Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αδιανόητη πρόκληση από Τουρκία: Κράτησαν 20 λεπτά στον αέρα το κυβερνητικό αεροσκάφος με τον Νίκο Δένδια

- Advertisement -

Οι Τούρκοι κράτησαν το βράδυ της Τετάρτης για 20 λεπτά στον αέρα το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας πάνω από τα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης ο διπλωματικός ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Νίκος Μελέτης οι Τούρκοι αρνούνταν να χορηγήσουν άδεια υπερπτήσης στο σκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια στην Αθήνα.

Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί από το Ιράκ, όπου ο Νίκος Δένδιας και η ελληνική αντιπροσωπεία πραγματοποίησαν επίσκεψη. Στο αεροπλάνο βρισκόταν και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

Η Τουρκία αρνήθηκε να δώσει άδεια υπερπτήσης

Η αποστολή είχε αιτηθεί και λάβει άδεια από τις τουρκικές Αρχές για να περάσει από τον τουρκικό εναέριο χώρο, κατά την επιστροφή στην Ελλάδα. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, την ώρα που το κυβερνητικό αεροσκάφος βρισκόταν πάνω από τη Μοσούλη -στα σύνορα Τουρκίας και Ιράκ- αρνήθηκαν να δώσουν την άδεια υπερπτήσης.

Η κίνηση αυτή από τις τουρκικές Αρχές ανάγκασε το κυβερνητικό αεροσκάφος να κάνει κύκλους για 20 λεπτά. Τελικά, έδωσαν άδεια προκειμένου να συνεχίσει το κυβερνητικό αεροσκάφος, περνώντας πάνω από το Ντιγιάρμπακιρ.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά από την ελληνική πλευρά, τα καύσιμα δεν επαρκούσαν για να φτάσει το αεροπλάνο στην Αθήνα, εάν συνεχιζόταν αυτό το θρίλερ.

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας, στον προσωπικό λογαρισμό του στο twitter, έκανε γνωστό ότι η τουρκική προκλητικότητα ήταν εντός της ατζέντας των συνομιλιών που είχε στο Ιρακ:

“Είναι περισσότερο από ποτέ εμφανές ότι η Τουρκία ενεργεί ως παράγοντας διατάραξης της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ουσιαστικά, κάθε κρίση, κάθε προβληματική κατάσταση στην περιοχή, έχει έναν κοινό παρονομαστή: την Τουρκία”,

ανέφερε σε ένα από το tweet του, σημειώνοντας παράλληλα ότι ενημέρωσε για τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, καθώς και για την απόφασή της να ανοίξει το παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων στο κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

thetoc.gr

 

 

Δρόμος Σχοίνου-Αλεποχωρίου: Eφτά χρόνια υποσχέσεις (φωτο-video)

Νίκος Λόης: Eπιστολή σε Μητσοτάκη και Δήμα για το Casino Λουτρακίου

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog