Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δηλώσεις Σταυρέλη για το Μνημείο «Απ Παύλου» στην πλατεία Τσαλδάρη

- Advertisement -

Την ανέγερση Μνημείου του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο σχεδόν ομόφωνα (μόνο μία ψήφος δεν υπήρξε σύμφωνη ζητώντας καλλιτεχνικό διαγωνισμό) στην πόλη της Κορίνθου.

Συγκεκριμένα η τοποθέτηση θα γίνει στην είσοδο της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια) από την οδό Εθν. Αντίστασηςκαι θα είναι ύψους 4,5 μέτρων.

Καλλιτέχνης ο Κορίνθιος κ. Βλάσσιος Τσοτσώνης.

Το μνημείο προβλέπει την τοποθέτηση του Αποστόλου των Εθνών , του δικού μας Αποστόλου Παύλου πάνω σε Κορινθιακή Τριήρη και θα είναι με ψηφιδωτό.

Στη μία πλευρά θα είναι η μορφή του Αποστόλου Παύλου και στην άλλη ο Υμνος της Αγάπης , όπως είναι γνωστός στον χριστιανικό κόσμο από την Προς Κορινθίους Α’ Επιστολής του Αποστόλου Παύλου προς την παλαιοχριστιανική αδελφότητα της Αρχαίας Κορίνθου.

Για την απόφαση αυτή βεβαίως και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου και του Σεβασμιωτάτου κ.κ. Διονυσίου.

Το μνημείο , σύμφωνα με τον καλλιτέχνη αγιογράφο, θα είναι έτοιμο τον προσεχή Μάϊο.

 

 

Σημαντική παρουσία και παρέμβαση Ελλήνων επιστημόνων στην Εβδομάδα Ειρήνης της Γενεύης

Βραχάτι: Συνελήφθη 52χρονος για ανθρωποκτονία και ψευδορκία

Ιστορική απόφαση : Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή – Ενοχοι Μιχαλολιάκος και όλοι οι πρώην βουλευτές

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ποιος καταψήφισε το μνημείο ζητώντας διαγωνισμό; Θέλω να ξέρω για να τον /την ψηφίσω στις επόμενες εκλογές. Η Κόρινθος μέχρι τώρα είχε αρχαιοπρεπές κίτς, τώρα θα αποκήσει και βυζαντινοπρεπές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog