουμε και να φωνάζουμε για το οτιδήποτε μας ενοχλεί.

Πόσο μακρινά αλήθεια μοιάζουν όλα αυτά; Λίγες μέρες κλεισμένοι όλοι στα σπίτια μας και ξαφνικά πεθυμήσαμε την όμορφη πόλη μας. Την φασαρία της με τον πολύ κόσμο ! Τους ανθρώπους της ! Τη θάλασσα, το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, το βουνό, πόσο ωραία πράγματα έχουμε στην πόλη μας !

Η πόλη μας με τα προβλήματά της,με  τα ωραία της,με την καθημερινότητά της. Ισως είναι καιρός να αναλογιστούμε πόσο γκρινιάρηδες είμαστε μερικές φορές χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος.

Πόσο τα εκτιμάμε όλα αυτά όταν τα χάνουμε ή όταν μας τα απαγορεύουν;;

Iσως βγει και κάτι άλλο από τις μέρες του κορωνοϊού. Οταν τελειώσει αυτός ο εφιάλτης ας σκεφτούμε όσα μας έλειψαν.

Να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις μας, να διατηρούμε καθαρή την πόλη μας,να διατηρούμε καθαρή τη θάλασσά μας, να σεβόμαστε τις διαβάσεις και την πρόσβαση των Αμεα,  να προσέχουμε τα αδεσποτάκια, να μην είμαστε εγωιστές, να μην είμαστε ατομιστές, να μην είμαστε υλιστές, να ζητάμε συγγνώμη και να συγχωρούμε, να  αγαπάμε !

 

Μου πήραν τον ήλιο μου, αλλά εγώ θα τον βρω.
Κανόνισα μια μυστική συνάντηση μαζί του

(ποίημα “ο ήλιος μου” του Νικηφόρου Βρεττάκου)

Χαρά

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μήπως είναι μια καλή ευκαιρία ο δήμος να φτιάξει , καθαρίσει,διόρθωση, απολυμανει κλπ τώρα που δεν είμαστε στα πόδια τους,δεν ξέρω ρωτώ??

  2. ΕΠΕΙΔΉ ΈΧΕΙ ΒΡΟΧΉ ΕΊΝΑΙ ΆΔΕΙΟΙ ΟΙ ΔΡΌΜΟΙ ΚΣΥΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ….. ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΆΚΙ ΤΟ ΤΗΡΟΎΝ ΚΆΠΟΥ ΑΛΛΟΎ ΚΆΝΟΥΝ ΠΕΡΑΝΤΖΑΔΑ…. ΕΛΕΟΣ.

  3. Danke für Info und Bilder. So. Habe ich mein loutraki noch nie gesehen waere gestern 26. Mit meiner Gruppe “21 Tage Loutraki” ins pappas gekommen, doch Coroana lässt die Welt still stehen Passt alle auf euch auf, bleibt gesund jassas Ludwig schunder. L

  4. Καλησπέρα. Συγνώμη από τον – την συγγραφέα του άρθρου, αλλά που και πότε είδε έρημο το Λουτράκι; Γιατί εγώ σήμερα 27 Μαρ. 2020 ήμουν στο Λουτράκι από 09:00 έως 11:00 (για δουλειές και καθόλα νόμιμος) και μια χαρά κόσμο είδα να κυκλοφορεί και αυτοκίνητα αρκετά (δεν λέω πάρα πολλά αλλά για εποχή με απαγόρευση ήταν κατά την ταπεινή μου άποψη πολλά). Καλά για έλεγχο από Αστυνομία δεν συζητώ.

    • Καλησπέρα σας ! Σήμερα το πρωί όντως είχε αρκετό κόσμο ειδικά στις τράπεζες. Χθες το απόγευμα όμως η εικόνα ήταν αυτή που περιγράφω. Αν δεν ήταν και πάλι θα το έγραφα. Μου προκάλεσε λύπη η τόση σιωπή και προσπάθησα να το αποτυπώσω (εδώ όχι σε χαρτί), έτσι απλά ! Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία και να προσέχετε!!

  5. Καλησπέρα, συγγνώμη από τον 20.58, αλλά είσαι χλέτζας? Η αρθρογράφος αναφέρεται και αναρτά φωτογραφίες της 26ης Μαρτίου απογευματινής και εσύ μας μιλάς για την πρωϊνή της 27ης. Πήγαινε να κάνεις ένα τεστάκι γιατί μάλλον δεν σε βαράει στους πνεύμονες εσένα, εκτός κι αν δεν κατανοείς τι διαβάζεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog