Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δρόμος Σχοίνου-Αλεποχωρίου: Eφτά χρόνια υποσχέσεις (φωτο-video)

- Advertisement -

Aπό το 2013 υφίσταται το πρόβλημα, όταν ο δρόμος Σχοίνου-Αλεποχωρίου υπέστη καθίζηση του οδοστρώματος και επισκέφθηκαν το σημείο ο τότε Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης  ο Γενικός Δ/ντής του ΙΓΜΕ κ. Νίκος Νικολάου,με κλιμάκιο επιστημόνων καθώς και ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας Κορινθίας κ.Βασίλης Μιχαλόπουλος με μηχανικούς της ενότητας.

Οι ειδικοί του ΙΓΜΕ εκτίμησαν ότι σε ένα τόσο μεγάλο και δύσκολο πρόβλημα οι συμβατικές τεχνικές λύσεις είναι απαγορευτικές, διότι το κόστος είναι πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Αποφασίστηκε ΑΜΕΣΑ να προκηρυχθεί μελέτη για τα σημεία αυτά προκειμένου να βρεθεί η  λύση που θα μπορεί να είναι οικονομικά διαχειρίσιμη,για την περιφέρεια.

Σε συνεδρίαση του δημοστικού συμβουλίου, τέσσερα χρόνια μετά, και συγκεκριμένα το 2017, ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης ενημέρωσε το Σώμα και κατοίκους του Σχοίνου που έκαναν παρέμβαση για το θέμα, ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει την προγραμματική σύμβαση για χρηματοδότηση 1.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση και διεκπαιρέωση του έργου.

 

To loutrakiblog.gr ανέφερε και πάλι το πρόβλημα , στις 15 Φεβρουαρίου του 2020, ενώ στις 23 Σεπτεμβρίου του 2020, κάναμε λόγο για δρόμο “καρμανιόλα”

 

Σήμερα Τρίτη 13-10-2020 , τρία χρόνια μετά το Σχοίνο επισκέφθηκε κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Γενικό Διευθυντή της κ. Μουταφίδη και τους συνεργάτες του.

Παρών ο κ. Τολιόλος από το μελετητικό γραφείο που έχει αναλάβει την οριστική μελέτη για αποπεράτωση του έργου στον δρόμο Σχοίνο – Αλεποχώρι μαζί με τους συνεργάτες του και ο εργολάβος κ. Φουντούκος που στο άμεσο μέλλον θα προβεί σε εργασίες.

Έγινε ενημέρωση, συζητήθηκαν λεπτομέρειες με τους προβληματισμούς που απορρέουν από τις δυσκολίες του εδάφους και ειπώθηκε είναι ότι η μελέτη θα διαρκέσει λιγότερο από ένα χρόνο. Υιοθέτησαν δε οι υποδείξεις των κατοίκων του Σχοίνου, παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πισίων, οι οποίες θα μπουν στην οριστική μελέτη.

Δόθηκε η υπόσχεση ότι σε δυο με τρεις μήνες ο ειδικός γεωλόγος θα προβεί σε γεωτρήσεις για να ελεγχθούν τα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερη αντιμετώπιση.

 

Εν κατακλείδι, 7 ολόκληρα χρόνια μετά την καθίζηση του οδοστρώματος και τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν για πρώτη φορά στην περιοχή, δόθηκε η υπόσχεση για μια ακόμα φορά ότι η μελέτη θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο περίπου.

Στη συνέχεια όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες θα προκυρηχθεί διαγωνισμός για τον ανάδοχο του έργου. Στη συνέχεια θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και θα περάσουν ακόμα δυο-τρία χρόνια. Μέχρι την τελική αποπεράτωση δεν ξέρουμε πόσα χρόνια μπορεί να περάσουν..

Φέξε μου και γλίστρησα δηλαδή…

 

Αλεποχώρι – Σχίνος Κορινθίας: δρόμος “καρμανιόλα” για τους οδηγούς

Τίποτα δε θυμίζει τη διπλή δολοφονία στο Λουτράκι. Εικόνες από το σπίτι της 43χρονης

 

Θανάσης Μουζάκης: Πολιτικά παιχνίδια με τους εργαζόμενους και το Καζίνο δε θα παίξει κανείς (video)

Ζημιογόνος και απαράδεκτη για την τοπική κοινωνία η απόφαση αναστολής λειτουργίας του καταστήματος ΟΤΕ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αναλογιστείτε πως ο συγκεκριμένος οδικός άξονας είναι η μόνη σύνδεση με τον νομό Αττικής σε περίπτωση αποκλεισμού της. Νέας Εθνικής οδού(Ολυμπία Οδός) και της Παλαιάς Εθνικής Οδού. Θυμηθείτε την πυρκαγιά στην Κινέττα πρίν μερικά χρόνια.

  2. Οταν λέμε ότι και ο δρόμος Σχίνος-Στραβά πρέπει να ασφαλτοστρωθεί για λόγους πολιτικής προστασίας, κάποιοι μιλούν για προσωπικά συμφέροντα, κάποιοι για φιλίες, κάποιοι για οποιαδήποτε βλακεία τους κατέβει στο ανεγκέφαλο κεφάλι τους. Ρίχνουν άσφαλτο σε αυλές και αδιέξοδα που περνάει ένα μόνο αυτοκίνητο, για να κάνουν χάρες . Αυτό είναι προσωπικό συμφέρον και όχι ένας δρόμος που εξυπηρετεί το σύνολο. Αυτό είναι δημόσιο συμφέρον κύριοι και κυρίες.Ντροπή! Ξεσηκώνεται το κοινό αίσθημα. Μπράβο Δήμαρχε ! Θα πάρεις ένα σταυρό εκεί το 2023 ! Δημότης περιοχής (θα σας στείλω φωτογραφίες και παρακαλώ να τις δημοσιεύσετε)

  3. Να συμφωνήσω με τον φίλο -φίλη 1501 που είπε ακριβώς για το πρόβλημα που να μην ευχόμαστε να συμβεί !Οταν σχολιάζουμε να προτείνουμε λύσεις η να λεμε για το πρόβλημα και όχι για όλα τα αλλά που είναι άσκοπα και έχουν άλλες βλέψεις θα πω εγώ !!Αυτο φίλε φίλη 1501 είναι γενικό πρόβλημα που το συναντάς γενικά παντου στην ωραία μας Ελλάδα !!Και αυτά στα ξένα κρατοι είναι αρμοδιότητες της πολιτείας όχι του κάθε Δήμου !Τα κόλπα τώρα εκεί με λεπτομερείς δεν τα γνωρίζω με ποιον να τα «βάλουμε «αλλά αν ο Δήμος πρέπει να ενημερώνει το κράτος και δεν το κάνει τότε φταει ο Δήμος !!Καλησπερα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog