Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λακωνία: Περισσότερες επίγειες Πυροσβεστικές Δυνάμεις στην ανατολική Μάνη – Σταθεροποιείται το πύρινο μέτωπο

- Advertisement -

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ξεκίνησαν και οι πρώτες ρίψεις από τα εναέρια μέσα, αεροπλάνα και ελικόπτερα, στη Μάνη, μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες προκειμένου να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Πλέον η εικόνα στην ανατολική Μάνη είναι καλύτερη καθώς από τα μεσάνυχτα έχουν κοπάσει οι άνεμοι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πλέον δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς, παρά μόνο πολλές μικρές εστίες εντός της καμένης περιοχής, που εκτείνεται σε μεγάλη έκταση, χωρίς αυτές να μεγαλώνουν το μέτωπο.

Οι εστίες εντοπίζονται σε δύο σημεία, στη Δροσοπηγή με το μέτωπο να εκτείνεται στα 20 χλμ και στο Γέρμα ενώ καλύτερη είναι η εικόνα στο Σκαμνάκι.

Στο σημείο επιχειρούν 175 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 47 οχήματα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ με 8 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Σημειώνεται πως η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή επεκτάθηκε, ενώ εκκενώθηκαν 5 οικισμοί (Σκαμνάκι, Νεοχώρι, Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή) από χθες για προληπτικούς λόγους.

Πηγή

 

Δείτε ακόμα:

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ανατολική Μάνη, παρόντες ο περιφερειάρχης Π. Νίκας και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Αντιπλημμυρικά έργα από ΕΡΓΟΣΕ στο τμήμα Κιάτου – Ροδοδάφνης

 

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μητσοτακης “είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι φετος για τις φωτιες”ημαρτον βρε γιε με το κληρονομικό χάρισμα της γκαντεμιάς ήμαρτον…Θα καει όλη η χωρα 😀😀😀

  2. Είπε, είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις φωτιές. Όχι για να μην έχουμε καθόλου φωτιές. Και πως να μην έχουμε φωτιές όταν ο κάθε ηλίθιος πάει στην εξοχή, μπεκρουλιάζει και πετάει μετά τα μπουκάλια μπύρας εκεί γύρω και αντανακλά ο ήλιος?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog