Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι ενέργειες του ΟΣΕ για την «αναβίωση» του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου

- Advertisement -

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα δύσκολο εγχείρημα. Η «αναβίωση» του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου, το οποίο αποτέλεσε, μαζί με περιφερειακά δρομολόγια στη Β. Ελλάδα, την «Ιφιγένεια» του ΟΣΕ από την ένταξη της χώρας στη μνημονιακή περίοδο.

Ο ΟΣΕ, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τις τοπικές αρχές, διεξάγει ενέργειες για την επαναδραστηριοποίηση του δικτύου.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι η «βιωσιμότητα» του, δηλαδή εάν η επιβατική κίνηση δικαιολογεί την επαναδρομολόγηση αμαξοστοιχιών.

Απάντηση σε αυτό θα δώσουν οι Περιφέρειες και οι τοπικοί φορείς, καθώς καθίσταται αναγκαία η αρωγή τους.

Το σίγουρο είναι ότι ο σιδηρόδρομος μπορεί να αξιοποιηθεί, εκτός από τοπικές μετακινήσεις, για τουριστικούς λόγους.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που διανεμήθηκε στη Βουλή στην ακρόαση του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα, το οποίο έχει στην κατοχή του το metaforespress.gr, ο ΟΣΕ έχει διεξάγει τις ακόλουθες σχετικές ενέργειες:

Α. Προκηρύχθηκε και ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός αναβάθμισης και επισκευής της υφιστάμενης μετρικής γραμμής Κατάκολου – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας, προϋπολογισμού 3.400.100 ευρώ (υπογραφή σύμβασης εντός Οκτωβρίου).

Β. Κόρινθος – Άργος – Ναύπλιο: Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και αναμένεται η προκήρυξη του έργου «Αναβάθμιση της υφιστάμενης μετρικής γραμμής Κόρινθος – Ναύλιο», με σκοπό την επαναλειτουργία της. Το έργο είναι προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ (συγχρηματοδότηση από Περιφέρεια Πελοποννήσου).

Γ. Κάτω Αχαΐα – Πύργος: Ολοκλήρωση μελετών τον Νοέμβριο του 2020 και άμεση προκήρυξη του έργου «Αναβάθμιση της υφιστάμενης μετρικής γραμμής», με σκοπό την επαναλειτουργία του Πάτρα – Πύργος.

Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από ΠΔΕ και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος 16.000.000 ευρώ.

Δ. Σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου: Το μετρικό σιδηροδρομικό δίκτυο Άργος – Τρίπολη – Καλαμάτα – Καλό Νερό είναι ανενεργό από το 2010. Το πρώτο εξάμηνο του 2021, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, θα υπάρχει μελέτη αξιοποίησής του.

 

Υποτροφίες COSMOTE 2020: Ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής για φοιτητές από όλη την Ελλάδα

Μαζί θα πληρωθούν συντάξεις και αναδρομικά

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το ξεπούλημα αφορούσε τις βλέψεις της Γερμανίας στο λιμάνι του Πειραιά, στο οποίο δεν ήθελε με κανένα τρόπο το αντίπαλο δέος της Καλαμάτας ενεργό. Τώρα που έχασε τα αυγά και τα πασχάλια, όλα πλέον επανέρχονται στον φυσιολογικό τους ρυθμόΝικόλαος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog