Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πρεμιέρα και για την Επίδαυρο – Όλο το πρόγραμμα

- Advertisement -

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, πιστό στο ραντεβού του με το κοινό ακόμα και μέσα σε αυτή την πρωτοφανή συγκυρία, θα παρουσιάσει ένα συμπυκνωμένο πρόγραμμα, στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική δημιουργία, που περνά μια ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο, και ταυτόχρονα δίνοντας στους πολίτες, αλλά και στους επισκέπτες της χώρας μας, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραστάσεις και συναυλίες μεγάλης κλίμακας στα εμβληματικά μνημεία μας.

Ο εορταστικός προγραμματισμός που παρουσιάσαμε στις 30 Μαρτίου με αίσθημα ελπίδας, αλλά και με αρκετές επιφυλάξεις λόγω της υπό εξέλιξη πανδημίας, δεν θα μπορέσει τελικά να υλοποιηθεί.

Για όλους εμάς στο Φεστιβάλ, η αναγκαστική ματαίωση δεκάδων υπέροχων παραστάσεων και συνεργασιών με σημαντικούς ανθρώπους των Τεχνών υπήρξε πραγματικά επώδυνη.

Είχαμε προγραμματίσει περισσότερες από 70 εκδηλώσεις, με προέλευση από 14 χώρες, και τη συνεργασία 1.400 περίπου καλλιτεχνών – σε μια πληθώρα χώρων, ανοικτών και κλειστών.

Σε αυτήν την ειδική εκδοχή του πρoγράμματός μας, όπως τελικά διαμορφώθηκε, θα σας παρουσιάσουμε 17 ελληνικές παραγωγές Μουσικής, Θεάτρου και Όπερας, με περίπου 300 καλλιτέχνες, που θα εμφανιστούν μόνο στα ανοικτά θέατρα της Επιδαύρου και στο Ηρώδειο.

Πρόκειται για ορισμένες δικές μας παραγωγές και συνεργασίες με φίλους κρατικούς φορείς, που όλες είχαν ήδη εξαγγελθεί στο πρόγραμμά μας και θα παρουσιαστούν προσαρμοσμένες στα νέα δεδομένα που επιβάλλει η πανδημία.

Τα έργα που δεν θα μπορέσουν να παρουσιαστούν κατά την τρέχουσα περίοδο προγραμματίζονται ήδη για το 2021, σε ένα διευρυμένο Φεστιβάλ ’20-’21, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα μεγάλο πρόγραμμα, εμπλουτισμένο με νέες δημιουργίες και συμπαραγωγές, για να γιορτάσουμε τα 65 χρόνια μας.

Η έναρξη, ο πρόλογος, αν θέλετε, γίνεται φέτος. Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο μέρος ειδικών δράσεων, αργότερα μέσα στη χρονιά, και φυσικά η ανάπτυξη του σχεδιασμού μας για το καλοκαίρι του ’21.

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες. Πληροφορίες για τις ώρες προσέλευσης του κοινού, καθώς και για την προπώληση των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν στο greekfestival.gr

 

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

24 – 26 ΙΟΥΛΙΟΥ / 21:00 Εθνικό Θέατρο – Δημήτρης Λιγνάδης Πέρσες του Αισχύλου

31 ΙΟΥΛΙΟΥ & 1-2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ / 21:00 Εθνικό Θέατρο – Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος Λυσιστράτη του Αριστοφάνη

7 – 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ / 21:00 Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος – Γιάννης Ρήγας Όρνιθες του Αριστοφάνη

 

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

17 & 18 ΙΟΥΛΙΟΥ  / 21:30 ΜΟΥΣΙΚΗ Αλκίνοος Ιωαννίδης Live Looping

24 & 25 ΙΟΥΛΙΟΥ / 21:30 ΜΟΥΣΙΚΗ Mihalis Kalkanis Group με τους Χάικ Γιαζιτζιάν & Γιάννη Αναστασάκη

31 ΙΟΥΛΙΟΥ & 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  / 21:30 ΟΠΕΡΑ / ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ Ομάδα Ραφή – Nova Melancholia – Μιχάλης Σιγανίδης Η κιβωτός του Νώε / Il diluvio universale του Μικελάντζελο Φαλβέττι

7 & 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ / 21:30 ΟΠΕΡΑ / ΠΕΡΦΟΡΜΑΝΣ Μυρσίνη Μαργαρίτη – Μαρία Παπαπετροπούλου – Μαρία Πανουργιά «Έχω μάτια στ’ αυτιά» Η ανθρώπινη φωνή του Φρανσίς Πουλένκ Βασισμένο στον ομώνυμο μονόλογο του Ζαν Κοκτώ

14 & 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ / 21:30 ΜΟΥΣΙΚΗ Σαβίνα Γιαννάτου – Primavera en Salonico με τη συμμετοχή της Λάμιας Μπεντίουι Watersong

 

festival-athinon-epidayroy
- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog