Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξέρεις τι ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εκπέμπουν οι κεραίες; Δες από το κινητό σου!

- Advertisement -

Στην οθόνη του κινητού φέρνει η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) τα αποτελέσματα χιλιάδων μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε κεραίες.

Η ΕΕΑΕ ανέπτυξε τη νέα εφαρμογή e-κεραίες με στόχο την αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών για τις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σε κεραίες, ώστε «να ξεχωρίζω την αλήθεια από τους μύθους».

Ο χρήστης της εφαρμογής μπορεί να αναζητήσει τα αποτελέσματα των μετρήσεων που έχουν γίνει σε σταθμούς κεραιών. Ενεργοποιώντας τη δυνατότητα εύρεσης τοποθεσίας βλέπει τις μετρήσεις στις κεραίες γύρω από το σημείο όπου βρίσκεται.

Ενδεικτικά, για να αναζητήσει κάποιος τα αποτελέσματα μετρήσεων που έχουν γίνει σε κεραίες που λειτουργούν στη γειτονιά του ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας κάνει τα εξής βήματα:

  • Ενεργοποιεί τη δυνατότητα εύρεσης τοποθεσίας στη συσκευή του και βλέπει αποτελέσματα μετρήσεων σε κεραίες γύρω από το σημείο όπου βρίσκεται ή
  • Μετακινεί την πινέζα κάνοντας κλικ σε οποιοδήποτε σημείο στον χάρτη ή
  • Συμπληρώνει στη φόρμα αναζήτησης την Περιφέρεια, την Περιφερειακή ενότητα και τον Δήμο ή τον ταχυδρομικό κωδικό της περιοχής που τον ενδιαφέρει.
  • Στη συνέχεια διαβάζει τα αποτελέσματα μετρήσεων & που κυμαίνεται η ακτινοβολία σε σύγκριση με τα όρια ασφαλούς έκθεσης. Τέλος, βλέπει φωτογραφικό υλικό και ειδικότερες πληροφορίες για την κεραία που τον ενδιαφέρει.

Ακόμη, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις κεραίες, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και την έκθεση σε αυτά, μέσω επεξηγηματικών άρθρων. Τέλος, μπορούν να υποβάλλουν στην ΕΕΑΕ οποιοδήποτε σχετικό ερώτημα.

Αναλυτική περιγραφή της εφαρμογής e-κεραίες είναι διαθέσιμη στη σελίδα www.ekeraies.gr.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε iOS και Android.

 

Στην Τηλεδιάσκεψη Δημάρχων με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Δήμαρχος Κορινθίων

Ποσότητα – μαμούθ άσκαστων βλημάτων στο λιμάνι της Μονεμβασιάς (βιντεο-φωτο)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog