Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

28η Οκτωβρίου: Χωρίς παρελάσεις επέτειος του «ΟΧΙ»στην Κορινθία (φωτο)

- Advertisement -

Λόγω της πανδημίας ο φετινός εορτασμός της επετείου, είχε άλλο τόνο καθώς, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, εκτός από τη μη πραγματοποίηση των παρελάσεων, όσες εκδηλώσεις τελέστηκαν, πραγματοποιήθηκαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων

Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου δε έμοιαζε με αυτές που είχαμε συνηθίσει έως σήμερα, αλλά ήταν  ανάλογη με αυτή της 25ης Μαρτίου του 2020 που είχαν ακυρωθεί οι παρελάσεις, λόγω lockdown .

Εικόνες με μαθητές με τις χαρακτηριστικές στολές να παρελαύνουν και τους γονείς που έχουν κατακλύσει τους γύρω δρόμους να χειροκροτούν, δεν θα επαναληφθούνεπαναλήφθηκαν φέτος.

Για πρώτη φορά στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου δεν ακούστηκαν οι ήχοι από τις μπάντες, και τη Φιλαρμονική που παίζουν τα καθιερωμένα εμβατήρια. Ούτε έγιναν οι κλασσικές πλέον συζητήσεις για το αν πρέπει να γίνονται παρελάσεις ή όχι με τις μόνιμες αναφορές στο τι συμβαίνει στα άλλα κράτη της Ευρώπης.

Χθες, σε αυτό το πνεύμα, σε κάθε σχολείο με την απαραίτητη χρήση μάσκας και όλα τα μέτρα προστασίας για την τήρηση αποστάσεων, πραγματοποιήθηκε η παράδοση της σημαίας από τον διευθυντή στον σημαιοφόρο, ανά τάξη και τους παραστάτες που εκπροσαώπησαν τα σχολεία στη σημερινή δοξολογία, και κατάθεση στεφάνων.

Στα σχολεία, οι εκδηλώσεις ενόψει του εορτασμού της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου οι γιορτές πραγματοποιήθηκαν ανά τμήμα και είχαν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών, ενώ σε πολλά σχολεία έκαναν και μαθήματα.

Ετσι γιορτάσαμε λοιπόν και στην Κορινθία την Εθνική μας Επέτειο !

1547 κρούσματα κορονοϊού σήμερα. Πέντε στην Κορινθία

Μάσκα στο IX: Τι πρέπει να ξέρετε για να μην πληρώσετε πρόστιμο

Κορονοϊός: Πώς θα ξεχωρίσεις αν έχεις Covid-19, κρυολόγημα ή γρίπη

Λουτράκι: Έφυγε ένας από τους τελευταίους της Εθνικής Αντίστασης, ο Γιάννης Βλάσσης (Μπαρδάκας)

Φρικιαστικό τροχαίο στην Αργολίδα: 26χρονος κάηκε ζωντανός (video-φωτο)

Λουτράκι: Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Τάσου Γκιολή στο γήπεδο του Ολυμπιακού (video-φωτο)

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog