Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στο Λουτράκι πετάμε …..αετό !!!

- Advertisement -

21 Μαΐου σήμερα και ενώ ψηφίστηκε η τουριστική προβολή του δήμου στο δημοτικό συμβούλιο, μετ΄εμποδίων μεν, αλλά ψηφίστηκε, έρχεται το θέμα για μια ακόμη φορά στο δημοτικό συμβούλιο για να δούμε τι θα γίνει με τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου.

Καθορισμός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου μας και Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου (LTO). (Το 2ο  θέμα της ημερήσιας διάταξης, του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης την 26η Μαΐου 2020)

Και ενώ ψάχνουμε για ένα “γκουρού”, σε άλλες τουριστικές πόλεις κάνουν το αυτονόητο πράξη. Μάλιστα χαίρονται που διαθέτουν ένα “εργαλείο” σαν το δικό μας. Ενα εργαλείο (LTO) που εμείς σα δήμος φτιάξαμε πριν απο δέκα χρόνια αλλά σήμερα…δεν το θέλουμε, αλλά όμως αποτελεί παράδειγμα για άλλους δήμους και για την περιφέρεια Πελοποννήσου ! Ενα “εργαλείο” αποτελούμενο από ΟΛΟΥΣ τους φορείς του τουρισμού της πόλης μας, αλλά …..δεν μας είναι αρκετό. Προτιμότερο είναι να προσλάβουμε ένα “γκουρού” που θα τον πληρώνει ο δήμος χιλιάδες ευρώ, θα εισηγείται , μπορεί να μην κατάγεται από το δήμο μας, να μην έχει καμία σχέση με την πόλη μας αλλά θα ξέρει , καλύτερα από τους δικούς μας ανθρώπους πως θα δουλέψουν οι επιχειρήσεις μας, θα ενδιαφέρεται περισσότερο από τους δικούς μας ανθρώπους για τα ίδια τους τα μαγαζιά, θα τρέχει περισσότερο από τους δικούς μας ανθρώπους για να ανοίξουν θέσεις εργασίας κλπ κλπ. Τα κονδύλια δε, να τα αναθέτουμε σε κάποιο ξένο, όχι στον ΛΤΟ , όχι στους δικούς μας ανθρώπους, όχι στους συμπολίτες μας. ..

Αυτός ο “γκουρού” μπορεί και να ταξιδεύει, με τα δικά μας λεφτά ! Για να μας λέει πόσο ωραία τα κάνουν όλα στο εξωτερικό, τι ωραία που τα είδε και πόσο ωραία θα ήταν αν τα κάναμε και μεις! Προφανώς όλα αυτά θα χρειαστούν πολλά περισσότερα λεφτά από όσα δαπανεί σήμερα ο δήμος.

Τους δικούς μας ανθρώπους δεν τους θέλουμε, δεν “μας κάνουν”. Γι’ αυτό ευχόμαστε να περάσει αυτή η περίοδος και να ξαναπάμε σε εκλογές.Να απαλλαγούμε κυρίως από όλους αυτούς που έδειξαν τι μπορούν και αν μπορουν να προσφέρουν . (αν δεν ήταν και η απλή αναλογική, ούτε έξω από το δημαρχείο δε θα περνούσαν κάποιοι, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας).

 

Δείτε τι κάνει ο δήμος Θέρμης στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμος Θέρμης το νέο μέλος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θέρμης είναι το νέο συνδρομητικό μέλος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, μετά την υπογραφή της απόφασης 67/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης, παρουσία του δημάρχου, κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου.

Εκπρόσωποι του Δήμου στον Οργανισμό ορίζονται ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Τιτέλης, με αναπληρωματικό μέλος τη Δημοτική Σύμβουλο κα Άννα Τσιφτελίδου.

Η τουριστική και αναπτυξιακή ταυτότητα της Θεσσαλονίκης είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ταυτότητα των επιμέρους δήμων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό βασίζεται η ένταξη των δήμων στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Είναι σημαντικό για τις στρατηγικές ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος όλης της πόλης να υπάρχει η συνεργασία σε ηθικό, οικονομικό και επιστημονικό επίπεδο, έτσι ώστε να παρουσιάζεται ομοφωνία στην προβολή της Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

”Η προαγωγή της γνώσης, η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η υιοθέτησή τους είναι ο κύριος στόχος αυτής της συνεργασίας”, αναφέρει ο Οργανισμός Τουρισμός Θεσσαλονίκης. ”Μ’αυτόν τον τρόπο ανοίγει ένας καινούριος ορίζοντας στις σχέσεις ανάμεσα στους δύο φορείς που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει”.

 

Δείτε τι αναφέρει από την αρχή της πανδημίας η Πανελλήνια Ομοσπονία Ξενοδόχων

 

 

Διαβάστε και τις δηλώσεις του Προέδρου των Επισιτιστών κ. Κόντη Γιάννη

Η Ομοσπονδία προτείνει όπως θα δείτε στο κείμενο τη δημιουργία τέτοιων σχημάτων, Δήμων και ιδιωτικών φορέων για μεγαλύτερη ευελιξία, όπως ακριβώς κάνουμε εμείς τόσα χρόνια αν και τα χρήματα που διαθέτουμε ως δήμος είναι λίγα. Παρόλαυτα με αυτά τα λίγα γίνεται αξιόλογο έργο αλλά κάποιοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν και το έργο μας και τα αποτελέσματα αυτού.

Είμαι ειλικρινά πικραμένος από τις αποφάσεις που παίρνονται για αντιπολιτευτικούς λόγους, σταματώντας την ανάπτυξη και την ευημερία όλων των επιχειρήσεών μας. Η ουσία είναι πως έχουμε ένα “εργαλείο” στο δήμο μας που διαθέτει τεχνογνωσία και δεν το θέλουμε !!

Αναλυτικά

Γιάννης Κόντης: Η Π.Ο.Ξ. προτείνει αυτό που εμείς έχουμε και δεν το θέλουμε

 

 

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μακάρι τουριστικώς να πάμε καλά, γιατί από καζίνο δεν έχουμε να περιμένουμε προσέλευση. Μάλλον διάλυση!!

  2. Αν προσπαθήσει ο Τάκης ο μέγας αγωνιστής, μπορεί να πάμε καλά το καλοκαίρι με Σομαλούς τουρίστες με πρόγραμμα ΕΟΤ της χώρας τους πληρωμένο από τις ΜΚΟ. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog