Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

- Advertisement -

Η χειμερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα πίσω, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2020.

Η τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2020 είναι η 25 Οκτωβρίου 2020.

Επομένως την ώρα 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Οκτωβρίου 2020, γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω, δηλαδή να δείχνουν 03:00.

Κάθε Πότε αλλάζει η ώρα

Η χειμερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα πίσω, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (την ώρα 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω, δηλαδή να δείχνουν 03:00)

Η θερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα μπροστά, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (την ώρα 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά, δηλαδή να δείχνουν 04:00)

Κατάργηση της αλλαγής ώρας.

Με απόφαση κάθε κράτους η επιλογή χειμερινής ή θερινής ώρας.
Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο αποφάσισε την κατάργηση της αλλαγής ώρας σε θερινή και χειμερινή από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021

Συγκεκριμένα:

Με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά, η ολομέλεια ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού («TRAN») για τη διακοπή του ισχύοντος συστήματος εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας, μεταξύ του καλοκαιριού και του χειμώνα (θερινή και χειμερινή ώρα) από την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021

Το Κοινοβούλιο είχε ζητήσει τη διεξοδική αξιολόγηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων από το 2018, αναφέροντας μελέτες που υποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλαγής της ώρας στους ανθρώπους καθώς και ανησυχίες που εκφράζονται από πρωτοβουλίες πολιτών.

Οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει αν και κατά πόσον η αλλαγή της ώρας σε θερινή ή χειμερινή θα επηρεάσει την κοινή εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Σώματος σημαίνει ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021

Πως καθιερώθηκε η αλλαγή ώρας

Ήταν το 1976, όταν με αφορμή την πετρελαϊκή κρίση, αποφασίστηκε στην Ευρώπη η καθιέρωση της θερινής ώρας με στόχο την εκμετάλλευση του ηλιακού φωτός για τις ώρες εργασίας και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Όμως πλέον η συνήθεια της αλλαγής της ώρας δύο φορές το χρόνο είναι πολύ πιθανό να σταματήσει.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε τον Φεβρουάριο 2018 ψήφισμα υπέρ της κατάργησης της θερινής ώρας, με το επιχείρημα ότι πλήττει, εκτός της ανθρώπινης υγείας, τη γεωργία, αλλά και την οδική ασφάλεια.

«Αν, λοιπόν, αποφασίσουμε ποτέ να καταργήσουμε την αλλαγή της ώρας, αυτό πρέπει να γίνει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συντονισμένο και ενιαίο τρόπο»,

δήλωσε η επίτροπος Μεταφορών Βιολέτα Μπουλτς, η οποία παρέστη στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Καρίμα Ντελί, η οποία είναι πρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών του ΕΚ, επεσήμανε ότι

«η έλλειψη ύπνου που επιφέρει η αλλαγή της ώρας προκαλεί προβλήματα στην οδική ασφάλεια. Είναι η αιτία για μεγάλο αριθμό ατυχημάτων για τους πιο ευάλωτους και εννοώ τους πεζούς και τους ποδηλάτες».

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε με 384 ψήφους υπέρ, 153 κατά, και 12 αποχές

Αυτή τη στιγμή οι χώρες της ΕΕ κατανέμονται σε τρεις διαφορετικές ωριαίες ατράκτους:

  • την ώρα της δυτικής Ευρώπης (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο),
  • την ώρα της κεντρικής Ευρώπης (17 χώρες) και
  • την ώρα της ανατολικής Ευρώπης (Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Λιθουανία και Ρουμανία)

 

 

 

πηγή:odigostoupoliti.eu

Λουτράκι: Συνελήφθη συμμορία ανηλίκων που έκλεβε και εκβίαζε παιδιά

Δεύτερη ευκαιρία για ρύθμιση οφειλών

- Advertisement -

20 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν το εχω ξανακανει ποτε και ειναι ισως η πρωτη και τελευται φορα{?} που επιχειρω να ευχηθω στο εαυτο μου και αυτο επειδη ειναι εσχατως, εδω στο μπλογκ και ολιγον τι της… μοδος! Λοιπον παμε…… “Να ζησεις Παναγιωτη και χρονια πολλα, μεγαλος να γινεις με… γκριζα; μαλλια, παντου να σκορπιζεις της νιοτης το ψως και ολοι να λενε να ενας σοφος! Και του χρονου, χρονια πολλα, χρονια καλα και καλα μυαλα”!

  2. Χρόνια σας πολλά κύριε Τάκη, να είσαστε πάντα σόφρων και σοφός όπως και τώρα. Και σας ευχαριστώ για την καλοσύνη σας να μας συνδράμετε ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να επισκεφτούμε την Κεφαλλονιά, αν δεν μας βρει κανένας κορωνοϊός έως τότε… και πάλι πολύχρονος και ό,τι επιθυμείτε, Ελένη.

  3. Αν κατάλαβα καλά πρέπει να έχεις γενέθλια φίλε Τάκη 🎂🍾να σου ευχηθούμε λοιπόν και εγώ και οι άλλοι πιστεύω σχολιαστές τα καλύτερα για τα γενέθλιά σου. Καλό πάντως είναι να μην τα αρχίσουμε αυτά γιατί έχουμε κακές αναμνήσεις 😂😂😂είχε γίνει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδος – Ουαλίας τον Αύγουστο και όπως πάντα κατά λάθος είχα βρει τον μπελά μου ότι έγραψα ότι έχω γενέθλια για να μου πουν χρόνια πολλά, 😂😂Αν θυμαμε καλά γιατί έχουν περάσει δυομησι μήνες περίπου κάτι είχα γράψει για τα γενέθλιά του προέδρου που είναι 3 μέρες πριν από τα δικά μου και καταλαβαίνεις τι έγινε. Πολύχρονος Τάκη

  4. Αγαπητέ κύριε Τάκη, χρόνια σας πολλά, κάθε ευτυχία και επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Με Σεβασμό, Αθανάσιος Κ.

  5. Τάκη μου χρόνια πολλά, να τα χιλιάσεις. Να είσαι πάντα καλά! Αν δεν δώσουμε σε σένα ευχές, τότε σε ποιόν? Καλά έκανες και ευχήθηκες στον εαυτό σου Γιατί έχει γίνει της μόδας εδώ. Μίχο αυτό να κάνεις κι εσύ στα δικά σου γενέθλια. Αλλά θα σου δώσω μια συμβουλή. Μην τα ξεχάσεις. Φιλικά, καλησπέρα, Μίχος😆😆

  6. Αξιότιμε κύριε Τάκη, πολλάκις έχω εκφραστεί για την ποιότητά σας ως σχολιαστού και είμαι βέβαιος και ως ανθρώπου, γιατί εσείς είσαστε όντως άνθρωπος, οπότε το να ξεχάσουμε να σας ευχηθούμε είναι μεγίστη παράληψις. Χρόνια σας πολλά και καλά. Με εκτίμηση, Ι.Μ.

  7. Στα γενέθλια σου Μιχο θα σου στείλω μια τούρτα να δεις τι μάστορας ήμουν στα νιάτα μου 🎂Είδατε τι ωραία παίρναμε που δεν μαλώνουμε. Και πλακιτσα κάνουμε και αστεία και περνάει η ώρα μας ευχάριστα. Είχε μαλιασει η6γλωσσα μου να λέω και να ξαναλέω δεν χρειάζονται όλα αυτά!! Καλημέρα σε όλους και κάνα δυο τρεις που συνεχίζουν να ριχνουν σπόντες δεξιά και αριστερά να χαλαρώσουν και θα δείτε τι ωραία θα είναι στο μπλοκ 😎Καλή τύχη στις ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις και στην Ελλάδα τα βρίσκουμε.

  8. 42 ετων και προχωραμε αισιως… Ευχαριστω, και την κυρια Ελενη, οπως επισης και τον κυριο Θαναση, τον φιλο τον… τρελοΑντρικο, τον Jole 7, και βεβαιως και τον φιλο τον Μιχο. Να εχεται παντοτε την υγεια σας, να ειστε ολοι σας καλα και ευτυχισμενοι και ακομη να ευχηθω να ερθουνε καλυτερες και πιο λαμπρες μερες και για το πανεμορφο Λουτρακι σας {μας}…

  9. Σας ευχαριστω για τις ευχες και τα καλα σας λογια προς το προσωπο μου, αγαπητε μου κυριε Ι.Μ. Και εγω με την σειρα μου να αντιτεινω και να πω οτι ειστε ενας ιδαιτερως ευφυης, εξυπνος και υψηλου επιπεδου ανθρωπος, απολαυση πραγματικα για τον καθενα μας εδω να σας διαβαζει. Ευχομαι και σε εσας υγεια, ευτυχια και να συμβαινουνε στην ζωη σας παντοτε τα καλυτερα. Με εκτιμηση, Παναγιωτης Κ.

  10. Λουτράκι μας, βρε Τάκη. Εσύ δεν είσαι εκτός. Εδώ ζεις και βιοπορίζεσαι, εδώ πληρώνεις τους φόρους σου, άρα Λουτράκι μας. Χρόνια σου πολλά, να τα εκατοστήσεις, πάντα γερός και δυνατός. Δημήτρης.

  11. Κυρια Ελενη, εγω σας ευχαριστω. Αλοιμονο, δεν στοιχιζει και τιποτα το να σας υποδειξω δημοσιως μια καλη και ταυτοχρονα οικονομικη προταση διαμονης για το νησι της Κεφαλονιας. Ειχα κανει, αν το θυμαστε και παλαιοτερα κατι αναλογο με αποδεκτες προφανως τοσο εσας οσο και τους υπολοιπους καλους μας φιλους εδω του LB, υποδεικνυοντας και γνωστοποιοντας τοτε ενα πραγματικα καταπληκτικο και αρκετα value for money 5αστερο ξενοδοχειακο συγκροτημα, που βρεισκεται στην Λευκαδα. Για να επανελθω, αυτο που θελω ειναι μοναχα να μου πειτε ποτε ακριβως σκεφτεστε να πατε εκει, και τα υπολοιπα αφηστε τα σε μενα… ΥΓ. Ε, ρε Τακη μεγαλε, πως τα λες, μα και ποιος εισαι τελικα….!! Μιλησε κανεις για φιλαυτια και ναρκισσισμο!?

  12. Ευχαριστώ ρε νεανία, αλλά δεν θέλω να δω. Να είσαι καλά πάντως. Δεν έχω ξαναδοκιμάσει βέβαια, αλλά δεν θέλω να το ρισκάρω κάνοντας γενέθλια με σγδουμπότουρτα. Μίχος

  13. Και βεβαιως Λουτρακι μας, αγαπητε κυριε Δημητρη μου. Καμια αντιρριση. Δεν φερω καταγωγη απο αυτο, ουτε επισης κατοικω σε αυτο, αλλα για πολλους και ποικιλους λογους το θεωρω ως σαν μια δευτερη πατριδα. Σας ευχαριστω θερμα για τις ευχες σας και σας τις ανταποδιδω εγκαρδιως αυτες.

  14. Με τον δεοντα σεβασμο προς το προσωπο σας, αγαπητοι μου φιλοι του LB, εχω την εντυπωση οτι επεσε ολιγον τι “κοψιδακι”, εδω στα μηνυματα! Αληθεια, πως και ετσι? Θεωρω οτι ολα μα ολα τα σχολια εδω των φιλων, αλλα και τα δικα μου, στο συνολο τους, ηταν αν μη τι αλλο, “ενα και ενα καθως πρεπει” και βεβαιως εμφορουμενα τα περισσοτερα με το καλοπροαιρετο, αναγκαιο και παντα καλοδεχουμενο χιουμορ! Με πολυ εκτιμηση, Παναγιωτης Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog