Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους και τους πυροσβέστες στη Μάνη, καθώς από νωρίς σήμερα μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή Λαγκαδά στην ανατολική Μάνη.

Η μάχη με τις φλόγες είναι δύσκολη, καθώς το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο και στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Ήδη, έχουν εκκενωθεί πέντε οικισμοί, ενώ ο δρόμος που συνδέει την Αρεόπολη με το Γύθειο είναι κλειστός και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Ειδικότερα, για προληπτικούς λόγους και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των οικισμών Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με δικά τους μέσα.

Επίσης οι κάτοικοι άλλων δύο οικισμών, στο Σκαμνάκι και το Νεοχώρι, έφυγαν από τις οικίες τους, ύστερα από αλλαγή στην κατεύθυνση των ανέμων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στις φλόγες έχουν παραδοθεί κάποια παραπήγματα και στάβλοι.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται διαρκώς και αυτή τη στιγμή επιχειρούν:

Νωρίτερα το μέτωπο έσπασε στα δύο, με το πρώτο να κινείται προς το βουνό και να μην ανησυχεί την Πυροσβεστική, αλλά το δεύτερο είχε φορά προς τους οικισμούς που βρίσκονται κοντά στη Νεάπολη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική το μέτωπο ξεκίνησε ανάμεσα στο Γύθειο και την Αρεόπολη στην περιοχή Δρακουλιάνικα αλλά γρήγορα πήρε έκταση.

Όπως έγινε γνωστό με εντολή του αρχηγού του ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στην Ανατολική Μάνη για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή έχει μεταβεί και ο ίδιος ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πηγή

 

 

Δείτε ακόμα:

Ενδεχόμενο προγραμματικής σύμβασης για τον καθαρισμό δασικών δρόμων στο Λουτράκι και το Νέο Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας

21-08-2020: Στον Εισαγγελέα 21 περιπτώσεις αναφορών στο διαδίκτυο για τον κορωνοϊό Covid-19