Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει καταγραφεί νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού .

Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη, ανακοινώθηκαν 667 κρούσματα κορονοϊού, που αποτελούσε αρνητικό ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας. Ωστόσο, σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθούν πολύ περισσότερα από χθες, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για νέα “έκρηξη” κρουσμάτων στην Αττική.

Σημειώνεται ότι σήμερα αναμένονται και οι αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και αρκετές περιοχές της χώρας με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο αναμένεται να ανέβουν επίπεδο συναγερμού. Παράλληλα, στο τραπέζι βρίσκεται και η λήψη νέων πιο αυστηρών μέτρων σε μια προσπάθεια των αρχών να ανακοπεί η διασπορά του ιού στη χώρα. Οι συσκέψεις είναι συνεχείς και τις επόμενες ώρες δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις.

Στο “κόκκινο” επίπεδο αυξημένου κινδύνου, μετά τη Κοζάνη, αναμένεται να μπουν Ιωάννινα και Καστοριά, ενώ η Θεσσαλονίκη θα χρωματιστεί με πορτοκαλί, δηλαδή θα ενταχθεί στο επίπεδο 3, σε αυτό που βρίσκεται και η Αττική.

Δεν αποκλείεται αλλαγή επιπέδου συναγερμού για την Κόρινθο, τις Σέρρες και τη Βοιωτία, όπου τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται αυξητικές τάσεις κρουσμάτων.

Κόρινθο (από κίτρινο σε πορτοκαλί)
Σέρρες (από πράσινο σε κίτρινο)
Βοιωτία (από κίτρινο σε πορτοκαλί)

Παράλληλα, ο Ηλίας Μόσιαλος απηύθυνε προειδοποίηση μέσω ανάρτησής του στο facebook όπου σημείωσε ότι σήμερα είναι πιθανό να ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση κρουσμάτων ενώ επισημαίνει ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Παράλληλα τονίζει ότι χρειάζεται μηδενική ανοχή στη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Όπως συγκεκριμένα έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Μόσιαλος:

“Είναι πιθανό να ανακοινωθεί μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σήμερα. Χρειάζεται επομένως μεγάλη προσοχή. Πολιτεία, κοινωνικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς των εργαζομένων και των εργοδοτών και οι πολίτες πρέπει συντονισμένα να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Χρειάζεται πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, και επέκταση τους όπου αυτό είναι αναγκαίο ανάλογα με την επίπτωση της πανδημίας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Επίσης μηδενική ανοχή στη διασπορά ψευδών ειδήσεων”.

 

 

enikos.gr

Κορινθία: Συνελήφθη 51χρονος που είχε φτιάξει τον “παράδεισό” του στο χωριό Παραδείσι (φωτο)

Λουτράκι: Tου έστησαν μπλόκο στον Ισθμό και του βρήκαν ένα κιλό ηρωίνης

Λουτράκι: Θλίψη ! Νεκρό αλεπουδάκι στον περιφερειακό Λουτρακίου (φωτο)

Πώς θα γιορτάσει την 28η Οκτωβρίου ο Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων