Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξεκινάει πρόγραμμα επιδότησης για 100.000 θέσεις εργασίας

- Advertisement -

Ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη 1η Οκτωβρίου το πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για την δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και του Υπουργείου Οικονομικών για όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όσοι εργαζόμενοι προσληφθούν από την 1/10/2020 και εφεξής, με σύμβαση μισθωτής απασχόλησης, με πλήρη ή μερική απασχόληση, οι οποίοι κατά τη στιγμή της πρόσληψης τους δεν πρέπει:

  • να είχαν ενεργή σύμβαση εργασίας με την αιτούσα επιχείρηση για τουλάχιστον 1 μήνα πριν από την ημερομηνία πρόσληψής τους.
  • να εργάζονται σε άλλη επιχείρηση – εργοδότη.

«Το νέο πρόγραμμα συνιστά μία εμπροσθοβαρή και δυναμική δράση που στηρίζει έμπρακτα την αγορά εργασίας μέσα από την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προσφέροντας σημαντικά οφέλη τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, επιδοτεί για 6 μήνες όλο το μη μισθολογικό κόστος που επωμίζονται επιχειρήσεις και εργαζόμενοι κινητροδοτώντας νέες προσλήψεις ενώ, παράλληλα, εξασφαλίζει, με ειδική ρήτρα, την διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.

Τέλος, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από 1.10.2020 και θα «τρέχει» μέχρι εξαντλήσεως των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

 

Γ. Ψυχογιός: Να προστατευθεί άμεσα και πλήρως η πρώτη κατοικία

Οι κάτοικοι του Σχίνου “παίρνουν” την ευθύνη για να μην θρηνήσουμε ζωές (φωτο)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog