Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Aγ. Παπαγγελόπουλος: Ακατάλληλη η χωροθέτηση του Διοικητηρίου στην Ποσειδωνία.

- Advertisement -

Η περιφερειακή αρχή είτε επαιτεί την φίλα προσκείμενη κυβέρνηση, είτε ότι τους δώσουν παίρνουν. Περί διεκδίκησης ούτε λόγος.

Τρανταχτό παράδειγμα το μελλοντικό διοικητήριο και η ακαταλληλότητα της χωροθέτησής του στην Ποσειδωνία.

Ουδείς μπορεί να αντιληφθεί τι προσφέρει η έκκεντρη προτεινόμενη θέση και η απομόνωση του Διοικητηρίου στο άκρο της Κορίνθου.

Η επιλογή της Ποσειδωνίας που ατυχώς προωθεί είναι παλιά, είναι ανεπαρκής και φτωχή από χωροταξικά και κυκλοφοριακά επιχειρήματα και σε καμία περίπτωση δεν συμβάλει στην ισονομία των πολιτών. Η σημερινή Περιφερειακή αρχή επιδεικνύει πλήρη άγνοια του πολεοδομικού σχεδιασμού της Κορίνθου με μόνο κίνητρο να κρύψει την ένδεια οράματος, σχεδιασμού και προτάσεων, πόσο μάλλον πολιτικού θάρρους και διεκδίκησης ενός χώρου που μαραζώνει χωρίς να προσφέρει καμία υπηρεσία ή όφελος στους κορίνθιους πολίτες.

Πάγια θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Κορινθίων για την εγκατάσταση νέου διοικητηρίου, αλλά και άλλων υπηρεσιών, η διεκδίκηση και η αξιοποίηση τμήματος του στρατοπέδου της Κορίνθου. Ενός χώρου με πρόσωπο επί της Εθνικής Οδού με εύκολη και γρήγορη πρόσβαση όλων των Κορινθίων πολιτών.

Και εννοούμε όλων των πολιτών της Κορινθίας, της ανατολικής, της κεντρικής της δυτικής και της ορεινής. Είναι τεράστια η ευθύνη της περιφερειακής αρχής αλλά και της κυβέρνησης για την άρνηση παραχώρησης του στρατοπέδου.

Θα εμείνουμε στο χώρο του στρατοπέδου διότι πέραν των άλλων πλεονεκτημάτων συνδυάζει την αξιοποίηση ενός μεγάλου περιουσιακού στοιχείου της πολιτείας ανοίγοντας το και παραχωρώντας το προς όφελος των Κορινθίων πολιτών.

Όσο για τους από την κεντρική και δυτική Κορινθία αντιπεριφερειάρχες ορμώμενους, αναμένουμε σχετικά την επίσημη δημόσια θέση τους. Το ίδιο αναμένουμε και από τους αντίστοιχους εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης.

Προηγούμενο ερώτημα για τον Αστρονομικό σταθμό Κρυονερίου παραμένει αναπάντητο.
Οι νίκες επέρχονται με αγώνες και διεκδίκηση.

 

Αγγελος Κ. Παπαγγελόπουλος ΕΜΠ

 

Δήμος Κορινθίων: Καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη με βιντεοκλήση

Απάντηση – Υπόσχεση Αυγενάκη σε Ψυχογιό: 12.000.000 στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog