Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Aνατροπή για τέλος Σεπτεμβρίου- ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ

- Advertisement -

Η πρόταση συζητήθηκε μάλιστα στην πρόσφατη σύσκεψη που έγινε προκειμένου να εκτιμηθούν όλα τα δεδομένα και να γίνουν οι σχετικές εισηγήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο σκεπτικό των επιστημόνων είναι ότι όλα θα κριθούν στα τέλη Αυγούστου, οπότε και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Ομως, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και με τις εκτιμήσεις των ειδικών ότι το επόμενο 15νθήμερο θα υπάρξει νέα έκρηξη των κρουσμάτων, θεωρείται δεδομένο ότι η απόφαση για να κτυπήσει το «πρώτο κουδούνι» της νέας σχολικής χρονιάς στις 7 Σεπτέμβριου, τίθεται πλέον εν αμφιβόλω.

Το υπουργείο Παιδείας δεν επιθυμεί την αναβολή της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ωστόσο, είναι σίγουρο ότι θα αναθεωρήσει αν τα κρούσματα του κοροναϊού εκτιναχθούν.

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ

Ήδη οι χθεσινές ανακοινώσεις για πάνω από 260 κρούσματα, επιβεβαιώνουν όσους λένε ότι οι εκδρομείς (Ελληνες και ξένοι) επιστρέφουν από νησιά και τουριστικούς προορισμούς και φέρνουν μαζί τους και τον ιό στην Αττική και άλλα αστικά κέντρα.

Σε καμιά περίπτωση επιστήμονες και κυβέρνηση δεν θα ήθελαν να ανοίξουν τα σχολεία ενώ η χώρα βρίσκεται στο μάτι του κύκλωνα και καταγράφονται 200, 300 ή 500 κρούσματα καθημερινά.

Μια απόφαση για αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς και για μετάθεσή της 20 ημέρες ή και ένα μήνα μετά ασφαλώς δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Από το πώς θα μπορέσουν τα σχολεία να ξεκινήσουν με τηλεκπαίδευση μέχρι τις γονικές άδειες που θα πρέπει να δοθούν σε μητέρες και πατέρες, ειδικά τώρα που οι παππούδες και γιαγιάδες βρίσκονται ουσιαστικά σε καραντίνα υπό το φόβο μήπως νοσήσουν.

Μια απόφαση που είχε ληφθεί ορθώς αλλά σε μια περίοδο όπου ο κοροναϊός είχε ουσιαστικά εκμηδενιστεί στην Ελλάδα και όλα πήγαιναν καλά με την πανδημία.

Τα νέα δεδομένα, με την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες 10 ημέρες, αλλάζει το σκηνικό και στα σχολεία.

 

Δείτε ακόμα:

Χαρ. Γώγος: Στο τραπέζι είναι και η εκ περιτροπής λειτουργία στα σχολεία

Παιδικοί σταθμοί – ΕΣΠΑ: Ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες των δικαιούχων

 

Νεότερα άρθρα:

Τρομακτικές διαστάσεις παίρνει το γκρουπ ‘Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο’ στο facebook

Μάσκες στα σχολεία σε παιδιά άνω των 10 ετών με έξοδα γονέα – Η τελική ημερομηνία έναρξης

24 Αυγούστου: Οι αποφάσεις για τα σχολεία όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως

- Advertisement -

48 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κ θα γινει παλι οπως την περασμενη Ανοιξη .Τα σχολεια θα ειναι κλειστα κ τα παιδια θα μαζευονται στις αλανες ,στα παρκα κλπ.Γιατι ως γνωστον ,στα σχολεια κολλας αλλα εκτος σχολειων δεν κολλας!

  2. Ανεγκεφαλοι!!!Αυτα ειναι ηλιθιοτητες!Ή τα κλεινεις ολα , οπως τον Μαρτη ή τιποτα.Θα χεις δλδ ανοιχτα μπουζουκια (!!!!!) αλλα θα εχεις κλειστα σχολεια;;;;Ηλιθιο!!!Και στην τελικη ανοιξτε τα σχολεια να γυριαουν απο διακοπες που παν και συνοστιζονται και εχετε χασει την μπαλα!Αιντε μερα που ειναι!!!!

    • Μας έχετε τρελάνει αποφασίστε με σοβαρότητα.και να δώσετε και άδειες παραπάνω για γονείς που δουλεύουν .γιατί πολλές κοπέλες όπως και εγώ με σύμβαση έχουμε 10 μέρες τον χρόνο άδεια που να μας φτάσει ; Όταν πρέπει να πας για δουλειά και τα παιδιά πρέπει να μείνουν σπίτι ;

      • Κατά την δικιά μου γνωμη θα έπρεπε να άνοιγανε ποιο αργά γιατί τις τελευτες ημέρες τα κρούσματα έχουν ανέβει στον Θεό. Τώρα εάν θέλετε τα παιδιά μας να νοσισουν επειδή δεν μπορείτε να σκευτειτε πως εαν ανοίξουν τα σχολεία τα κρούσματα θα ανέβουν και αλλο τι να σας πω Ντροπή σας!!!!!!!!

  3. Τέλος πάντων μια σοβαρότητα σε ολο αυτό που περνάμε δεν βλάπτει ειδικά, σε ότι αναφορά τα, σχολεία πρέπει να υπάρξει μεγάλη σοβαρότητα για το τι θα γίνει Κατά εμένα δεν πρέπει να ανοίξουν ούτε τα Λύκεια Τα παιδια δεν θα πάρουν τα σωστά μέτρα και θα υπάρξει διασπορά στο όλο θέμα

  4. Να τα κλείσουν τα σχολεία!ποια κυβέρνηση και πια κ.κεραμέως ……..τα παιδιά σε αυτές τις δύσκολες ώρες πρέπει να είναι το ευθύνη τον γιονίων τους.ειμαι μανούλα νηπίου και όλη αυτή η κατάσταση μου έχει φέρει εκνευρισμό μεγάλη αγωνία και ένταση.

      • Τα δικά μας τα παιδάκια θα μείνουν αγράμματοι ενώ τα μαθήματα σε κάποια άλλα παράνομα εισερχόμενα συνεχίζονται φυσικά δωρεάν και εννοείται ότι αυτά έχουν ανοσία και είναι πιο έξυπνα και μαθαίνουν με απίστευτα γρήγορο Ρυθμό.Βλεπω τα κόμματα του 3% να βγάζουν πρωθυπουργό.

    • Κοπριτες καταστρεψατε την χώρα.Τσιμπανε 2000 ρικακακια και δηλώνουν αιτία θανάτου κορονοιο για τους 85-90ριδες Αναλογικά 1τα κρούσματα είναι τίποτα σε σχέση με τους θανάτους αλλά υπάρχουν τα χαιβανια που νομίζουν ότι θα πεθάνουν και κράζουν τους άλλους.Βοδια

  5. Ανοίξατε τα σύνορα και το πληρώνουμε εμείς οι συνεπείς , ασυνέπεια στο αποκορύφωμα για να κοινωνήσουν πέντε μαγαζιά σε κάθε νησι

  6. Θυμάμαι, πήγαν οι ξενοδόχοι στον Τσίπρα που δεν θα τα κονομούσαν το καλοκαίρι και βγήκε ο Τσίπρας και έκανε δήλωση πως η κυβέρνηση έπρεπε, λέει, να ανοίξει νωρίτερα τα σύνορα. Ρε καραγκιόζηδες, ό,τι και όπως σας βολεύει για την ψηφοθηρία για να ακολουθεί φαγοπότι στυλ ρασοφόρων και μανόλο του Παππά.

  7. Δεν εχουν ολα ενα σκοπο;Τι νομιζουμε; Οτι απετυχαν;Αν ηθελα να σας κλεισω μεσα, τετοια ψευτομετρα θα επερνα και μετα θα σας εβαζα να φαγωθειτε κι απο πανω… Δεν γραφω γι ανθρωπους.Βλεπεις τωρα λεγεται συστημα! Τρεχα γυρευε υπευθυνο

  8. περικόψτε αναδρομικα τα λεφτα που πηραν οι δασκαλοι και καθηγητες, δεν γινεται να καταστρεφεται ο κοσμος και αυτοι να πληρωνονται κανονικά ενω δεν δουλευουν

  9. Ούτε ημιμάθεις αλλά αμαθείς άνθρωποι θα βγουν στην κοινωνία τα νέα παιδάκια που πάνε σχολείο..μητέρα ενός παιδιού που θα πάει πρώτη δημοτικού εάν θα πάει.Θα γίνουν ιδιωτικά όπως θέλανε από την αρχή και ο φτωχός που δεν έχει που την κεφάλι κλεινε ας πεθάνει στην ψάθα.Εξαλλου για να πεθάνουμε δεν περιμέναμε τον ιό.

  10. Δεν κλεινουν λεω εγω τα συνορα να γυρισει ο καθενας στον τοπο του για να ανοιξουν αυτα τα ριμαδια τα σχολεια γιατι δεν βλεπω να μενει φραγκο απο τα ιδιαιτερα.τι θα αφεισουμε τα παιδια τουβλα;

  11. Ο γιος μου πήγαινε πρώτη κ δεν έμαθε καλά καλά ούτε την άλφα βήτα, αν συνεχιστεί αυτό τα παιδιά δεν θα μάθουν να γράφουν και να διαβάζουν….

  12. Θέλατε να ενισχύσετε τον τουρισμό και είδατε τι πάθαμε. Θέλουμε την καθημερινότητά μας πίσω. Όλοι στις δουλειές τους οι μαθητές στις τάξεις τους και οι φοιτητές στα αμφιθεατρά τους. Επιτέλους υπάρχουν κι άλλοι που υποφέρουν και όχι μόνο αυτοί που ασχολούνται με τον τουρισμό!!!!

  13. Προφανως θελουν να εδραιωσουν την καμερα στις ταξεις.Τα παιδια θα τα μαθουν ολα αν κ εμεις ως γονεις φροντισουμε γι αυτο…ο,τι μπορει ο καθενας.Ομως ας μην αφησουμε τον φοβο βα νας καταβαλλει,εκει πατανε.Ο,τι ζει ο καθενας ειναι το αποτελεσμα των σξεψεων του.✌

  14. Δεν ντρεπονται λιγο!!!!! Και λενε κι οτι θελουν και μασκες στα σχολεια!!!! Να φορανε τα παιδια 7 ωρες μασκα να παθουν ασφυξια!!! ΗΛΙΘΙΟΙ!!!!!!!!!

  15. Αγωνιούμε όλοι για το δεύτερο κύμα κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα μας, το σχολικό μέλλον των παιδιών μας, την κατάσταση της πόλης μας με την καθαριότητα, τα συζητάμε αυτά εδώ και έρχεται αυτός ο ακατονόμαστος, ο θλιβερός, ο απόπατος να μας πει να συζητήσουμε για τις μεταγραφές στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει άραγε κανένα ίχνος αισθήσεως μέσα του? Αθανάσιος Κ.

  16. Κάνατε όλο το καλοκαίρι σχεδόν, ότι δε συμβαίνει τίποτα …και ξαφνικά σας έπιασε ξαφνική φρίκη του ωχ ! Τι παθαμε ..Λες και δεν γνωρίζατε τι θα συνέβαινε ,αφού θα τα αφηνατε όλα χύμα φορά παρτίδα !Και τώρα αντε να βάλετε σε τάξη τ ασυμαζευτα.

    • Βλάκες κλείστε τα σύνορα και ανοίξτε τα σχολεία .Δεν έχουμε λεφτά για φροντιστήρια έλεος με τον Κορονοιο όλοι μια απάτη είστε .

  17. Και εκείνος πιο πάνω που δεν θέλει να φορά το παιδί του μάσκα 100 ώρες έχει δίκιο. ..και εσύ παρακάτω που δεν θέλεις να κολλήσει το παιδί σου!!! Και οι από πάνω από εσάς… κατάφεραν να υπάρχει φαγωμαρα μεταξύ μας . Και που θα βγει όλο αυτό σε πολλούς τομείς θα φανεί στο χειροκρότημα.

  18. Να ανοίξουν τα σχολεία κ οι εκκλησίες κ να κλείσουν όλα τα άλλα.Παιδεία θρησκεία οικογένεια.Αυτα πολεμάνε κ δε το καταλαβαίνει κανείς μας. Αλλα νά κοροϊδεύουμε όλοι ξέρουμε…. Αυτοί οι βοσκοί κι εμείς τα ζωαδια….

  19. Μωρέ τόσες μέρες μας λέγατε ότι δεν θα στείλετε από μόνοι σας τα παιδια στα σχολεία επειδή θα επιβάλλεται η μάσκα. Με. Δική σας ευθυνη δεν θα τα στέλνατε. Κ μάλιστα δεν ξερατε κ τι θα κάνετε με τις δουλειές σας αφου τα παιδια θα ήταν σπιτι.Κ τωρα που λένε ότι δεν θα τα ανοίξουν νωρίς κ ότι θα δώσουν ειδιικες αδειες, παλι γκρινιάζετε. Ξέρετε τι θέλετε τελικά ή όχι?

  20. Το σχολείο δεν είναι πάρκιγκ για παιδιά…ούτε οι μάσκες είναι λύση….το θέμα θα μπορούσε εύκολα να λυθεί…της μάθησης έστω αν κάθηζαν οι καθηγητές όλο το καλοκαίρι και μάθαιναν πως να κάνουν τηλεμαθηματα… έπειτα η ασφάλεια των παιδιών και όχι μόνο… επιτάσσει τα παιδιά στο σπίτι…τώρα…οι γονείς ως συνήθως δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν συνάμα καλό θα ήταν να έβρισκαν μόνοι την λύση στο θέμα φύλαξης των παιδιών για λίγες ώρες….

    • Πριν καθίσουν οι καθηγητές να μάθουν τηλεμαθήματα που απαιτείς, θα έπρεπε πρώτα να φρόντιζες εσύ να μάθεις 5 γραμματάκια γιατί πόνεσαν τα μάτια μας με την ορθογραφία σου. Ο καθένας μεταφέρει αλλού την στραβωμάρα του.

  21. 21:49 Ωραιος ειστε αφημετε 4 χρονων παιδι να παιζει με το κινητο χωρις να σκεφτειτε την ακτινοβολια που παιρνει με σω κινητου το εχετε μαθει να σκοτωνει μπραβο σας αντι να το πατε εξω στην παραλια να παιξει το αφηνετε με το κινητο θλιβομαι για το πως μεγαλωνουν οι περισσοτερες νεοελληνικες οικογενειες τα παιδια τους μακαρι να μεγαλωνανε οπως εμεις ολοι μερα το καλοκαιρι αλανα μπανια παγωτα κρυφτο κυνηγιτο και αλλλα πολλα αλλα μπα τα σημερινα παιδια ειναι παιδια του κινητου επιγονατιου υπολογιστη δνε ξερουν να ξεχωριζουν την ντοματα πο τον λωτο τιποτα απο αυτα δεν ξερουν τα περισοστερα θλιψη και μονο θλιψη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog