Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πραγματοποιήθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση στην Κόρινθο

- Advertisement -

Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στην Κόρινθο, με πρωτοβουλία της Κίνησης Δημοκρατικών Πολιτών Κορινθίας, παρουσία του βουλευτή Κορινθίας Γιώργου Ψυχογιού.

Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο των αντιφασιστικών δράσεων που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα για την απόφαση της Δικαιοσύνης που αναμένεται στις 7 Οκτωβρίου και αφορά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

 

Το κείμενο της ανακοίνωσης:

Οι Κορίνθιοι πολίτες που συγκροτούμε την Κίνηση Δημοκρατικών Πολιτών Κορίνθίας, θέλοντας να συμμετάσχουμε στην πανελλήνια εκστρατεία που επισημαίνει την αγωνία της δημοκρατικής ελληνικής κοινωνίας για την απόφαση της Δικαιοσύνης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 στο Εφετείο της Αθήνας,

Σας καλούμε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στις 12.00′ στην αντιφασιστική συγκέντρωση, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου «Θωμάς Θωμαΐδης» στην Κόρινθο.

ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 | 12 μ.μ

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Κορινθίας στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020, στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου «Θωμάς Θωμαΐδης» στην Κόρινθο.

Λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το ναζιστικό τάγμα εφόδου της Νίκαιας, την απόπειρα δολοφονίας του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουζίντ Εμπάρακ, την απόπειρα ανθρωποκτονίας των στελεχών του ΚΚΕ και μελών του ΠΑΜΕ, προσκαλούμε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, τα εργατικά κέντρα, τους επαγγελματικούς φορείς και τους συλλόγους, τους φοιτητές και τους μαθητές και όλους τους πολίτες της Κορινθίας να διατρανώσουν το αίτημα καταδίκης της ηγεσίας και των μελών της παραστρατιωτικής νεοναζιστικής οργάνωσης που επιχείρησε να δηλητηριάσει την ελληνική κοινωνία με το δηλητήριο του μίσους, του ρατσισμού και της οργανωμένης βίας.

Της εγκληματικής οργάνωσης που χρησιμοποιούσε τα τάγματα εφόδου για να τρομοκρατεί, να χτυπά και να δολοφονεί όσους στοχοποιούσε ως εχθρούς της φασιστικής της ιδεολογίας.

Μετά από πεντέμισι χρόνια, η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης έφτασε στο τέλος της. Ήρθε η ώρα οι θρασύδειλοι φασίστες να βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των ειδεχθών εγκλημάτων τους.

Ήρθε η ώρα για την οριστική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας. Ηρθε η ώρα ολόκληρη η πρώην και νυν πολιτική ηγεσία της Χρυσής Αυγής, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των εγκλημάτων να τιμωρηθούν με την αυστηρότερη των ποινών για σύσταση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οτιδήποτε άλλο θα αμαυρώσει τα θύματα του ναζισμού στη χώρα μας, στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στην Καισαριανή, στην Κάνδανο, στην Κρυοπηγή.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, την ημέρα της απόφασης, σας καλούμε να είμαστε όλοι μαζί έξω από το Εφετείο και να σταθούμε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα και της οικογένειας του Παύλου, στην μνήμη του Σαχζάτ Λουκμάν και όλων των ανθρώπων, που έχασαν την ζωή τους, βασανίστηκαν και δέχτηκαν επιθέσεις από τους ναζί. Σας καλούμε όλους να δώσουμε ένα δυνατό και καθαρό μήνυμα:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ
ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην Κόρινθο

Γ. Ψυχογιός: Στη Βουλή το αίτημα των Συλλόγων Γονέων της Κορίνθου για άμεσες προσλήψεις στην καθαριότητα των Σχολείων

Καταγγελίες για τα διόδια στην Αττική Οδό – Δεν αποδέχονται την ελεύθερη διεύλεση των ΑΜΕΑ

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πόσο θα ήθελα να ήμουν εκεί και να σας αποδοκίμαζα που έχετε το θράσος να τιμάτε έναν υβριστή της πατρίδας μας!Ντροπή σας ανθέλληνες!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog