Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Νοσηλεύτρια Νοσοκομείου Σωτηρία: «Πλέον όσοι μπαίνουν στις ΜΕΘ δε βγαίνουν»

- Advertisement -

«Αυτή τη στιγμή ισορροπούμε σε ένα τεντωμένο σχοινί, το οποίο είναι ανάμεσα στο σπίτι και ανάμεσα στη δουλειά. Τώρα έχουμε έναν αόρατο εχθρό. Τώρα έχουμε και έναν ακόμα εχθρό: την κοινωνία. Δεν μας σέβονται. Με όλο τον σεβασμό… Δεν σέβονται ούτε τη δουλειά που κάνουμε – γιατί και εμείς έχουμε οικογένειες από πίσω, κι εμείς θέλουμε να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας και εμείς θέλουμε να δούμε τους γονείς μας… Εγώ έχω να δω τη μητέρα μου 9 μήνες».

Τα παραπάνω δήλωσε η νοσηλεύτρια στην Κλινική COVID του Νοσοκομείου Σωτηρία, Ειρήνη Μικροβασίλη, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», τονίζοντας πως «Όποιος δε σέβεται τα μέτρα, δε σέβεται και το υγειονομικό προσωπικό που δίνει αγώνα».

«Οι περισσότεροι που διασωληνώθηκαν και έφτασαν στις μονάδες ήταν αυτοί που δεν πίστευαν», σημείωσε η κ. Μικροβασίλη, η οποία εκτός από νοσηλεύτρια, είναι και υγειονομικός σε ειδικές μονάδες, εκπαιδευμένη στο σχέδιο Ξενοκράτης, ένα πρόγραμμα για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ιών, Έμπολα και πυρηνικών εκρήξεων.

Για τις ΜΕΘ, είπε πως μέχρι και τον Ιούνιο, πολλοί από τους διασωληνωμένους κατάφερναν και έβγαιναν από τις εντατικές, ωστόσο πλέον «όσοι μπαίνουν δε βγαίνουν», όπως χαρακτηριστικά είπε, γιατί «η μορφή του ιού είναι πιο επιθετική».

Οι ηλικίες στις ΜΕΘ κυμαίνονται μεταξύ 45 και 85 ετών, ενώ δεν έχουν όλοι υποκείμενα νοσήματα.

Για τις μάσκες και όσους αρνούνται να τις χρησιμοποιούν, υποστήριξε πως «δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δε θέλω».
policenet.gr

 

Έρχεται εφαρμογή στα κινητά για να μαθαίνουμε τα νέα περιοριστικά μέτρα ανά περιοχή

Επιστημονική μελέτη: Οι άνθρωποι με διαταραχές εθισμού είναι πιο ευάλωτοι στον κορονοϊό

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog