Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας καταγγέλει το περιστατικό βίας σε διανομέα από τον εργοδότη του, που συνέβει πριν λίγες μέρες, και καλεί συναδέλφους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την επόμενη Πέμπτη 11 Ιουνίου.

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας καταγγέλλει το περιστατικό εργοδοτικής βίας σε διανομέα από τον πρώην εργοδότη του γιατί ζητούσε να πληρωθεί δεδουλευμένα που του οφείλονταν. Ο εργοδότης του όχι μόνο αρνήθηκε να τον πληρώσει αλλά και τον ξυλοκόπησε.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των διανομέων, δουλεύουν σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Οι περισσότεροι είναι χωρίς συμβάσεις, ανασφάλιστοι και σε πολλές περιπτώσεις απλήρωτοι. Είναι δεδομένη η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας, η πίεση για γρήγορη παράδοση των παραγγελιών σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Αυτοί είναι και οι λόγοι που έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες ατυχήματα, ακόμα και θανατηφόρα.

Όλη αυτή η κατάσταση επιδεινώθηκε την περίοδο της πανδημίας, όπου η εντατικοποίηση «χτύπησε» κόκκινο.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην ανεχτούν τέτοιες ενέργειες που σκοπό έχουν να τους τρομοκρατήσουν. Να οργανωθούν στο Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ζωή και δουλειά με δικαιώματα.

Να δώσουν δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο στις 11/06 στις 19:00 έξω από την Εθνική Τράπεζα.

Δείτε το περιστατικό που συνέβη:

Κόρινθος: Πήγε να ζητήσει τα λεφτά του από τον εργοδότη… και τον έσπασε στο ξύλο

Νέα περίπτωση ξυλοδαρμού διανομέα φαγητού!

Ο διανομέας Παναγιώτης Κ. μας κατήγγειλε ότι στις 28/5, πήγε σε γνωστό ψητοπωλείο της Κορίνθου προκειμένου να πληρωθεί δεδουλευμένα που του όφειλαν.

Ο πρώην εργοδότης του όχι μόνο αρνήθηκε να τον πληρώσει αλλά τον έβαλε στο μαγαζί τον έπιασε από τον λαιμό, τον κόλλησε στο ψυγείο του καταστήματος και τον χτύπησε με γροθιές στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια βγήκε έξω από το μαγαζί τον έριξε στο πεζοδρόμιο και συνέχισε να τον χτυπάει με χέρια και πόδια στο πρόσωπο και στο σώμα!

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες επιθέσεις/ ξυλοδαρμούς που έχουν καταγγείλει εργαζόμενοι στην Επιτροπή Αγώνα Διανομέων.