Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνολικά 34 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου την περασμένη εβδομάδα – Τέσσερα τα χθεσινά

- Advertisement -

Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού αναφέρονται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου χθες Δευτέρα 17 Αυγούστου, ανεβάζοντας σε 268 τον αριθμό των προσβληθέντων.

Από τα νέα αυτά περιστατικά, 3 καταγράφηκαν στην Αρκαδία και ένα στη Μεσσηνία.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό που αναφέρθηκε αρχικά στην Π.Ε. Αρκαδίας στις 16/8 αφαιρέθηκε από την επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται επίσης ότι τα τρία τελευταία περιστατικά που αναφέρθηκαν στην Π.Ε. Λακωνίας στις 12/8, στον επανέλεγχο της pcr βρέθηκαν αρνητικά, παραμένουν όμως στη αντίστοιχη αναφορά.

Τα αναφερόμενα κρούσματα που καταγράφηκαν το χρονικό διάστημα από την Δευτέρα 10 μέχρι και προχθές Κυριακή 16 Αυγούστου, όπως δημοσιεύθηκαν από την Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, είναι:

 

koronoios-covid19-peloponnisos

 

Κατόπιν τούτων το σύνολο, έως τώρα, των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε διακόσιους εξήντα οκτώ (268) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: είκοσι εννέα (29) + δύο (2) εισαγόμενα: (31) και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο εκατόν ενενήντα τρία (193)

– δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Αρκαδίας: εννέα (9) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δέκα (10)

-αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020*

-ένα ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου

-ένα ενέχεται ως αρνητικό και περιλαμβάνεται στη λίστα του ΕΟΔΥ έως σήμερα

ΠΕ Κορινθίας: τριάντα τρία (33) + δύο (2) εισαγόμενα: σύνολο τριάντα πέντε (35)

ΠΕ Λακωνίας: τέσσερα (4) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο πέντε (5)

-τρία ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνονται στη λίστα του ΕΟΔΥ έως σήμερα

-δεν προσμετρούνται τρία (3) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Μεσσηνίας: είκοσι ένα (21) + τέσσερα (4) εισαγόμενα : σύνολο είκοσι πέντε (25)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν πενήντα τέσσερις άνδρες (154) και εκατόν δεκατέσσερις γυναίκες (114).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων είκοσι δύο (22) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε τριάντα ένα (31).

Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 17/08/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΓΡΆΦΕΤΑΙ ΌΤΙ Η ΚΟΡΙΝΘΊΑ ΈΧΕΙ ΜΗΔΕΝΙΚΆ ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ ΡΕ ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΕΦΌΣΟΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΚΟΡΊΝΘΟΥ ΓΊΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ ΓΙΑΤΊ ΤΑ ΚΡΎΒΕΤΕ.

  2. ΆΣΕ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΆΚΙ ΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΑΛΛΆ ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΔΏΣΟΥΜΕ ΚΑΜΊΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΆΛΦΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΆΚΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ…. ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ.

  3. Είδα την μάσκα στο άρθρο και είπα να γράψω κάτι αν μου επιτρέπουν φυσικα οι επικριτές μου που στραβώνουν οταν γράφω !!!Προχτες το Σάββατο φόρεσα πρώτη φορά μάσκα 😷Ο λόγος ήταν ότι στην Αγγλία είναι τώρα υποχρεωτική η μάσκα οταν πας σε μαγαζιά !Στην Ουαλλια δεν είναι υποχρεωτικό για αυτο ολο αυτο τον καιρό δεν ειχα βάλει !Πως την αντέχουν να την φορούν όλοι μέρα η για πολλή ώρα ένας θεός ξέρει !!επειδη ισως ουτε αυτο το καταλάβατε κάτι πανέξυπνα εδώ μέσα να σας εξηγήσω ότι μενω ακριβώς στα σύνορα Ουαλλιας Αγγλίας !παραδειγμα το Λουτρακι είναι στην Ουαλλια και η Αγγλία είναι απόσταση μέχρι τους Αγίους !!Τοσο κοντά !!αλλα έχουν αλλά κόλπα εκεί και αλλά στην Ουαλλια αλλά στη Σκωτία και Ιρλανιες βόρειες και νοτιρεςψ

  4. Βλέποντας την μάσκα προσώπου στο άρθρο ειπα να γράψω και εγώ κάτι. Προχτές το Σάββατο φόρεσα για πρώτη φορά μάσκα από τότε που έγινε αυτό το θέμα με το κορονοιο 😷Ο λόγος ήταν ότι είχα πάει σε μια πόλη στην Αγγλία για βόλτα και ψώνια και εκεί είναι υποχρεωτική η μάσκα όταν πηγαίνεις μέσα στα μαγαζιά. Στην Ουαλία δεν είναι υποχρεωτικό και μπορεί να φορούν οποίος θέλει 🙄🙄Αν δεν το ξέρετε έχουν αλλά κόλπα για τον ιό Αγγλία αλλά ουαλλια.!! Δεν πρόκειται να ξαναφορεσω πάλι μάσκα 😷🙄Πως μπορούν και την φορούν τόσες ώρες μερικοί είναι θαύμα για μένα Καλησπέρα από την βροχερή ουαλλια

  5. Η βλακεία του κόσμου και η αδιαφορία των νέων που θεωρούν μαγκιά την ανυπακοή στα μέτρα, έφεραν τέτοια έκρηξη. Και θα ξανακλειστούμε πάλι μέσα, όπως πάμε, για ένα μάτσο ηλιθίους. Συν τους κινέζους που τρώνε αηδίες.

  6. Φιλε και αδελφε μου Αντρέα, μιας και αναφέρθηκες στην χρήση της μάσκας, εδώ και καιρό εχω την εξης αποροια: Ο πρόεδρος Μαρινακης, όταν το απαιτούν οι περιστασεις, πως πρακτικα τα καταφερνει και φορα στο προσωπο του αυτη την περιβοητη μάσκα με την τοσο πολυ πυκνή, χοντρη και μακρουλη γεννειάδα που διαθετει? Εκτός εαν αυτή η “πλουσια” γεννειάδα λειτουργεί από μόνη της ως σαν μια φυσική “μασκα” προστασίας προσώπου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog