Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σεισμική δράση στις Αλκυονίδες. Τελείωσε; – Τι ανάρτησε καθηγητής Σεισμολογίας

- Advertisement -

Ο καθηγητής Σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε μια ανάρτηση καθησυχαστική για τη σεισμική δράση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις Αλκυονίδες.

Στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook έγραψε:

ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ: TEΛΕΙΩΣΕ Η ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ;
Tο τελευταίο 7ήμερο σταμάτησαν οι σεισμοί. Ίσως επρόκειτο για σμήνος σεισμών επί περίπου ένα 4μηνο, το οποίο “έσβησε” (μακάρι…). Η παρακολούθηση, όμως, συνεχίζεται, ο Εγκέλαδος δεν κάνει…συμβόλαια.
Και ίσως κάνουμε σύντομα επίσκεψη στα ενεργά ρήγματα της περιοχής! ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=928466784304437&id=100014233710134

 

Δείτε ακόμα:

Μαγιορκίνης: Πιθανό τις επόμενες ημέρες να δούμε 500 κρούσματα κορονοϊού

Συνελήφθη οδηγός γνωστού δημάρχου γιατί έταζε διορισμούς

ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Σήμερα οι προτάσεις του Ομίλου Κόμερ για τη μετατροπή της Κοινοπραξίας σε ΑΕ

Καλαμάτα: Πρόεδρος Κοινότητας κοιμήθηκε live σε δημοτικό συμβούλιο για 30′ (video)

- Advertisement -

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΗΣΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΜΙΑΣ ΕΚΡΗΞΗΣ. ΦΟΡΤΩΝΕΙ, ΦΟΡΤΩΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΜΕΧΡΙ ΣΩΤΟΥ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΑΥΤΟ!

  2. “Σεισμική δράση στις Αλκυονίδες. Τελείωσε?” Με καθε εκτιμηση μια ερωτηση-παρατηρηση στα αγαπητα παιδια του μπλογκ. Υπαρχει πουθενα στον πλανητη γη σεισμογενης περιοχη στην οποια ιστορικα να τελειωσε ποτε την δραση του ο εγκελαδος? Εκτος αν κανει την εξαιρεση του εδω στο Λουτρακι! Λιγακι να προσεχετε τους τιτλους των αναρτησεων σας, αγαπητοι μου.

  3. Επιτελους δεν ειναι καθηγητης σεισμολογιας, κατεχει καποια εδρα σε καποιο Πανεπιστημιο; Συνταξιουχος ειναι ο κυριος πρωην ερευνητης του Γεωδυναμικου.

  4. Είναι διδάκτωρ του ΑΠΘ με ειδίκευση στην Γεωφυσική και την Σεισμολογία. Τι λέτε; Ως ερευνητής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο δεν πρέπει να μιλάει; Και στο κάτω κάτω οι Αλκυονίδες είναι το πλέον επικίνδυνο ρήγμα στην περιοχή. Οφείλει να εκφράσει τις σκέψεις του γιατί στην Ελλάδα ενώ είμαστε σεισμογενής χώρα εύκολα εφησυχάζουμε, το έχουμε σε όλα τα θέματα που μας αφορούν αυτό…

  5. Σε ευχαριστώ που με επιβεβαιωνεις, δεν είπε κανένας να μην μιλαει δημοκρατία έχουμε αρκεί να εμφανίζεται η πραγματική του ιδιότητα.

    • Η σεισμική ησυχία είναι επικίνδυνη. Όσο κάνει σεισμούς σε μικρή ένταση φεύγει η ενέργεια. Μήπως ήταν αυτοί οι σεισμοι γεγονός να είμαστε σε επαγρυπνηση γιατί ήταν πρόσεισμοι και χτυπάνε καμπανάκι? Μήπως λέω αυτή η σεισμική ήσυχια το θηρίο μαζεύει ενέργεια?

  6. To σωτηριον ετος 2021 συμπληρωνονται αισιως 40 χρονια απο τον φονικο και κατασστροφικο σεισμο των Αλκυονιδων νησων, με ο,τι αυτο συνεπαγεται. Το μονο και βασικο ερωτημα που εχει νοημα να τεθει ειναι το εαν και κατα ποσο εχουν ολα αυτα τα χρονια ενισχυθει ουσιωδως τα κτιρια της περιοχης αυτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog