Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΟΑΣΠΠ: Τέρμα πια στην κοροϊδία, οργάνωση παντού

- Advertisement -

Συναδέλφισσες/ συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης που δεν έχουν δώσει ως τώρα ούτε ένα ευρώ παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου ότι θα αποζημιώσει κτηνοτρόφους, αγρότες παραγωγούς λαϊκών αγορών και καλλιεργητές κάποιων άλλων προϊόντων. Βεβαίως τα χρήματα που είναι να δώσουν είναι ψίχουλα και δεν καλύπτουν σε καμιά περίπτωση τις απώλειες του εισοδήματος.

Οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα παραμένουν χαμηλές και το κόστος παραγωγής δυσβάσταχτο. Η κοροϊδία με το αγροτικό πετρέλαιο συνεχίζεται απέναντι μας και ο Πρωθυπουργός δήλωσε στην ΔΕΘ ότι δεν έχει κάτι να πει. Ήταν όμως λαλίστατος όταν το έταζε προεκλογικά!

Υπάρχουν μεγάλες ζημιές στην παραγωγή και τεράστια απώλεια εισοδήματος που δεν πρόκειται να καλυφτούν από τα ψίχουλα που δίνει ο αναχρονιστικός και αντιδραστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ. Παράλληλαοι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Μετά τις τρεις χαμένες χρονιές, με αποτυχημένες δακοκτονίες , τις χαμηλές τιμές τόσο του λαδιού, όσο και της βρώσιμης ελιάς έχουν να αντιμετωπίσουν και την άρνηση τις κυβέρνησης για αποζημιώσεις από τις τεράστιες ζημιές λόγω του καύσωνα του Μαΐου. Επιβάλλεται η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Με την ανομβρία να προστίθεται στα προβλήματα και την έλλειψη αρδευτικών έργων υποδομής, τις τιμές σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων, καθηλωμένες κάτω από το κόστος παράγωγης τελειώνουν τους μικρομεσαίους αγρότες.Την ίδια στιγμή χιλιάδες στρέμματα κάηκαν από την πυρκαγιά του Αυγούστου στη Λακωνία και στην Κορινθία, καταστράφηκανστάβλοικαι ακόμη δεν έχουν πάρει οι παραγωγοί ούτε ένα ευρώ.

Να σταματήσει η κοροϊδία τώρα και να αποζημιωθούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι στο 100% τις πραγματικής ζημιάς.

Συναδέλφισσες/ συνάδελφοι,

Παλεύουμε και διεκδικούμε κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να μας επιτρέπουν να βγάζουμε το μεροκάματο για να συνεχίσουμε την καλλιεργητική φροντίδα και παραγωγή, και να ζήσουμε τις οικογένειες μας.

Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος που κάτω από την πίεση του κινήματος η κυβέρνηση το απέσυρε μόνο για ένα χρόνο. Κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος να μην πληρώσει τέλος επιτηδεύματος αλλά ούτε και το χαράτσι σε λογιστές και ΔΟΥ για την αναστολή του φετινού τέλους επιτηδεύματος που με το έτσι θέλω επιβάλλει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο, όχι μόνο προστασίας αλλά και θωράκισης της δημόσιας υγείας. Απαιτούμε εδώ και τώρα να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, να δημιουργηθούν νέες ΜΕΘ, να γίνει επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, και να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο με το ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα.

Απαιτούμε επίσης την προστασία των παιδιών μας στα σχολεία. Μέτρα που θα τα προστατεύουν όπως και τις οικογένειες τους από την πανδημία και δεν θα γίνουν πηγή μόλυνσης για όλους. 15 μαθητές το ανώτερο σε κάθε τμήμα, μέτρα για την ασφαλή μεταφορά τους στα σχολεία και ιδιαίτερα στην ύπαιθρο για να μην στοιβάζονται σαν σαρδέλες σε αυτοκίνητα και λεωφορεία.

Εκφράζουμε την βαθιά ανησυχία μας για όσα συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο και την ένταση που υπάρχει με την Τούρκικη επιθετικότητα. Είναι ξεκάθαρο ότι η κρίση αφορά τους γενικότερους ανταγωνισμούς μεγάλων δυνάμεων και μονοπωλίων για την ενέργεια και τα κοιτάσματα στο Αιγαίο και ανησυχούμε ότι μεγάλος χαμένος θα είναι ο ελληνικός λαός. Δηλώνουμε την αντίθεση μας στα σχέδια για αλλαγή συνόρων και τα παζάρια συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο που θα αυξήσει τους εξοπλισμούς, την Τούρκικη επιθετικότητα και τους κινδύνους εμπλοκής της Ελλάδας σε συγκρούσεις, μεγαλύτερης ή μικρότερης διάρκειας.

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και την ευθύνη που μας αναλογεί για την πανδημία δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε στηνκυβέρνηση να παίρνει σειρά αντιλαϊκών αποφάσεων, να μειώνει συνεχώς το εισόδημα μας. Είμαστε έτοιμοι, παίρνοντας υπόψη τις συνθήκες που υπάρχουν, να προχωρήσουμε σε συσκέψεις σε όλους τους νομούς και να οργανώσουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα, απαιτώντας να πληρωνόμαστε τον μόχθο και τον κόπο μας, την παραγωγή μας και να μην επιτρέψουμε να μας πάρουν την γη και τα ζωντανά από τα χέρια μας.

Η ΟΑΣΠΠ καλεί όλουςτους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους τις Πελοποννήσου να συσπειρωθούνκαι να μαζικοποιήσουν τους Αγροτικούς Συλλόγους, να δημιουργήσουν νέους σε κάθε δήμο ή χωριό. Με αγωνιστικούς και δραστήριους Αγροτικούς Συλλόγους, να διεκδικήσουμε και να αποσπάσουμε κατακτήσεις, όπως έχουμε καταφέρει στο πρόσφατο παρελθόν, για να παραμείνουμε στα χωράφια και τα κοπάδια μας και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειές μας.

Όλοι μαζί μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, να διεκδικήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, μια ζωή που μας αξίζει.

21 Σεπτεμβρίου 2020

Διοικητικό Συμβούλιο ΟΑΣΠΠ

 

Άμεσες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ ζητά ο δήμος Σικυωνίων για τους αγρότες που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Αλεποχώρι – Σχίνος Κορινθίας: δρόμος “καρμανιόλα” για τους οδηγούς (φωτο)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog