Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόταση-σεισμός: Υποβιβασμός για Ολυμπιακό, ισόβιος αποκλεισμός για Μαρινάκη!

- Advertisement -

Η εισήγηση από την Επιτροπή Δεοντολογίας φέρνει τους Πειραιώτες σε εξαιρετικά δύσκολη θέση που απειλούνται και με πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ
Ηεισήγηση από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ είναι επίσημη και ρίχνει τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη στα… σχοινιά. Υποβιβασμό, 3 εκατ. ευρώ πρόστιμο και ισόβιο αποκλεισμό στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ προτείνει η Παναγιώτα Σπανού, κάτι που φέρνει την ομάδα του Πειραιά σε εξαιρετικά δυσμενή θέση καθώς απέχει ένα… σκαλοπάτι πριν από τη Σούπερ Λιγκ 2.

Η εισήγηση από το μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας που διέρρευσε την Τετάρτη (22/4) είναι επίσημη και αναφέρει μεταξύ άλλων: Να υποβιβαστούν οι «ερυθρόλευκοι», να αποκλειστεί δια βίoυ από το ποδόσφαιρο ο Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και να επιβληθεί πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ, σύμφωνα με το άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ που αναφέρεται σε «προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους» και παραπέμπει για τις ποινές στο άρθρο 29 («επηρεασμός για χειραγώγηση αγώνα») και περιλαμβάνει τις πιο βαριές τιμωρίες των πειθαρχικών κανονισμών.

Επί της ουσίας, το μέλος της ανεξάρτητης Επιτροπής της ΕΠΟ, θεωρεί, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει χειραγώγηση του επίμαχου αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Ατρομήτου το 2015 για στοιχηματικούς λόγους. Ανάλογη είναι η εισήγηση και για την ομάδα του Περιστερίου (υποβιβασμός) και πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ, ενώ προτείνεται και ο ισόβιος αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο και για τον ιδιοκτήτη του Ατρόμητου, Γιώργο Σπανό.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας έπειτα από μήνες έρευνας, που άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο κατέληξε σε μια εισήγηση που προκαλεί σεισμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς πέραν του Ολυμπιακού και του Ατρομήτου στο εδώλιο του κατηγορουμένου φέρνει, κατά πληροφορίες, και 15 φυσικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής, στελέχη της Ομοσπονδίας την περίοδο 2012-2015 αλλά και πρόσωπα που κάθονται ήδη στο σκαμνί του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση των 28 ή της αποκαλούμενης «Συμμορίας» που βρίσκεται σε εξέλιξη (έχει παγώσει προσωρινά λόγω κορονοϊού).

Αξίζει να τονιστεί πως η Επιτροπή Δεοντολογίας που υπάγεται στην ΕΠΟ, κινείται ανεξάρτητα από την έκβαση του ποινικού δικαστηρίου, που, ούτως ή άλλως, δεν πρόκειται να έχει λάβει απόφαση πριν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Μάλιστα, η εισήγηση από την ερευνήτρια της Επιτροπής Δεοντολογίας έχει βαρύνουσα σημασία. Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του ΟΦΗ και του Αιγινιακού, που είχαν κατηγορηθεί για χειραγώγηση του μεταξύ τους αγώνα τον Νοέμβριο του 2017, η εισήγηση του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας έκανε λόγο για υποβιβασμό και των δύο ομάδων. Κι έπειτα από την ακροαματική διαδικασία, το Δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας την είχε κάνει δεκτή τιμωρώντας με υποβιβασμό. Οι δύο ΠΑΕ ωστόσο, και τα κατηγορούμενα πρόσωπα, είχαν προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και είχαν αθωωθεί.

 

Η διαδικασία

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία που ακολουθείται είναι η ακόλουθη: «Ο Πρόεδρος του Δικαστικού Τμήματος θα εξετάζει την τελική έκθεση και τους φακέλους της υπόθεσης με τη συνδρομή της Γραμματείας. Εφόσον ο Πρόεδρος του Δικαστικού τμήματος θεωρεί ότι τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι επαρκή προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία, μπορεί να κλείσει τη διαδικασία και να θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Εφόσον είναι αναγκαίο, ο Πρόεδρος του Δικαστικού Τμήματος μπορεί να επιστρέφει την τελική έκθεση στο ερευνητικό τμήμα για τροποποίηση ή συμπλήρωση ή μπορεί να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνες. Εφόσον ο Πρόεδρος του Δικαστικού Τμήματος θεωρεί ότι η τελική έκθεση είναι πλήρης, θα προχωρά στην περαιτέρω δικαστική διαδικασία» αναφέρει το άρθρο 73 του Κώδικα Δεοντολογίας.

Επιπρόσθετα στο άρθρο 74 αναφέρεται:

«Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος του δικαστικού Τμήματος αποφασίσει να προχωρήσει σε δικαστική διαδικασία, θα κοινοποιεί την τελική έκθεση στους διαδίκους.

  • – Οι διάδικοι θα έχουν δικαίωμα να λάβουν αντίγραφα του φακέλου της υπόθεσης.
  • – Ο Πρόεδρος του Δικαστικού Τμήματος, θα ορίζει προθεσμία στους διαδίκους προκειμένου να υποβάλλουν υπόμνημα με την θέση τους σε σχέση με την κατηγορία, τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς τους, τυχόν ισχυρισμούς περί αναρμοδιότητας, τα αποδεικτικά τους στοιχεία και αιτιολογημένα αιτήματα ως προς την παραδοχή των αποδεικτικών μέσων επί των οποίων πρόκειται να βασιστούν οι ισχυρισμοί τους, όπως και τυχόν αιτιολογημένο αίτημα για διεξαγωγή ακροαματικής διαδικασίας, αναφέροντας τους μάρτυρες τους οποίους προτίθενται να εξετάσουν. Οι διάδικοι θα συνυποβάλλουν μια συνοπτική περίληψη του περιεχομένου που αναμένεται να έχουν οι μαρτυρικές καταθέσεις».

Στο άρθρο 76 τονίζεται ότι ο πρόεδρος «μπορεί αυτεπαγγέλτως να διατάξει τη συλλογή περαιτέρω αποδείξεων και την κλήτευση πρόσθετων μαρτύρων στην ακροαματική διαδικασία. Αποδείξεις που έχουν ήδη συγκεντρωθεί μπορεί να ληφθούν εκ νέου εάν κρίνεται αναγκαία η άμεση γνώση των αποδείξεων προκειμένου να ληφθεί ορισμένη απόφαση».

Δεν είναι απαραίτητη η ακροαματική διαδικασία

Όσον αφορά την ακροαματική διαδικασία, δεν είναι υποχρεωτική. «Κατά γενικό κανόνα, δε θα διεξάγεται ακροαματική διαδικασία και το δικαστικό τμήμα θα αποφασίζει με βάση τα στοιχεία του φακέλου» αναφέρει το άρθρο 77 και προσθέτει.

  • – Σε περίπτωση υποβολής σχετικού αιτιολογημένου αιτήματος από τους διαδίκους το Δικαστικό Τμήμα μπορεί να επιτρέψει τη διεξαγωγή ακροαματικής διαδικασίας στην οποία θα καλούνται όλοι οι διάδικοι.
  • – Κατά τη διακριτική του ευχέρεια το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής μπορεί να αποφασίσει την διεξαγωγή ακροαματικής διαδικασίας στην οποία θα καλούνται όλοι οι διάδικοι.
  • – Η ακροαματική διαδικασία θα λαμβάνει χώρα δημόσια.
  • – Ο Πρόεδρος του δικαστικού τμήματος θα διευθύνει την ακροαματική διαδικασία και θα αποφασίζει για τη σειρά εξέτασης των μαρτύρων.
  • – Οι διάδικοι φέρουν την ευθύνη να διασφαλίζουν την εμφάνιση των μαρτύρων, των οποίων ζήτησαν την εξέταση και φέρουν τα έξοδα που σχετίζονται με την προσέλευση τους.
  • – Με το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας το μέλος του ερευνητικού τμήματος θα εισηγείται επί της υπόθεσης.
  • – Η ακροαματική διαδικασία θα ολοκληρώνεται με τις αγορεύσεις των διαδίκων.
  • – Ο Πρόεδρος του Δικαστικού Τμήματος μπορεί να επιτρέψει στο διωκόμενο μια τελευταία ευκαιρία να μιλήσει».

 

 

 

 

https://www.ethnos.gr/

- Advertisement -

124 ΣΧΟΛΙΑ

  1. 300 φίλοι επί δύο χέρια ο καθένας, άρα 600 ζεστά φάσκελα. Σωστά δεν τα υπολόγισα? Καλοφάγωτα!!! Όλα δικά σου!

  2. Αξιότιμη κυρία Χαρά, μετά θλίψεως ανέγνωσα στην συγκεκριμένη στήλη, στις 2 Μαΐου, 13:32 το εξής απίστευτο: “έφτιαξα το φραπέ μου έριξα και ένα χοντρό και συνεχίζω”. Αντιλαμβάνομαι πως κάποιες φορές η ένταση μπορεί να οδηγήσει σε κάπως ακραίες εκφράσεις, αλλά αυτό εδώ ξεφεύγει από τα όρια του στοιχειώδους κοινωνικού φέρεσθαι. Στα όσα χρόνια ενημερώνομαι από το blog σας, ποτέ από κανέναν άλλον συμπολίτη μας δεν έχω διαβάσει κάτι παρόμοιο. Ο κύριος αυτός αδυνατεί να καταλάβει πως έτσι φέρνει σε δύσκολη θέση και εσάς, αφού φιλοξενείται εδώ, όπως όλοι μας; Είναι δυνατόν να μας ενδιαφέρει πότε θρονιάζεται στην τουαλέτα του; Μήπως μας ζητάει πλαγίως να σταματήσουμε να διαβάζουμε την στήλη σας προτού ή αφότου γευματίσουμε; Σας παρακαλώ, επειδή αναφέρει πως επικοινωνείτε και στο messenger, και αντί να πάρει την άδεια σας, ζητάει συγγνώμη κατόπιν ο άξεστος, μήπως μπορείτε να του κάνετε τις απαραίτητες συστάσεις. Αυτός εμφανώς εννοεί πως με την δήλωση του ονόματός μας, μπορούμε, έχουμε το αυθαίρετο δικαίωμα, να γράφουμε το ο,τιδήποτε. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας συγχαίρω δημοσίως για το έργο σας εδώ. Με εκτίμηση και σεβασμό, Ι.Μ.

    • Αγαπητέ μας φίλε Ι.Μ.! Εχετε απόλυτο δίκιο για την έκφραση που χρησιμοποίησε ο σχολιαστής. Κανονικά το σχόλιο αυτό θα έπρεπε να έχει “κοπεί”. Δυστυχώς πέρασε όμως και όταν αντιληφθήκαμε τι ακριβώς έγραφε ήταν αργά..Απολογούμαστε γιαυτό και ζητούμε συγγνώμη! .Λυπούμαστε ειλικρινά, συγγνώμη… Να ξερετε ότι στα εκατοντάδες σχόλια που διαβάζουμε καθημερινά καποιο άθελά μας δυστυχώς “ξέφυγε”. Ομως έχετε απόλυτο δίκιο.

      Για το loutrakblog.gr -Χαρά

  3. Το είχα παρατηρήσει κι εγώ, αλλά το προσπέρασα, αφού δεν μίλησε κανείς άλλος. Η αλήθεια είναι πως ντράπηκα κιόλας να το αναφέρω. Τώρα όμως που το σχολίασε ο κύριος Ι. Μ., οφείλω να ομολογήσω πως ήταν πάρα πολύ τραβηγμένο. Ελένη

  4. Αν είναι κάποιος που οφείλει μια δήλωση μεταμελείας, ασφαλώς και αυτή δεν είσαστε εσείς, αγαπητή κυρία Χαρά, διότι δεν παιδεύσατε ούτε εκπαιδεύσατε εσείς την εν λόγω οντότητα. Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας πως αν το είχατε εντοπίσει, θα πράττατε τα δέοντα. Χρόνια τώρα σας διαβάζουμε, οπότε όλοι μας αντιλαμβανόμαστε πως ο όγκος εργασίας σας μπορεί ευκόλως να οδηγήσει ενίοτε σε κάποιες μικρές, και ασήμαντες εν τέλει, παραλήψεις. Απολύτως ανθρώπινο. Εσείς προσωπικά – και ο κύριος Μιχάλης δεν εξαιρείται φυσικά – έχετε δείξει αδέκαστοι, λεπτολόγοι, ακριβολόγοι και κυρίως αξιοπρεπείς! Οπότε δεν μπορεί ουδείς να σας προσάψει το ο,τιδήποτε. Γιαυτό, και για μία ακόμη φορά, σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε! Με απόλυτη εκτίμηση και κατανόηση, Ι.Μ.

  5. Αν είναι κάποιος που οφείλει μια δήλωση μεταμελείας, ασφαλώς και αυτή
    δεν είσαστε εσείς, αγαπητή κυρία Χαρά, διότι δεν παιδεύσατε ούτε
    εκπαιδεύσατε εσείς την εν λόγω οντότητα. Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας
    πως αν το είχατε εντοπίσει, θα πράττατε τα δέοντα. Χρόνια τώρα σας
    διαβάζουμε, οπότε όλοι μας αντιλαμβανόμαστε πως ο όγκος εργασίας σας
    μπορεί ευκόλως να οδηγήσει ενίοτε σε κάποιες μικρές, και ασήμαντες εν
    τέλει, παραλήψεις. Απολύτως ανθρώπινο. Εσείς προσωπικά – και ο κύριος
    Μιχάλης δεν εξαιρείται φυσικά – έχετε δείξει αδέκαστοι, λεπτολόγοι,
    ακριβολόγοι και κυρίως αξιοπρεπείς! Οπότε δεν μπορεί ουδείς να σας
    προσάψει το ο,τιδήποτε. Γιαυτό, και για μία ακόμη φορά, σας ευχαριστούμε
    και σας συγχαίρουμε! Με απόλυτη εκτίμηση και κατανόηση, Ι.Μ.

  6. Λυπάστε Χαρουλα μας αλλά δεν του έχετε βάλει ένα καπίστρι…Και θα μας αποβλακώσετε- χαζέψετε όλους εδώ….!!!

  7. Αυτό που παρατηρώ αγαπητέ κύριε 23.01 είναι πως η Χαρούλα είναι κυρία με Κ κεφαλαίο. Με κάλυψε πλήρως ο κύριος Ι.Μ. στα σχόλιά του για τη κυρία Χαρούλα, οπότε δεν θα επεκταθώ. Το παραδέχομαι, είμαι αυτή που μίλησα κάποιες φορές με κολακευτικά σχόλια για την ευγένεια του ανεψιού σας. Ίσως υπερέβαλα, ίσως άλλαξε πλέον, δεν ξέρω κι εγώ τι να πω μετά από αυτό. Εκπλήσσομαι. Ελένη

  8. Να ζητήσω συγνώμη από την κυρία Ελένη και την Χαρά για την έκφραση μου αν και έχουν γραφτεί για το πρόσωπο μου πολλή χειρότερα!! Υγεία σε όλους και καλή συνέχεια στο loutrakiblog 👍

  9. Δεν καταλαβαίνω. Δεν είναι μόνο η Χαρούλα που κοπιάζει για το σάιτ και εγώ που το διαβάζω, αλλά και πολλοί ακόμη αναγνώστες. Αν δεχτώ την συγγνώμη όπως ακριβώς δόθηκε, σημαίνει ότι αφού ικανοποιήθηκα εγώ, αδιαφορώ για τους υπολοίπους, όπως τον κύριο Ι. Μ. ή τον κύριο Παύλο κλπ. Και για να μην παρεξηγηθώ, λέω πως δεν υποστηρίζω τον Ανδρέα σε κάθε περίπτωση. Μου αρέσει η τάξη, το δίκαιο και το σωστό. Τότε μόνο τον υποστηρίζω. Για παράδειγμα, σχετικά πρόσφατα η αγαπητή Χαρούλα στοχοποίηθηκε από μέλη του δημοτικού συμβουλίου όπου συκοφαντήθηκε για κίτρινο τύπο επειδή δεν τους άρεσαν οι αλήθειες της. Φυσικά και δεν το άφησα να περάσει έτσι αυτό, αλλά σχολίασα αναλόγως. Δεν είναι απαραίτητο σε κάθε σχόλιό μου να κοτσάρω και το όνομά μου. Το βάζω μόνο όταν θέλω ο άλλος να ξέρει ότι είμαι εγώ. Ειδεμή, σχολιάζω κι εγώ ως μία απλή δημότισσα. Τώρα που διευκρίνισα, μπορώ να βάλω το όνομά μου. Ελένη

  10. Έλα όμως εγώ Ελενίτσα μας τον κατάλαβα μετά από δυο-τρία σχόλια όπου άρχισε να γράφει εδώ…!! Το είχα πει εδώ τότε έμμεσα-άμεσα του κάκου όμως…!? Και όχι ότι έχω κάτι με τον άνθρωπο …!!Απλός αυτός ο άνθρωπος ‘έπρεπε να σχολιάζει -αρθρογραφεί σε μια καθαρός αθλητική ηλεκτρονική εφημερία της γειτονιάς ή ότι άλλο σχετικό με αυτά τα μυαλά…!?Άρα κυρία μου είμαι πολύ μπροστά από σένα…!? για αυτό xmmm με μένα εσύ…!

  11. Ζητάω συγγνώμη κύριε Παύλο. Δεν ξέρω, αλλά ίσως στα οπαδικά του σχόλια κρύβεται ο αληθινός του εαυτός, διότι αφηνιάζει για το ποδόσφαιρο. Έπεσα από τα σύννεφα και εγώ η ίδια. Ήταν πολύ λάθος του να προσπαθεί κιόλας να σας φιμώσει επειδή υποστηρίξετε τον εαυτόν σας. Αυτό ήταν άνω ποταμών. Λυπάμαι για αυτόν. Ελένη

  12. 😂😂😂😂ρε εσυ 1147 που ησουν κλεισμένος στο lockdown και σχολίασες τώρα 😂😂😂Αυτο το άρθρο είναι από τον ΜΑΗ Θανάση 😂😂και αθωώσανε και τον Μαρινάκη 😂😂Μεγαλε κανε το εμβόλιο μηπως σωθείς αδερφεεεεεε😂😂ρε τι τραβάω ο γαβρος !ΥΓ μεγαλε ετσι να σου πω γιατί εσυ μαλλον έχεις μείνει πίσω ο Ολυμπιακός πήρε το 46 πρωτάθλημα και πάει για το 47 !!Μα φταίω εγώ μετά βρε παιδιά που τους κάνω πλάκα !Βρεθηκε ο άνθρωπος τώρα να σχολιάσει σε άρθρο πριν 8 μήνες περίπου να πει για τον θρύλο και για την Ευρώπη κιόλας 😂😂ρε εσυ τι ομάδα ειπαμε εισε γιατί κλείσανε τα σύνορα για Paok Fc και ΑΕΚ Fc 😂😂Αντε γεια χωρίς εκτίμηση 🟥⬜️🟥

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog