Ενα πρόβατο πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 408.000 ευρώ! Μπορεί να έχει τύχει να ακούσετε για εμπόριο αιγοπροβάτων, σίγουρα όμως δεν θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι ένα πρόβατο αξίζει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Να που η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο καλπάζουσα φαντασία τουλάχιστον στη Σκωτία !

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το «Double Diamond», όπως είναι το όνομα του προβάτου, αγοράσθηκε σε δημοπρασία στη Σκωτία από κτηνοτρόφους, στην εξωφρενική τιμή των 365.000 λιρών (περίπου 408.000 ευρώ), ενώ τιμή άνω των 10.500 λιρών «χτύπησαν» στην εν λόγω δημοπρασία ακόμη 18 προβατάκια.

Αν αναρωτιέστε τι το ιδιαίτερο έχει το Double Diamond, ώστε να αξίζει τόσες χιλιάδες ευρώ, η απάντηση είναι πως ανήκει στη ράτσα Τexels από τη νήσο Τέξελ της Ολλανδίας, που είναι η δημοφιλέστερη στη Βρετανία λόγω της ποιότητας του κρέατος.

Η μέση τιμή προβάτων στη Βρετανία κυμαίνεται γύρω στις 100 λίρες, αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη η τιμή εκείνων που ανήκουν στις εκλεκτές ράτσες που χρησιμοποιούνται για αναπαραγωγή.
Πηγή

 

Δείτε ακόμα:

Η 24χρονη που ταξίδεψε μόλις διαγνώσθηκε θετική στον κορονοϊό: ‘Ζητάω δημόσια συγγνώμη. Ήθελα να ξεσκάσω’

Νέο καύσωνα διαρκείας ανακοίνωσε η ΕΜΥ – Που θα φτάσει το θερμόμετρο στο Λουτράκι και την Κορινθία