Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: “‘έφυγε” η αγαπημένη καθηγήτρια Αναστασία Αλικάκου

- Advertisement -

Πλήρης ημερών “έφυγε” από κοντά μας, η αγαπημένη φιλόλογος που μεγάλωσε ολόκληρες γενιές στο Λουτράκι..

Μια μεγάλη Κυρία, μια αγωνίστρια της ζωής, μια καλή δασκάλα , μια καλή μάνα και γιαγιά! Η Αναστασία Αλικάκου !

Η είδηση του θανάτου της, που έφυγε ξαφνικά στα 84 χρόνια της, μας λύπησε όλους μας. Οι μαθητές της, οι φίλοι και οι γνωστοί της, αλλά περισσότερο τα παιδιά της Γιώργος και Νίκη, καθώς και τα εγγόνια της, την αποχαιρετούμε με αγάπη και της ευχόμαστε καλό ταξίδι.

Αιωνία της η μνήμη…

- Advertisement -

18 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και μπροσταρισα ενάντια σε φασισμό χρυσές αυγες και άλλα τραγελαφικά που πηγαν να γίνουν στο τόπο μας οπως μια 25η Μαρτίου.Όταν άλλοι και άλλοι κρύβονταν στις τρύπες τους αυτή η Κυρία ορθωσε το ανάστημά της αν και γηραιά και ξεφτιλισε πολλούς δήθεν δημοκράτες!!Αιωνία η μνήμη της.

  2. Γλυκιτατη κυρία μέχρι και εγώ την πρόλαβα και την είχα καθηγήτρια. Συληπητηρια στην οικογένεια της!

    • Αυτά μην τα λες γιατί εκτίθεσαι. Η κυρία Αλικάκη μάθαινε γράμματα όσους έπεφταν στα χέρια της, αιωνία της η μνήμη. Καθηγήτρια δεν την είχες. Απλώς την είχες δει 2-3 φορές. Αυτό είναι όλο. Μακάρι να υπήρχαν και σήμερα φιλόλογοι με αξία, αρχές, ήθος, θέληση, πειθαρχία όπως η γλυκιά μας Τασία. Φωτεινό παράδειγμα ανθρώπου και επαγγελματία για όλους μας. Πολλά παιδιά της πέτυχαν στο Πανεπιστήμιο και απολαμβάνουν τους καρπούς των επιτυχιών τους, αφού είχαν τέτοιας ποιότητας φιλόλογο. Στο καλό Τασία μου, η παρουσία σου επι της γης υπήρξε άκρως επιτυχημένη.

    • Σεβομενος την μνήμη της παλιάς μου καθηγήτριας δεν θα σου απαντήσω 1325 😡είσαι για λύπηση που ακόμα και σε ένα τέτοιο άρθρο θα πεις την κακία σου. Μην απαντήσεις αν έχεις λίγο φιλότιμο και σεβασμό για την κυρία!!

  3. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι σημαντικοί… άνθρωποι ξεχωριστοί… άνθρωποι που άφησαν το στίγμα τους σε αυτή τη ζωή! Η Κα Τασία όπως την γνώρισα και την θυμάμαι είχε όλα τα παραπάνω!! Ξεχωριστή για το ήθος και την ακεραιότητα της…. μια εκπαιδευτικός και παιδαγωγός υπόδειγμα με την “σπίθα”, τον γλαφυρό λόγο και το χάρισμα να μεταδίδει το πάθος της για την εκπαίδευση μα περισσότερο για την παιδεία! Καλό ταξίδι Κα Τασία…. βρίσκεσαι ακόμα εκεί… υπάρχεις στα “σοκάκια” του μυαλού να μας οδηγείς…. εμάς που ειμασταν

  4. Δεν θα χαθείς…. Θα βρίσκεσαι συχνά στα σοκάκια του μυαλού…. η θέση σου ανήκει για το χάρισμα της μεταδοτικότητας και την “σπίθα” στο βλέμμα…. για όσα μας δίδαξες με τον γλαφυρό σου λόγο πέρα από τα βιβλία! Εκπαιδευτικός και παιδαγωγός… ίσως η τελευταία της γενιάς των “αυθεντικών”!! Απλά τυχερός που βρέθηκα στα μονοπάτια σου… Καλό ταξίδι Κα Τασία….

    • Καλό ταξίδι αγαπημένη μου Τασία! Μια εξαιρετική μητέρα, μια αξία Δασκάλα και ένας φωτεινός άνθρωπος αναχώρησε γεμάτη καλοσύνη και ενθουσιασμό για τη ζωή! Τυχεροί οι άνθρωποι που την γνώρισαν και περισσότερο τυχεροί αυτοί που ήταν πιο κοντά της. Να έχεις το φως σαν οδηγό σ’ αυτό το ταξίδι….

  5. Η ικανότητά της να μεταλαμπαδεύει την γνώση ήταν μοναδική και αξιοζήλευτη. Τιμή μας που εργάστηκε στην πόλη μας. Όσοι είχαν την ευκαιρία να καρπωθούν από την παρουσία της και την διδασκαλία της, μεγαλουργούν τώρα. Όσοι δεν πήγαιναν στο μάθημα γιατί ξενυχτούσαν για την ομάδα τους ή πήγαιναν παντελώς αδιάβαστοι σήμερα χτυπούν το κεφάλι τους στον τοίχο. Άλλοι δε δεν βρίσκονται καν στην χώρα μας και δεν μεγαλουργούν αλλά απλώς τα κουτσοβολεύουν. Πολλοί πρόκοψαν από αυτήν την άξια καθηγήτρια. Αιωνία η μνήμη της. Η παρουσία της είναι ακόμη ανάμεσά μας και θα μείνει για δύο γενεές ακόμη στα σίγουρα!!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog