Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στον εισαγγελέα η ομάδα Facebook «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» – Με εντολή Χρυσοχοΐδη

- Advertisement -

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπεται πλέον η υπόθεση με την ελληνική ομάδα στο Facebook, η οποία, υπό τον τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο», φέρεται να παροτρύνει τους γονείς να στείλουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκα στα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου, αψηφώντας τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού.

Ο φάκελος για την υπόθεση της συγκεκριμένης ομάδας διαβιβάζεται εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Είχε προηγηθεί εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για παραπομπή της σχετικής έρευνας που διενήργησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στις δικαστικές Αρχές, καθώς οι αναρτήσεις που γίνονταν σε αυτή την ομάδα είχαν αναγάγει το ζήτημα του κορωνοϊού σε «θεωρίες συνωμοσίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία ξεκίνησε την έρευνα, εδώ και τρεις ημέρες είχε καταγραφεί η δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων. Η μια απενεργοποιήθηκε την Τετάρτη ενώ οι άλλες δύο παραμένουν.

Το επόμενο βήμα αναμένεται να είναι η εντολή από τον εισαγγελέα για προκαταρκτική έρευνα βάσει της οποίας θα σχηματιστεί δικογραφία με τους αστυνομικούς της Δίωξης να αναζητούν πλέον τους διαχειριστές των ομάδων.

 

 

Δείτε ακόμα:

Τρομακτικές διαστάσεις παίρνει το γκρουπ ‘Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο’ στο facebook

Μάσκες στα σχολεία σε παιδιά άνω των 10 ετών με έξοδα γονέα – Η τελική ημερομηνία έναρξης

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog