Μία νεαρή, νεφροπαθής, διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό και παρόλο που το γνώριζε, ταξίδεψε με τρένο και με πλοίο προκειμένου να πάει διακοπές στη Σαντορίνη.

Οι Αρχές τη συνέλαβαν στο λιμάνι του νησιού πριν κατέβει από το πλοίο και τη γύρισαν πίσω στον Πειραιά. Η 24χρονη που κατάλαβε την ασύλληπτη απερισκεψία της εξέφρασε δημόσια τη συγγνώμη της μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Άρη Λάμπο.

«Θέλω να ζητήσω μια δημόσια συγγνώμη από όλους, δεν ήταν κάτι εσκεμμένο, ήταν μια παρόρμηση της ηλικίας; Δεν ξέρω» είπε η 24χρονη.

«Επειδή έχω πολλά χρόνια το θέμα υγείας δεν ήταν και πάρα πολύ εύκολο να μετακινούμαι και επειδή τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία ήθελα να ξεσκάσω» υποστήριξε.

Η νεαρή πάσχει από νεφροπάθεια και κάνει τακτικά αιμοκαθάρσεις. Πριν ξεκινήσει το ταξίδι της είχε τηλεφωνήσει στο νοσοκομείο της Σαντορίνης και της είπαν ότι μπορούν να κάνουν την αιμοκάθαρση, αρκεί πρώτα να έχει κάνει το τεστ κορωνοϊού.

«Επειδή δεν είχα κανένα σύμπτωμα ούτε βήχα ούτε τίποτα, πίστευα ότι δεν είμαι θετική στον ιό και για αυτό επέλεξα να ταξιδέψω» είπε.

Στο τρένο προς την Αθήνα ενημερώθηκε από το νοσοκομείο ότι είναι θετική. Αντί να κατέβει αμέσως και να μπει σε καραντίνα, όχι μόνο έκρυψε ότι νοσεί αλλά έκανε την ασύλληπτη απερισκεψία να συνέχισε το ταξίδι της σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Μητέρα 24χρονης: «Θα υποστούμε τις συνέπειες»

«Μπορεί να είναι 24χρονών αλλά το παιδί επειδή πέρασε πολλά ήταν πολύ σκασμένο, ήθελε να φύγει ρε παιδί μου πώς το λένε τώρα το έκανε δεν αλλάζει!» είπε η μητέρα της.

«Ούτε το λέω να το δικαιολογήσω, και είπαμε θα υποστούμε τις συνέπειες αλλά να μου πούνε πότε είπαν στο παιδί να κατέβει στην Αθήνα και θα πας κατευθείαν στο Αττικό που είναι κέντρο για Covid. Πότε το είπανε».

«Τους πήραν με ασθενοφόρο, το είχαν έξω στα παγκάκια, έχω την απαίτηση να γίνει και δεύτερο τεστ, γιατί το Ιπποκράτειο είναι γνωστό ότι έχουν κάνει πολλά λάθη σε αυτόν τον τομέα» τόνισε η μητέρα.

«Με τόσα που ακούμε, είμαστε αμφίβολοι πια για το αν υπάρχει ο κοροναϊός. Χωρίς συμπτώματα, δεν καταλαβαίνω πως βγήκε θετικό το τεστ. Το πρώτο λάθος έγινε από το Ιπποκράτειο. Έβαλαν το παιδί για αιμοκάθαρση πριν 3 μήνες, γιατί δεν του έκαναν τεστ κοροναϊού πρώτα;» διερωτήθηκε σε έντονο ύφος.

«Γιατί στο λιμάνι του Πειραιά δεν της έκαναν τεστ κοροναϊού;» επέμεινε.

«Απαιτώ να γίνει επανάληψη του τεστ στην κόρη μου.Της είπαν απλώς ότι είναι θετική, δεν της είπαν τίποτα άλλο. Δεν πήρε οδηγίες» κατέληξε.

 

 

Υπεύθυνος πλοίου: «Δε συμπλήρωσε στο έντυπο ότι είναι θετική»

«Είχε συμπληρώσει ένα έντυπο προ επιβίβασης, δεν είχε συμπληρώσει κανένα πεδίο στο οποίο να μας οδηγήσει στο συμπέρασμα να μην επιτρέψουμε την επιβίβασή της» είπε ο υπεύθυνος του πλοίου.

24χρονη: «Φορούσα μάσκα στο πλοίο»

«Από την ώρα που μπήκαμε καθ’ όλη τη διάρκεια, δε βγάλαμε καθόλου τις μάσκες» είπε η 24χρονη.

Περίπου δυο ώρες πριν δέσει το πλοίο στο λιμάνι της Σαντορίνης, το νοσοκομείο του νησιού ενημερώθηκε για το επιβεβαιωμένο κρούσμα. Αμέσως οι Αρχές κινητοποιήθηκαν ενώ το προσωπικό του πλοίου περιόρισε τη νεαρή και το συνταξιδιώτη της σε μια ειδική καμπίνα.

«To παιδί δεν είχε συμπτώματα, εκεί όλη νύχτα της βάζανε θερμόμετρο ανά πέντε λεπτά ανά δέκα μου λέει μαμά 36,5, 36,6, 36,5. Αυτός ήταν ο πυρετός» είπε η μητέρα της.

Στο λιμάνι του νησιού την περίμενε το λιμενικό. Η 24χρονη επέστρεψε στον Πειραιά και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο γενικό κρατικό Νίκαιας.

Ο σχολιασμός του Νίκου Χαρδαλιά

«Η περίπτωση της 24χρονης είναι απλά ένα παράδειγμα, έχουμε πάρα πολλά τέτοια παραδείγματα. Και αυτή είναι και η δική μας η δουλειά, σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, αυτή τη δουλειά κάνουμε κάθε μέρα.

Και όταν αναφέρομαι σε ατομική ευθύνη, δεν κουνάω το δάχτυλο στον έλληνα πολίτη. Είμαι ευγνώμον σαν άνθρωπος, σαν οικογενειάρχης, σαν ενεργός πολίτης για την προσπάθεια που κάνει ο ελληνικός λαός» τόνισε και εξήγησε πως:

«Αν στηλιτεύουμε κάτι, είναι κάποιες τέτοιες ανεύθυνες συμπεριφορές. Γιατί υπάρχει η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, αυτών των ανθρώπων που αγωνίζονται κάθε μέρα κάτω από δύσκολες συνθήκες για να ανταπεξέλθουν, που κάνουν αγώνα, κάνουν μια θυσία με υπομονή, με επιμονή και υπάρχουν και οι »εξυπνάκηδες», οι ελάχιστοι, που αυτό που έκαναν στην πρώτη φάση του »μένουμε σπίτι» το κάνουν και τώρα στη δεύτερη φάση του »μένουμε ασφαλείς» και είναι πολύ συγκεκριμένα τα χαρακτηριστικά αυτών οι οποίοι έχουν τέτοιου είδους συμπεριφορές».

 

Δείτε ακόμα:

Επιχείρηση ζήτησε 1,8 εκατ. ευρώ για δώρο Πάσχα εργαζόμενου που είχε μισθό 1.159 ευρώ

Παράταση στις δηλώσεις για αδήλωτα τετραγωνικά ζητά το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος