Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πελοπόννησος: Ερώτηση στη Βουλή για τις σχολές οδηγών

- Advertisement -

Γ. Ψυχογιός: Απαιτούμε να ενταχτούν οι σχολές οδηγών στο Πρόγραμμα ενίσχυσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο αποκλεισμός ενός ολόκληρου κλάδου, αυτού των σχολών οδηγών, από τη δράση για την ενίσχυση των Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτός από τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των ανθρώπων του κλάδου, έχει φέρει σε απόγνωση τους επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγούς, που βλέπουν να μένουν απέξω από τις συγκεκριμένες ενισχύσεις.

Η αντίφαση, από την μία να θεωρούνται πληττόμενοι και να έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης και από την άλλη, να αποκλείονται λόγω κριτηρίων βαθμολόγησης, μπορεί να θεωρηθεί εμπαιγμός και κοροϊδία.

Το αδιέξοδο αυτό φέρνουν με σχετική Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στ. Αραχωβίτης, Γ. Γκιόλας , Γ. Παπαηλιού, Αλ. Χαρίτσης και Γ. Ψυχογιός προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος για την ισότιμη βαθμολόγηση και ένταξη των σχολών οδηγών στην Δράση που προκηρύχθηκε.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης, όπως κατατέθηκε:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:
1. Ανάπτυξης & Επενδύσεων
2. Υποδομών & Μεταφορών
3. Εσωτερικών

16.10.2020

ΘΕΜΑ:

“Αναγκαιότητα ένταξης εκπαιδευτών οδηγών στη δράση για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου προκήρυξε την Δράση: «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» και συγκεκριμένα του Άξονα 1 «Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ελκυστικότητας και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας (ιδιαίτερα των ΜμΕ), μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, με αιχμή την καινοτομία και αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας».

Ωστόσο, ο κλάδος “Σχολή Οδηγών-ΚΕΘΕΥΟ” με τους αντίστοιχους ΚΑΔ, παρότι συγκαταλέγονται στην προκήρυξη και σε αυτούς που έχουν πληγεί, δεν δύναται να βαθμολογηθεί επαρκώς, προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα ένταξής τους στη δράση.

Τούτο συμβαίνει, διότι την περίοδο κατά την οποία εξετάζει προς βαθμολόγηση το κριτήριο 3, σχετικά με τον κύκλο εργασιών σε σύγκριση με τα παρελθόντα έτη ώστε να προκύπτει η πτώση κύκλου εργασιών ως αποτέλεσμα του COVID 19, οι σχολές οδηγών είχαν περιορισμένο κύκλο εργασιών. Κατά την περίοδο αναφοράς, υπήρξε αποχή από τη διαδικασία εξετάσεων για έκδοση διπλωμάτων οδήγησης, και ως εκ τούτου οι εν λόγω σχολές δεν είχαν σημαντικά έσοδα.

Η μοναδική αποζημίωση που έχει καταβληθεί στους επαγγελματίες των Σχολών Οδηγών αφορά το διάστημα από τον Μάρτιο εώς τον Μάιο του 2020, ενώ δεν έχει υπάρξει κάποια πρόβλεψη για την ρύθμιση ή αναστολή των ασφαλιστικών και φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Επειδή και οι σχολές οδηγών έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση, γεγονός αναμφισβήτητο,
Επειδή στον συγκεκριμένο κλάδο απασχολείται σημαντικός αριθμός ανθρώπων,
Επειδή, λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης δεν εξασφαλίζονται ίσες ευκαιρίες μεταξύ των υποψηφίων προς ένταξη επιχειρήσεων,
Επειδή αποτελεί αντίφαση η αναγνώριση των συγκεκριμένων ΚΑΔ ως πληττόμενων με την ταυτόχρονη απόρριψή τους λόγω κριτηρίων,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Με ποιόν τρόπο σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε αυτή την ιδιαιτερότητα και να στηρίξετε έναν ολόκληρο κλάδο που πλήττεται άμεσα από τις επιπτώσεις της πανδημίας;
2. Προτίθεστε να δώσετε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου οδηγίες τροποποίησης των κριτηρίων του σχετικού Προγράμματος για την ισότιμη βαθμολόγηση και ένταξη των σχολών οδηγών στην Δράση που προκηρύχθηκε;

Οι ερωτώντες βουλευτές

 

Ο πρώην σύζυγος της 43χρονης Φωτεινής μιλάει για πρώτη φορά

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog