Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σπ. Σεραφείμ: Ποιοι επιστήμονες; Οι μανούλες του Facebook ξέρουν για τη μάσκα

- Advertisement -

Πριν από λίγο καιρό είχαμε το «αντιεμβολιαστικό κίνημα» το οποίο, μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καλούσε τους πολίτες να μην εμβολιάζονται, με μια σειρά από έωλες αιτιάσεις οι οποίες συνιστούν ξεκάθαρα κίνδυνο και ευθεία απειλή για τη δημόσια υγεία.

Αυτό το «κίνημα» δυστυχώς υπάρχει ακόμη, ανάμεσά μας συνεχίζουν να ελλοχεύουν αρνητές των εμβολίων, μόνο που, πια, έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις που γέννησε ο κορονοϊός.

Δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι πρόκειται για τους ίδιους, αλλά πλέον (και) στα timeline μας στο Facebook έχουμε τους «αρνητές της μάσκας» – οι οποίοι έχουν φτιάξει και ανάλογες σελίδες για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους.

Ευτυχώς, όμως, τελικά, παρά την κλασική ερώτηση «δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να επέμβει;» η απάντηση εν προκειμένω είναι «ναι».

Ετσι, λοιπόν, στον εισαγγελέα διαβιβάζεται ο φάκελος για την ομάδα «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» -υπάρχουν άλλες δύο σχετικές ομάδες- η οποία δημιουργήθηκε στο Facebook από γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με μάσκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εντολή για προκαταρκτική έρευνα, βάσει της οποίας θα σχηματιστεί δικογραφία, με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να αναζητούν τους διαχειριστές αυτών των ομάδων.

Η ομάδα «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», που δεν είναι πλέον ενεργή, αριθμούσε περίπου 20.000 μέλη.

Σε αυτό το σημείο είναι δεδομένο ότι θα αρχίσουν κάποιοι να κάνουν λόγο για «λογοκρισία», για «χούντα που κατεβάζει σελίδες πολιτών», ενώ κάποιοι θα υποστηρίζουν πως «Δημοκρατία έχουμε, ό,τι θέλουμε λέμε».

Δεν θέλω να χαλάσω την τσάμπα επαναστατική διάθεσή τους, αλλά φυσικά και έχουμε Δημοκρατία, εννοείται πως ισχύει η ελευθερία του λόγου, αλλά υπάρχουν και νόμοι.

Με άλλα λόγια, ο καθένας μπορεί να υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κορονοϊός, ότι όλα είναι ένα πανούργο σχέδιο, ότι όσοι φέρονται ως νεκροί είναι κομπάρσοι, πως ο ιός βγήκε για να πεθάνουν οι ηλικιωμένοι και να γλιτώσουν τα κράτη τις συντάξεις κ.λπ.

Όμως, δεν μπορείς να ζητάς από τους διαδικτυακούς σου ακολούθους να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα μέτρα, τον νόμο.

Οι ίδιοι οι «αγωνιστές» ενάντια στην ύπαρξη του κορονοϊού θεωρούν πως ότι οι μάσκες έχουν τσιπάκι και είναι αναφαίρετο δικαίωμα στην ανοησία να το πιστεύουν.

Όμως, εάν προσπαθήσουν να διαδώσουν πως κανείς δεν πρέπει να φορά μάσκα, σε αυτή την περίπτωση πατάνε στον λαιμό άρθρα του Ποινικού Κώδικα.

Κάνοντας τις προηγούμενες ημέρες ένα scroll down σε αυτή τη σελίδα με τα «παιδιά-σχολεία-μάσκες», είδα τα απίστευτα. Οι μανούλες του Facebook, οι οποίες έχουν αποδείξει ότι (δεν) ξέρουν πώς να μεγαλώσουν ένα παιδί, άμα νοσήσουν από τον κορονοϊό -του οποίου την ύπαρξη αρνούνται, επομένως δεν προστατεύονται- θα κατηγορήσουν την κυβέρνηση ότι δεν προστατεύει τους πολίτες και τη δημόσια υγεία.

Την ίδια στιγμή, όμως, θεωρούν πως κανένα παιδί δεν πρέπει να πάει με μάσκα στο σχολείο, αναφέροντας «επιχειρήματα» τα οποία σερβίρονται με ολόκληρα κομμάτια fake news.

Επίσης, εξαπολύουν χαρακτηρισμούς προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον Σωτήρη Τσιόδρα, κάπου εκεί μπλέκονται και οι «Εβραίοι».

Το πράγμα χοντραίνει όταν βλέπεις να γράφει και ένας «κύριος» πως θα βάλει τα παιδιά του να δέρνουν όσα παιδάκια θα φοράνε μάσκες στο σχολείο και για να τα επιβραβεύσει θα τους παίρνει σοκολάτες.

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που κάποιοι ωρύονται «το κράτος έπρεπε να προσφέρει δωρεάν μάσκες για όλους». Στο μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως οι δήμοι θα καλύψουν τη δαπάνη για τη δωρεάν παροχή μασκών.

Αλλά αυτά τα ακράδαντα επιχειρήματα από τις μανούλες και τους μπαμπάδες του facebook παραμένουν ως ανεκτίμητα μνημεία επικίνδυνης βλακείας για την κοινωνία.

Ταυτόχρονα, διάολε, στην ελληνική επιτροπή για τον κορονοϊό συμμετέχουν επιστήμονες: ιατροί, λοιμωξιολόγοι, καθηγητές Πανεπιστημίων σε Ελλάδα και εξωτερικό, που έχουν σε κάδρα στα σπίτια τους τοίχους με διδακτορικά και στους σκληρούς δίσκους τους αναγνωρισμένες έρευνες από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα.

Αλλά, όχι, δεν διασταύρωσαν ποτέ τις γνώσεις τους με εκείνες που έχουν όσοι γράφουν σε αντίστοιχα «κινήματα» «κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο».

Αυτό δεν μπορεί να συμβεί επειδή οι μπαμπάδες και οι μανούλες του facebook εννοείται ότι ξέρουν και γνωρίζουν πώς θα δράσουν απέναντι στην πανδημία που έχει γονατίσει όλον τον πλανήτη – θα την αγνοήσουν.

Και αφού τα ξέρουν όλα, ας βρουν τώρα που ίσως πάνε στην Ευελπίδων τι θα κάνουν για να μη φορέσουν μάσκα.

Απόψεις από τον Σπύρο Σεραφείμ

 

 

Δείτε ακόμα:

Κ. Μητσοτάκης: Δωρεάν σε όλους τους Ελληνες το εμβόλιο του κορονοϊού – Δωρεάν και οι μάσκες στα σχολεία

Στον εισαγγελέα η ομάδα Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» – Με εντολή Χρυσοχοΐδη

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog