Στον Δίολκο βρέθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πετρίτσης και τόνισε με δήλωσή του την ένταξη του Διόλκου από την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη προϋπολογισμού άνω των 3.000.000 ευρώ, καλώντας τον νυν Περιφερειάρχη κ. Νίκα να “τρέξει” τις διαδικασίες δημοπράτησης

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Πετρίτση

Ο Δίολκος αποτελεί κορυφαίο στοιχείο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και ταυτοτικό στοιχείο της Κορινθίας.

Το έργο : « Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-AΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΙΟΛΚΟΥ με Προυπολογισμό 3.010.300,00 €» έχει ενταχθεί από τον πρώην Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη από τον Ιούλιο 2019 στον άξονα προτεραιότητας 3 «Προστασία του περιβάλλοντος – μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Τα προτεινόμενα έργα προστασίας της όδευσης του Αρχαίου Διόλκου περιλαμβάνουν τις εξής επεμβάσεις:
Την εγκατάσταση και οργάνωση του εργοταξιακού χώρου έκτασης έξι (6) στρεμμάτων στη χερσαία περιοχή νοτιοδυτικά των προτεινόμενων λιμενικών έργων.

Τον εντοπισμό, αλίευση από το βυθό και εναπόθεση, σε κατάλληλα διαμορφωμένες εγκαταστάσεις εντός του εργοταξιακού χώρου, των στοιχείων (μελών) του αρχαίου μνημείου που βρίσκονται μέσα στο θαλάσσιο χώρο.
Την προστασία κατά την κατασκευή των διατηρημένων (χερσαίων) τμημάτων του μνημείου.

Τα λιμενικά έργα προστασίας της στεριάς έναντι διάβρωσης με στόχο την ανάπλαση του υποβάθρου έδρασης του μνημείου.

Ας ελπίσουμε η νέα περιφερειακή αρχή του κ.Νίκα να «τρέξει» γρήγορα αυτό το τόσο σημαντικό έργο και να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες για να δημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατό.

 

 

Κορινθία: Συνελήφθη 51χρονος που είχε φτιάξει τον “παράδεισό” του στο χωριό Παραδείσι (φωτο)

Λουτράκι: Tου έστησαν μπλόκο στον Ισθμό και του βρήκαν ένα κιλό ηρωίνης

Λουτράκι: Θλίψη ! Νεκρό αλεπουδάκι στον περιφερειακό Λουτρακίου (φωτο)

Πώς θα γιορτάσει την 28η Οκτωβρίου ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων